Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Pomoc Oko Kontrole Fan-ova u kucistu
STRANA 1 OD 1
diavolonbg Pomoc Oko Kontrole Fan-ova u kucistu 12.08.2008. 16:25 T11400

status: user
broj poruka: 316

Dakle,da li postoji neki program koji moze da kontrolise broj obrtaja ventilatora iz windows-a... Imam na ploci opciju Q-fan,koja to kontrolise po temperaturi,ali meni treba smanjen broj obrtaja samo preko noci,dakle da li postoji takav softver??? Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Kako za shta 12.08.2008. 21:06 #65981

broj poruka: 2386
Ja jedino koristim Ati tool kako bih smanjio broj obrtaja ventilatora na grafici. Postoji i Riva tuner. Za ostalo postoji Speed fan i josh dosta programa tog tipa.
Sve zavisi kojim ventilatorima hocesh da smanjish brzinu.
Znam da sam na disku od ploche MSI, dobio neki program sa kojim se mogla smanjiti brzina procesora iz Windowsa, ali samo za MSI ploche.

diavolonbg Re: Kako za shta 12.08.2008. 21:29 #65984

broj poruka: 316

:: Ja jedino koristim Ati tool kako bih smanjio broj obrtaja ventilatora na grafici. Postoji i Riva tuner. Za ostalo postoji Speed fan i josh dosta programa tog tipa
:: Sve zavisi kojim ventilatorima hocesh da smanjish brzinu.
:: Znam da sam na disku od ploche MSI, dobio neki program sa kojim se mogla smanjiti brzina procesora iz Windowsa, ali samo za MSI ploche
::
Ma ja bi smanjio broj obrtaja ventilatorima u kucistu(ne na grafici,nego sve ostale)... Imam 10 ventilatora od 120mm i jedan veliki od 200mm u kucistu,to plus ventilatori na grafici i na north bridge-u od po 80mm daju malo vise decibela nego sto je normalno,pa me to iritira,ne treba mi to nocu dok pokusavam da zaspim,a komp mora da radi preko noci...
doncocos Re: 12.08.2008. 23:05 #65998

broj poruka: 417
Imas neke 5.25 kontrolere, kao npr.:
http://www.thermaltake.com/product/Accessory/DriveBay/a2349/a2349.asp
Imali su ga u firmi Microsystem (www.racunari.net)

Jebivetar Nisam najgori 13.08.2008. 03:51 #66012

broj poruka: 2386
Nema software takve vrste, ali ima hardware. Umotaj kucishte u cebe, ali ostavi zadnju stranu slobodnu da moze da izlazi toplota iz njega.
A shta si drugo ochekivao pored 15 ventilatora u kucishtu? Hladish, meso u kucishtu, kad toliko ventilatora imash? Kupi chepove za uveta, to je u tvom sluchaju najbolje reshenje.
A Ja mislio za sebe da sam preterao sa ventilatorima.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs