Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Prime 95?
STRANA 1 OD 1
TheBear Prime 95? 01.08.2008. 12:24 T11223

status: user
broj poruka: 6502
Klokovao sam procesor AMD Athlon x2 4000+ sa 2,1 na 2,5 sa box cooler-om i pokrenu prime 95 i stavio onaj treci test Blend pise da testira dosta rama i od svega po malo i drzao ga 2 i po sata i nije izbacio gresku. Pa sam hteo da pitam da li je dovoljno 2 i po sata da bih video da li je stabilan? I da li mi je ok temperatura od oko 55 stepeni tokom 100% CPU usage?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: ... 01.08.2008. 12:28 #64762

broj poruka: 12057

CPU ti je izgleda stabilan na toj frekvenciji, međutim, posti mu 3DMark 06 u loop-u na nekoj od max rezolucija sa FSAA jedno 2-3 sata, ili neku zahtevnu igru ako imaš pa je peglaj malo.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Moze to i vise 01.08.2008. 18:56 #64795

broj poruka: 7725
Povecaj malo napon memorije ,smanji malo hipertransport ,a uvecavaj mnozilac.Pretpostavljam da je to Brisbane jezgro .Stabilan je na 2.5 kao da
mu je default,a radi bolje od starijih core2duo ,provereno u praksi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs