Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Reset tokom instalacije
STRANA 1 OD 1
skycould Reset tokom instalacije 30.07.2008. 13:52 T11197

status: user
broj poruka: 248
Sastavio sam sledecu konfiguraciju za jednog druga:
Asus P5N32-E-SLI
Core 2 Quad Q9300
2 x 1024/800 Geil Ultra Dual Ch.
GF 9600GT Palit Sonic
Pioneer DVR 215
Napajanje 460W CM Extreme Power Plus
HDD jos nema ali pokusano sa WD 80GB ATA

Pre nego sto krenete da dajete predloge tipa `a sto ne ovo, ovo ti je bolje, za jos 5 - 10 -15e imao bi ovo itd` da kazem da je sam hteo ove komponente i da sad nema promene. Elem, update-ovan je BIOS da bi prepoznao Q9300 ali sada mu u BIOS-u pise temp 60C ali vidim po stranim forumima da se to svima desava sa tom verzijom biosa i ali da i nije neki problem jer je stvarna temp mnogo manja. Uglavnom, kada pokusam intall. WIN XP Pro SP2 pusti me do `Installing Windows` i onda reset i tako jedno 5 - 6 puta. Nakon toga sve je proslo kako treba. E sad, ne bih zeleo da mu to predje u naviku pa da se resetuje tek tako. Da li problem stari nForce 680i + Q9300 + Geil ili je nesto prosto tipa napajanje?
Tnx unapred

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj Ja bih rekao... 30.07.2008. 14:42 #64558

broj poruka: 2236
...da je nesto prosto - tipa Western Digital.

Ja sam bio nesrecni vlasnik 3 komada tih od 80GB, pre 2-3 godine. Dva su pocela da crkavaju posle 2 sata provedenih u kutiji(za HDD) koja je bila na sedistu kola, netaknuta - nepomerena.

Mozda neki vanzemaljski uticaj, posto sam jos jedno 68 HDD ova isto tako skidao, nosio, vozio, i, verovao ili ne, nijedan od tih nije zakazao.

A treci sam dvaput `udario prstom`, dok mi je bio u ruci, otprilike jacinom kojom pritiskam klik na misu... i, posle tog dogadjaja poceo je da zabada, klikce, crvrchi, zuji, sam resetuje kompjuter itd.

Sve ih treba izudarati macolom, pa mrsh u kontejner :)

WD nikad vise u zivotu, makar 20 eura kostalo 100 TB.

Juce sam video kod jednog lika Q9300, i na Everestu mu pokazuje 50*C za idle. Kad je opterecen, pretpostavljam da ide i preko 65, jer ga za 2-3 stepena podignu mrtvi Media Player i Opera u isto vreme.

Ne znam, mozda su carevi iz Intela krajcovali tu `fabricku` pastu.

Majku Vam Bozju...

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skycould Evo sada probam sa 250 WD Sata 2 30.07.2008. 15:00 #64560

E nisam pametan. Kao uspeo sam da instaliram Win i drivere, medjutim kad hocu drivere od graf. on se resetuje. I tako par puta i onda sve bude ok. Cak sam uspeo da ubacim 3D Mark 06 ali odradi jedan test i kraj. Izbaci u win bez neke greske nego pobrljavi paletu boja tj. spusti na 4bit i rezoluciju na 640x480 i onda kad pokusas nesto on reset. Menjao sam graf. tj., ubacio istu takvu i ono opet isto. Ne znam da li je kombinacija svega toga uzrok. Mozda me i Geil zeza. Moram nabaviti neki drugi ram pa da probam.
P.S. Kada promenim napon na RAM-u na 2.1v sto pise na Geil-u on nece ni da dize nista. Sta je ustvari problem?
xenox Testiraj memoriju 30.07.2008. 16:25 #64568

broj poruka: 1407
oce ona tako...

skycould Q9300 30.07.2008. 17:03 #64573

Ipak je proc. sve sam menjao sem njega i MB. Sve ostalo sam isprobavao na razlicitim kombinacijama i na kraju ubacim neki bzvz Celeron umesto Q9300 i radi sve bez f*cking reseta. Mada na zvanicnom sajtu ni ne pise da podrzava q9300 ali mnogi su uspeli. Videcu sad kad zavrsim install win pa da ubacim q9300 opet sta ce biti. Negde sam naisao i da je ta ver bios-a koju sam ubacio beta. do yaya. izgleda da ce morati na kraju da bude E8400 ili eventulano Q6600.

