ljudi treba mi pomoc kako da pokrene atx napajanje da radi bez PC-ja.. znam da spojim zelenu i crnu tj PC-ON i zemlju ali on tada zavrti kuler samo.. znaci interesuje me kako da je startujem jer mi terba da napaja nesto preko 12V grane, da nedavim puno ispravljaci mi nezance nista znaci samo PSU... napajanje ima prekidac pozadi ono glupo ans 400w sa 12cm coolerom... Znaci treba mi savet ili upustvo koje zice treba sve da se prespoje kako bi napajanje radilo... a gasio bi ga na prekidac pozadi
MORAS kratko spojiti PS-On (green) i masu GND (crna) ali ne na kratko vec potpuno npr. spajalicom, nije dovoljan samo impuls vec trajna veza, cim odvojis on gasi sve osim StandBy stepena, ako je napajanje ispravno ovako ce ti napumpati sve napone na preostale grane!
Ako spojis spajalicom, GND i PSON trajnom vezom (da daje elektricni kontakt neograniceno dugo) i napajanje se ukljuci i iskljuci onda je riknulo. Verovatno overprotection se ukljuci, ako ga ANS ima. Proveri da li `most` dobro naleze u zenske pinove, mrdaj malo tu vezu dok je ukljuceno. Proveri unimerom bez toga koliki je napon na zelenoj i ljubicastoj zici (bitno je da je prekidac na ON) trebalo bi da zelena ima 2-6V (generalno +5) a ljubicasta oko +5V
- A N G E L -
:: NECE samo okrene fan i stane ! sad sam je provao na neki P3 radi mrez :: ::
u trenutku kad zavri ono da neki 11.94 na 12v sto je za ANS extra ali opet stane... neznam zasto.... dobra je veza zicu nabijem skroz napravim most i nista opet isto sran*e, kazem tera PC na 500mhz bez problema
Ne zelim biti maliciozan :) ali coveku to radi na P3 masini a zeli da ga pokrene iz nekog razloga u leru, nije ga ni koristio na P4 konfiguraciji...sve najbolje!
- A N G E L -
:: :: nije prikljucen 4 pinski 12V pored procesora. :: Ako je noviji racunar to mora da se nakaci na plocu inace se dobiju ti simptomi. :: :: ::
Zar ne bi trebao da stavi neki potrosac umesto spajalice ,posto je to chopersko napajanje.Choper se na kratak spoj iskljuci.Zato mu mozda zavrti pa stane.
uzmi 20pin (24) konektor u ruku. Kod žabice za otkačinjanje sa matične ploče nađi žicu (uglavnom zelena ili žuta) koja pored sebe ima sa jedne strane tri a sa druge strane jednu crnu. Dotičnu kratko spoj sa bilo kojom crnom. Ako se napajanje ne uključi onda je vrisnulo. Nije poželjno da ti stoji uključeno duže vreme bez opterećenja (turi mu neki hdd).
:: Ne zelim biti maliciozan :) ali coveku to radi na P3 masini a zeli da ga pokrene iz nekog razloga u leru, nije ga ni koristio na P4 konfiguraciji...sve najbolje
u pravu si ja sam negde neso kratko presopjio pa mi se ukljucilo nesto pogresno
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.