Imam jedan cudan problem - DVD Rezac ne cita ono sto nareze !
Taj problem mi se pojavio sa ubogim Pioneer 212D rezacem. Uredno je narezivao DVD, prodje i verifikaciju ali nece ni za zivu glavu da procita to sto je upravo narezao (a nisam recimo ni vadio upravo narezani disk iz rezaca). I pre neko veche se upokojilo to djubre od 212-tice i to ama bas bez ikakvog razloga, poceo da reze obican cd i samo odustao, usred rezanja. Pomislio sam, problem je sigurno do njega i danas fino odem da kupim drugi rezac (taj pioneer je star 2 meseca, narezao je ukupno 10 diskova, ako i toliko ali necu ga reklamirati u firmi gde sam ga kupio, bacicu ga jer cu umesto njega dobiti isti takav posle reklamacije a takvu grdovu vise ne zelim da vidim ).
I kupim ja danas Samsung SH-S203D SATA, dodjem kuci, nakacim ga kad gle iznenadjenja - sve sto je rezano na onom pioneeru procita! Taman sam se ponadao kad, ne lezi vraze, narezem neki serijal Ultimate Survival-a i cvrc!!!! Sad ovaj Samsung nece da procita ono sto je sam narezao ! Au digla mi se kosa na glavi.... promenio sam i SATA i naponski kabl, cak sam probao i SATA adapter za napajanje i nista... i dalje isti problem. A recimo kada ga uninstalliram i resetujem komp, onda uredno cita sve ali samo do prvog rezanja nekog diska kada se jednostavno zaglupi. Verujem da je problem u software-u al` ono .. ne dize mi se ponovo Win jer imam mnogo programa pa me mrzi sve to ponovo da instaliram/backupujuem/kopiram/setujem .
Da li je neko imao slican problem ili zna u cemu je problem ? Verujem da bi fresh windows resio problem sigurno al je to velika NO NO opcija pa bi bilo kul da to izbegnem :) Na netu nisam nasao nista o ovom problemu.
Probaj da snimis nesto sta otvaras sa Alkoholom,Neku igru ili neki IMAGE fajl.Pa ako sve burde u redu(snimanje i citanje) onda menjaj NERO_Stavi samo ovaj nista drugo svi zezaju osim ovog-Nero Burning ROM 6.6.0.16 Ultra Edition.
Probaj da snimis nesto sta otvaras sa Alkoholom,Neku igru ili neki IMAGE fajl.Pa ako sve burde u redu(snimanje i citanje) onda menjaj NERO_Stavi samo ovaj nista drugo svi zezaju osim ovog-Nero Burning ROM 6.6.0.16 Ultra Edition.
Ne bacaj taj Pioneer vec nakaci oba DVD rezaca na plocu i reinstaliraj sistem. Zatim poslusaj kako Nenika kaze.
Ustedeces sebi mnooogo vremena i zivaca. Ako te sad zeza racunar, vreme je svakako za reinstalaciju. U suprotnom, bice sve gore, bolje biti nece...
Ako si dokon, a ti: - deinstaliraj Nero - Instaliraj Advanced Windows Care i pusti sve da automatski odradi (osim Startup Manger koji treba obaviti manuelno jer brise i sto ne bi trebao) - Najdetaljnije odskeniraj ceo sistem sa antivirusom i antispyware-om (sta vec imas na racunaru) - Tek sada deinstaliraj, pa stavi najnovije drajvere za cipset (ili samo pregazi stare sa novim drajverima) - poslusaj Neniku - Pusti ponovo AWC da sve odskenira
Probaj da li radi.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Meni se isto desilo pre neki dan, narezao sam par diskova i onda par dana nije hteo da cita nista a posle par dana radi normalno. Djavo ce ga znati sta je bilo. Nista nisam cackao nista nisam skidao dodavao ko zna sta mu je bilo, mozda neka prolazna prehlada.
Meni je ovo pocelo da se desava od kad sam UltraISO-m narezao image MAC OS X tj image uradjen u tom sistemu i skoro necitljiv vecini programa sem tom UltraISO-u.
A sto se tice Nero 6.6.0.16 ni on nije sveta krava kako me je zezao odvaljivao me nece da reze iz prve, nego prvo moram da narezem RW disk a onda ne zatvarajuci Nero da narezem ono sta me interesuje. Nekakva verifikacija je zajebavala do besvesti mada mi se cini da je to sve sa starog Maxtora 40Gb koji sam ranije koristio u USB fijokici.
Taj disk mi razvali i AutoCAD ako se slucajno zeznem i pokrenem CAD dok je taj maxtor nakacen i u pogonu ima da se okozim dok ne sredim registraciju i to potpuno svejedno da li je u pitanju Originalni AutoCAD ili kucna radinost.
Mora da je neka greska u Registry-ju pa ne bi bilo zgoreg da ga procesljas nekim od programa i uklonis neke tebi nevidljive greske ili pak da nekim od programa pocistis sve repove starih i deinstaliranih programa to zna da krka koke a nije petlic.
start,kontrol panel,sistem,hardware,device mahager,IDE ATA/ATAPI CONTROLLERS,Otvori prvo primarnu granu,propertis,ADVANCED SETTINGSTRANFERS MODE.PROMENI AKO JE JE STAJALO PIO ti stavi UDMA MODE ako je stajalo DMA MODE TI STAVI PIO MODE. MOJ PLEXTOR NIJE HTEO DA RADI UDMA MODU.
Ili poslusaj Neniku ili pokusaj sa drugim medijima.
dabliju dabliju dabliju tacka er te es tacka r s
:: :: start,kontrol panel,sistem,hardware,device mahager,IDE ATA/ATAPI CONTROLLERS,Otvori prvo primarnu granu,propertis,ADVANCED SETTINGSTRANFERS MODE.PROMENI AKO JE JE STAJALO PIO ti stavi UDMA MODE ako je stajalo DMA MODE TI STAVI PIO MODE. MOJ PLEXTOR NIJE HTEO DA RADI UDMA MODU :: ::
Ako nista ne pomaze probaj ovo,kloniraj nesto sa CLONE CD.AKO NI TO NE POMAZE STAVI DVD U EKSTERNU KUTIJU (UKUTIJAMA BOLJE RADU SVI CD I DVD).AKO NI TO NE POMAZE ONDA JOS OVO PROBAJ,START,KONTROL PANEL,ADMINISTRATIVE TOLS,
SERVICES,PODESI DA - -IMAPI CD-Burning COM Service - -stoji na automatski.A pogledaj u PRIMARY IDE CHANNEL koji su drajveri,Ako su nVIDIJINI ili Intelovi onda ih brisi.i nikad vise ne instaliraj drivere za cip set. Najbolje ako su driveri za ide kanal windowsovi
Hvala svima na odgovorima, sve sam probao izuzev externe fijoke (nju nemam) i nista nije pomoglo : sad sam totalno idejless .) na kraju cu morati win da dizem od nule... qq koja je to muka :)
Svi diskovi koji se narezu su citljivi bez problema na drugim citacima, cak i na ovom ali samo kada se uninstallira pa resetuje komp. Sumnjam da je ro samog rezaca jer se to i na proslom desavalo. Instalirani su i novi chipset driveri a skinuo sam i daemon tools za svaki slucaj ali avaj.. bezveze :)
Kad instaliras nove chipset dravere, ostanu ti u registru upisi od starih, tako da ti to uopste ne pomaze. Ocigledno je problem u OS i plasim se da te ceka debelo smaranje.Ako vec moras da reinstaliras Windows, obavezno uradi Clean install.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Svi diskovi koji se narezu su citljivi bez problema na drugim citacima, cak i na ovom ali samo kada se uninstallira pa resetuje komp. Sumnjam da je ro samog rezaca jer se to i na proslom desavalo. Instalirani su i novi chipset driveri a skinuo sam i daemon tools za svaki slucaj ali avaj.. bezveze :)
:: Imam jedan cudan problem - DVD Rezac ne cita ono sto nareze :: :: Taj problem mi se pojavio sa ubogim Pioneer 212D rezacem. Uredno je narezivao DVD, prodje i verifikaciju ali nece ni za zivu glavu da procita to sto je upravo narezao (a nisam recimo ni vadio upravo narezani disk iz rezaca). ::
I meni se to nekad desi, ali proradi posle EJECTa.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.