Saske ... 30.07.2008. 18:09 #64578

broj poruka: 1117
ne mora da znaci da je do proca...moze vrlo lako da bude do napajanja posto su ta CM eXtreme Power veoma krsna...da ne kazem krs, pa ti je uletelo neki skart komad...probaj sa drugim napajanjem ako imas pri ruci, ili probaj da deklokujes procesor, odnosno obori mu u biosu multiplajer kolko god moze i smanji napon....

Overclocking is the way of life!!!

dorabi1 menjaj plocu!!! (ili procesor) 30.07.2008. 18:26 #64580

broj poruka: 939
moze da radi sa novim biosom i tim procesorom,ali i nemora.Inace je ploca vrh nekad bila ,steta da se baci ,a mozda ima i interesenata za nju na oglasima.Tebi je najjeftinija i najloshija komponenta u kompu PLOCA!!!Znam da imash svoje razloge ,ali bar da je sa nekim intelovim chipsetom 965 ili novijim pa da se covek i potrudi oko nje.Lepo ti to uvali i uzmi neku sa p35 chipom i da pevash.Ovako ces imati uvek problema i nepouzdan kompjuter na kojem nikad necesh biti siguran kad ce da se resetuje.
POZZ!!!

dorabi1 P.S. 30.07.2008. 19:46 #64591

broj poruka: 939

Aj` lepo priznaj koliko si svom drugu racunao svoju staru plocu(Asus P5N32-E-SLI)
100-tku,a?
schmaug Odgovor za reset 31.07.2008. 06:45 #64640

broj poruka: 2
Kad god se tako restartuje kad zapne u neki posao lici na napajanje... Skoro sam imao slicno kod instalacije drajvera za graficku-a napajanje nikad bolje nov tt od 500W. Kad sam promenio drajver za grafiku sve je bilo u redu i nije vise restartovao. Moje misljenje je - graficka. Eventualno napajanje.

schmaug ustvari 31.07.2008. 06:57 #64641

broj poruka: 2
Ustvari kad bolje razmislim, to je napajanje. Jer ako radi sa slabijim procesorom, to znaci da kad je sve uposleno, on vuce manje struje. Znaci kad zesce uposlis masinu, najvise vuku procesor i graficka, sem kad nesto rezes (uposleni hd, rezac i procesor). Probaj najpre drugo napajanje , jace.

skycould Sve je menjano sem CPU-a i MB. 31.07.2008. 08:46 #64644

Znaci nije graf., probane 3 razlicite i 2 iste. RAM nije, napajanje nije. Probao i sa 500W CM, 600W CM. Jednostavno stara ploca nov procesor i jbg. Nisam mu nista uvalio sam je to sve hteo.

Elfusion menjaj plocu 31.07.2008. 13:32 #64656

broj poruka: 418
problem pravi taj cip set u kombinaciji sa 45nm intel procesorima-nekakav obracun intela sa nvidiom je bio.valjda je intel nvidiji dao jedne specifikacije pa nvidia napravila cipset po njima a onda intel izmenio procesore pa sad nece da rade kako treba, pa proizvodjaci ploca pokusavaju da spasu sta se spasti moze menjanjem biosa.
Elektrofusion

3S777 Sta je bilo konacno.... 05.08.2008. 08:54 #65085

broj poruka: 48

Sta je problem ima li resenja
nadam se da si probao drugo napajanje 70% problem, il` drugu memoriju 15% PROBEM ....
skycould Ne znam sta je 07.08.2008. 16:52 #65329

Opet je masina na stolu. Sad se MB greje k`o nenormalna i zakucava posle 10 min rada. Mislim da ce najverovatnije ici neka P35,45 ili X38 ploca. Mozda Asus P5E? Ne znam. Nisam pametan. Napajanje sam stavljao i 550W Real Power, RAM je bio Geil, Kingston, Apacer, PQI. VGA je stavljana i GF9600GT, GF8500GT, GF8600GT, ATI 3650 cak sam i stavljao ATI X550. Jel ima neko ideju?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs