Naime klokno sam Intela na 3 GHz ali ako iz nekog razloga moram da restartujem komp on mi po ponovnon dizanju sistema nakratko ugasi komp pa ga ponovo digne i digne ga tj.(vrati na defaul vrednosti).
Zbog cega se to desava, i kako da ga namestim da me nenervira vise?
:: Naime klokno sam Intela na 3 GHz ali ako iz nekog razloga moram da restartujem komp on mi po ponovnon dizanju sistema nakratko ugasi komp pa ga ponovo digne i digne ga tj.(vrati na defaul vrednosti) :: :: Zbog cega se to desava, i kako da ga namestim da me nenervira vise :: :: Intel E4500(cooler masterTX2 :: :: ATI HD 3870 512MB OC :: :: GA-P35-DS3L Rev 1. :: :: Geil Black Dragon 6400 4-4-4-1 :: :: Seagate 250 sata 16 M :: :: Elite 331(MS Pro 550 W)...it :: :: Molim za pomoc -Hvala Unapred
Vjerujem da si u BIOS-u sve podesio (ukljucio/iskljucio) kako treba.Smanji malo takt,pa provjeri sta se desava. 3GHz nije problem za E4500,ali moze biti ploca,memorija,napon...Mozda nijesi dovoljno obratio paznju na podesavanja.
On ti rece prvu opciju, Samo nisi trebao da stedis na napajanju ako si novo uzimao.. Ipak je taj MSI tezine grand kafe i nije bas za tu konfiguraciju..
:: Najverovatnije zato sto nisi nasao stabilan clock i zbog toga se tako ponasa...Pokusaj da podesis parametre kako treba :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Naime klokno sam Intela na 3 GHz ali ako iz nekog razloga moram da restartujem komp on mi po ponovnon dizanju sistema nakratko ugasi komp pa ga ponovo digne i digne ga tj.(vrati na defaul vrednosti) :: :: :: :: Zbog cega se to desava, i kako da ga namestim da me nenervira vise :: :: :: :: Intel E4500(cooler masterTX2 :: :: :: :: ATI HD 3870 512MB OC :: :: :: :: GA-P35-DS3L Rev 1. :: :: :: :: Geil Black Dragon 6400 4-4-4-1 :: :: :: :: Seagate 250 sata 16 M :: :: :: :: Elite 331(MS Pro 550 W)...it :: :: :: :: Molim za pomoc -Hvala Unapred
Bi ja kad bih znao i ovo sto sam uradio uradio sam tako sto ste mi vi sa foruma pomogli e sad je stani pani
:: On ti rece prvu opciju :: Samo nisi trebao da stedis na napajanju ako si novo uzimao. :: Ipak je taj MSI tezine grand kafe i nije bas za tu konfiguraciju.
E super i ja sam pretpostavio da je do napajanja .
Pa ovako, posto ako si namestio sve kako treba onda mora da je napajanje. Samo da prvo i budemo sigurni, kako si namestio ? koji clock ? voltaze ako si namestao idt ? A napajanje ce ti biti dovoljno neko 500-550W tipa Thermaltake, CoolerMaster, Chieftec. A to mozes naci vec za 50-tak eura, vise od toga ti apsolutno ne treba. Tj. od CM-a za te pare ima valjda extreme power 430-460W ako se ne varam..i to je takodje ok.
:: Pa ovako, posto ako si namestio sve kako treba onda mora da je napajanje :: Samo da prvo i budemo sigurni, kako si namestio ? koji clock ? voltaze ako si namestao idt :: A napajanje ce ti biti dovoljno neko 500-550W tipa Thermaltake, CoolerMaster, Chieftec :: A to mozes naci vec za 50-tak eura, vise od toga ti apsolutno ne treba :: Tj. od CM-a za te pare ima valjda extreme power 430-460W ako se ne varam..i to je takodje ok ::
mnozilac za procesor 10*300 MHZ
mnozilac za memaru na 3 800/900 MHZ
sa fast na standard
napajanje 1.41/+0.2 za memaru
iskljucio ona cuda (nesecam se tacno naziva ) i to je to .
Radio Orthos 2 sta bez pucanja ,temp nije prelazila 59 po jezgru a u sobi mi je 30 `C
:: a kako i kada te to primora da ga resetujes ? pa onda ti vrati podesavanja na def :: Jer se sam resetuje ili zakuca ili tako nesto pa ga ti resetujes ? :: Zato sto imam Sky Star 2 a on ume da zabode komp .
:: Pa ovako, posto ako si namestio sve kako treba onda mora da je napajanje :: Samo da prvo i budemo sigurni, kako si namestio ? koji clock ? voltaze ako si namestao idt :: A napajanje ce ti biti dovoljno neko 500-550W tipa Thermaltake, CoolerMaster, Chieftec :: A to mozes naci vec za 50-tak eura, vise od toga ti apsolutno ne treba :: Tj. od CM-a za te pare ima valjda extreme power 430-460W ako se ne varam..i to je takodje ok ::
:: Ma posluzice mu i to napajanje za te komponente ali ima da ga tera non stop u crveno :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Pa ovako, posto ako si namestio sve kako treba onda mora da je napajanje :: :: Samo da prvo i budemo sigurni, kako si namestio ? koji clock ? voltaze ako si namestao idt :: :: A napajanje ce ti biti dovoljno neko 500-550W tipa Thermaltake, CoolerMaster, Chieftec :: :: A to mozes naci vec za 50-tak eura, vise od toga ti apsolutno ne treba :: :: Tj. od CM-a za te pare ima valjda extreme power 430-460W ako se ne varam..i to je takodje ok :: :: Pa jes moram pod hitno da ga menjam a ovaj sto mi je prodao kad sam ga pitao on mi rece da mi je ovo vise nego dovoljno posto nisam uzeo Nvidiu 8800 GT vec Ati 3870
:: a kako i kada te to primora da ga resetujes ? pa onda ti vrati podesavanja na def :: Jer se sam resetuje ili zakuca ili tako nesto pa ga ti resetujes ? ::
Samo posle zaboda zbog Sky Stara inace ovako mi jos nijednom nije zakuco u Igrama ili ono iz cista mira
Ako ti komp zabode zbog SkyStar-a i onda kad ga resetujes on ti vrati na def. nije ti to zbog napajanja, napajanje nije bas najbolje ali izgleda da radi posao ipak. Inace, najverovatnije tj. mislim da je mozda zbog memorije da ona nije 100% stabilna ali da ovako ne puca, ali se to pokaze recimo kod reseta, kod mene je slicna situacija koja se desi 2 put nedeljno ali ja to ignorisem jer mi je za rad stabilno ali pukne memorija na clocku na kom je tokom goldmemory-a ili slicno, mada ne odma neko posle 1-1.5h.. Probaj memoriju nize recimo na 600MHz cisto da vidis onda ? Pa ako je to onda da vidimo da je bolje podesimo.
:: Ako ti komp zabode zbog SkyStar-a i onda kad ga resetujes on ti vrati na def. nije ti to zbog napajanja, napajanje nije bas najbolje ali izgleda da radi posao ipak :: Inace, najverovatnije tj. mislim da je mozda zbog memorije da ona nije 100% stabilna ali da ovako ne puca, ali se to pokaze recimo kod reseta, kod mene je slicna situacija koja se desi 2 put nedeljno ali ja to ignorisem jer mi je za rad stabilno ali pukne memorija na clocku na kom je tokom goldmemory-a ili slicno, mada ne odma neko posle 1-1.5h. :: Probaj memoriju nize recimo na 600MHz cisto da vidis onda :: Pa ako je to onda da vidimo da je bolje podesimo
Pravo da ti kazem i meni se nedesava tako cesto tj. i meni puca 2 - 3 puta u nedelju dana i ponavljam samo posle zakuca zbog Sky Stara i nizbogcega drugog, a sto se tice memare problem je taj sto u biosu sto se tice mnozioca za istu nema nista izmedju 2.5 i 3 tako da ili radi na 900 ili na 750 MHZ po ovim postavkama
:: Postoji vise mogucnosti..Napajanje,CPU Wall :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: Probao sam da idem i vise ali preko 3 GHZ ni makac nece,jel i to zbog napajanja ili sam nesto propustio :: :: :: :: A da nije problem Voltaza za memaru posto sam ja stavio na +0.2 a to dodje 2.1V ako je def.1.9 a vidim da vecina za ovakav clok stavi 2.25V pa mislim da joj nije malo `hrane`
Asto se tice procesora jel ima ovaj Conroe-2M neku granicu blizu 3 GHZ ili moze mozda da ide na 3.5 GHZ(pod uslovom da ovaj Cooler Master moze da ga ohladi)
Moze vise od 3GHz, verovatno idu do 3.5GHz za 24/7 mislim da sam video neki screen gde je 3.3GHz pri ~1.35v stabilno, znaci verovatno oko 1.4v za 3.5GHz, pa dok te temp ne ogranice. Inace..M0 stepping je onaj bolji ako se ne varam ?
Ispravno...Upravo tako...Htedoh reci nije valjda da si ubo tako los primerak ali to je prosto nemoguce!Inace @OCz@ Ubaci malo u drugu,brate ne mogu da te stignem,uvek pre mene das objasnjenje a na najvecu zalost jos i tacno P.S.Sad definitivno odoh da pajkim po tvojoj preporuci!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Moze vise od 3GHz, verovatno idu do 3.5GHz za 24/7 mislim da sam video neki screen gde je 3.3GHz pri ~1.35v stabilno, znaci verovatno oko 1.4v za 3.5GHz, pa dok te temp ne ogranice :: Inace..M0 stepping je onaj bolji ako se ne varam ::
:: Moze vise od 3GHz, verovatno idu do 3.5GHz za 24/7 mislim da sam video neki screen gde je 3.3GHz pri ~1.35v stabilno, znaci verovatno oko 1.4v za 3.5GHz, pa dok te temp ne ogranice :: Inace..M0 stepping je onaj bolji ako se ne varam :: A ova voltaza za memaru jel ona dovoljna za 900 MHZ,ako je def. 1.9 naravno ?
:: Moze vise od 3GHz, verovatno idu do 3.5GHz za 24/7 mislim da sam video neki screen gde je 3.3GHz pri ~1.35v stabilno, znaci verovatno oko 1.4v za 3.5GHz, pa dok te temp ne ogranice :: Inace..M0 stepping je onaj bolji ako se ne varam :: Ovaj je D stepping
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.