Razlika je u tome sto meni internet radi bez ikakvih problema.
Lan chip na ploci je nepodnosljivo vreo. Isto je i kad je masina iskljucena, tek kad iskljucim napajanje onda se momentalo ohladi.
RnRollie je napisao jedan predlog tu kao sto se moze videti ali meni sve radi ok..
I jos jedan stvar. Ceo komp mi stoji na stolu, i imam na neki nacin pored jedno staro kuciste od ortaka. Prekidac za paljenje kompa ima jednu od dve zicice otkacene te ja palim komp ne na dugme ( posto ne mogu kad je jedna zicica otkacena logicno ) vec uzmem tu otkacenu zicicu i spojim je za jedan metalni deo i tako palim masinu.
Da li ovo moze da ima ikakve veze sa ovim problemom ? Posto je RnRollie napisao da je Lan na neki nacin na standby-u pa mi ovo pada na pamet ?
ako ti to tolko smeta, jednostavno skini chip sa ploce i ubaci pci lan karticu. to ce 99% proraditi, posto sam i ja imao takvih problema. ploca je (kao) umro, pa kad sam bacio na napon, lan chip je bio prevruc, ali ploca nije bio u radnom stanju. jednostavno sam skinuo lan chip, i cudo, ploca odjednom proradi. lagano i stabilno...
da i ti imas `cuveni`, sugavi GA-P35-DSX??? Kada cete se vi opametiti? Ljudi to je djubre nevidjeno tu nema sta valja, sve je skarabudzeno i unakazeno osmisljeno, ulicarski, i velika vecina ploca pokazuje saroliku lepezu raznoraznih glitcheva. Throw away GA buy Asus and enjoy. Rock Solid. Heart Touching. Ako imas GA :) ako imas Asus onda verovatno ne valja PSU :)) Don`t touch this (MC Hamer)
Napajanja dosta za par kompa :), do lan cipa je u to sam do sada 150% siguran i to sam i potvrdio.
Najverovatnije cu da RMA plocu, mada sve radi ok ali ipak onaj lik je izmerio kod njega 90c i isto je toliko vrelo i kad je sve ugaseno ( a PSU je on ) Ja sam to slucajno video tako sto sam slucajno pipnuo i posle 1sec pa ni toliko sam se opekao i cak dobio mali plik koliko je vrelo.
Ako ne mogu nista sam da uradim, odnecu plocu pa zamena za istu ili slicnu..
Samo me interesuje ovo za paljenje da li slucajno ima ikakve veze..
cek cek...jel kad palis komp samo pipnes zicom metalni deo, il je tu nekako podglavis pa ona ima kontakt sve vreme dok radi komp...u krajnjem slucaju probaj paljenje normalno...ne tako na divljaka ko da krades kola :P
Kao sto vidis na slici tu je jedna crvena i jedna crna zica. Crna zicica mi se iscupala i ona kad pritisnem dugme za paljenje na kucistu koje sam uzeo od ortaka nista se ne desava kapiras ? I onda ja ga palim tako sto samo sa crnom zicicom pipnem taj `kalem` gde stoji crvena zicica i to je to, tako ga upalim.
I zanemari prasinu unutar toga, tako mi stoji vec mesecima....
To je vrelo toliko da ne moze da se zadrzi prst na njemu ni 1sec. Video sam vec sa drugim ljudima sa istom plocom ( a i razlicitim ) kod njih je hladno ili eventualno tek mlako. Znaci problem je ko i kod onog lika gore sa linka u prvom postu..
ajde vidi u biosu jel ti ukljuceno boot on lan...disejbluj to ako je ukljuceno., mozda resi problem grejanja cipa kad je iskljucen komp...a te zice sto budzis, otkaci ih skroz sa ploce i probaj da ga palis tako sto samo nekim srafcigerom ili necim slicnim kratko spojis ona dva pina na ploci na koja se kaci power switch...
Dakle, NISI palio komp sa ziciom, radila je normalno u kucistu i odjednom ti ne radi lan cip tj. pregrejava se. To napisi kao simptom u servisu radnje gde si kupio plocu i uhvati neku debelu hladovinu dok ti ne zamene plocu :)
Pa zapravo ploca nikada nije ni videla kuciste :) Uzeo sam je pre ~3 meseca od jednog drugog momka koji je plocu pre toga koristio za testiranja procesora na njoj - mislim da radi u nekom casopisu..no nije ni vazno posle toga ja sam je uzeo. Sve u svemu ploca ima ~4 meseca koj dan vise manje..
Ovo sam sasvim slucajno primetio pre 3 dana kad sa se opeko kada sam gurao tu ruku iz ne znam kog razloga, a ako sam u pravu ranije se nije pregrejavao, jer bi osetio tu toplotu, sad tu kao sto se i vidi na slici drzim jedan fan koji duva na proc. ali kad sklonim fan na cak 10cm od ploce se oseti toplota od tog cipa koliko je vreo.
Osetio bi ranije da je tako od pocetka, znaci od skora je a komp palim ovako jos od januara meseca.
Odnecu plocu i reci cu da je jednostavo otisao lan kontroler na ploci i da se ludaci greje pa cu je zameniti, koliko sam video na sajtu trebalo bi da imaju istu..
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.