Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Da li je pametno ?
STRANA 1 OD 1
TurboForce Da li je pametno ? 26.06.2008. 02:49 T10668

status: user
broj poruka: 302
Hteo bi da zameni fabricki ventilator na procesoru s478 za neki tisi, pa me zanima da li bi se povecala temperatura procesora posto bi ubacio NOCTUA NFR81800 ventilator koji radi na manjem broju obrtaja (Brzina rotacije : 1300-1800 RPM) u odnosu na ovaj koji ne spusta ispod 3000rpm.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TurboForce Evo link 26.06.2008. 02:51 #60490

http://www.reviewdesk.com/noctua-case-fans/1/
rasha44 Re: Evo link 26.06.2008. 03:55 #60496

broj poruka: 1492
Na procesoru s478 imas Intelov box coller na kome ne mozes da zamenis ventilator. U zavisnosti od ploce, ona ti kontrolise broj obrtaja. Cim se zagreje, a ti Pentiumi (nisi rekao koji ti je procesor) se greju ko ludi, automatski se povecava broj obrtaja. Meni je na starom kompu isao i do 4500rpm.

Mozes da zamenis jedino ceo cooler. Pogledaj neki Cooler Master ili Titan, ako ih jos ima za taj socket. Mislim na one jeftinije, ne na Hyper 6+ i slicno.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: http://www.reviewdesk.com/noctua-case-fans/1/
TurboForce Da li je pametno ? 26.06.2008. 04:20 #60497

Procesor intel 2.4 ghz (nije celeron) temperatura ne prelazi 45 stepeni kad je opterecen.
Pleloca Asus p4v800d-x
Mislim da ovaj ventilator koji sam planirao da ubacim ima senzor za brzinu obrtaja pa sam mislio da isecem kablove od starog ventilatora i povezem na na novi tako da ploca moze da kontrolise broj obrtaja.
Isto sam tako povezao i osmicu ventilator na grafickoj posto je prrolupao fabricki, skinuo fabricku cetvorku koja se drzala na 3 srafcica a ventilator povezao na chassis fan tako da ploca kontrolise broj obrtaja na grafickoj. Cim skoci temperatura u kucistu skace i broj obrtaja.
Dragg re 26.06.2008. 08:49 #60504

broj poruka: 2270
Nema potrebe da sečeš, kontrola obrtaja je u biosu a ne u ventilatoru. Samo priključi novi vent. na isti priključak. Ipak, ako želiš da ti taj vent radi na malom broju obrtaja treba da ideš na nabavku kompletnog coolera jer veličina hladnjaka na stock coolerima nije naročita.

TurboForce Da li je pametno ? 26.06.2008. 13:14 #60522

Trazio sam od pasivni COOLER MASTER E3W-N85XC-03 ali izgleda da se ne prave vise, a svi drugi cooleri idu preko 25db sto mislim da je bucno.zato sam mislio da stavim NOCTUA ventilator jer on na 1800 rpm rroizvodi buku od nekih 10 db.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs