E ovako imam sledecu konf.e2160,Gigabyte 965p ds3,8800 GTS 320,2 GB Supertalent 667.Problem je kada god bi overklokovao proc, igre koje mi standardno rade bez problema pocele da zdravo mnogo seckaju a za zvuk da i ne pricam.Ne znam da li je mozda do voltaza ili do necega drugog,so SOS anyone???
pogledaj u CPU-Z, jezicak Mainboard pod opcijom PCI Express Link Width da li ti mozda vraca link na PCIe x1 kad ga overklokujes... a moze biti da ti throtluje e2160.. na koliko si ga dizao uz koju voltazu?
:: E ovako imam sledecu konf.e2160,Gigabyte 965p ds3,8800 GTS 320,2 GB Supertalent 667.Problem je kada god bi overklokovao proc, igre koje mi standardno rade bez problema pocele da zdravo mnogo seckaju a za zvuk da i ne pricam.Ne znam da li je mozda do voltaza ili do necega drugog,so SOS anyone?? ::
Cudno.. Kako si stavio sve u biosu ? Jel si probao vise kombinacija ? bios ploce mozda ? mozda brljavi ploca pri clocku, ili to ili je nesto software-ski, jel tako u svim igrama ?
Ako ti nekad zasecka nekad ne, onda je nesto software-ski verovatno. Voltazu za proc. si ostavio default tj. auto ? Oko 1.4v ti je dovoljno za 3GHz sa njim ( gledaj realnu voltazu iz CPUz-a ) Posto ti ploca ima vdro(o)p verovatno u biosu treba oko 1.45v da stavis da bi dobio 1.4v realnih. Inace MCH voltazu ne moras da diras sve god je FSB ispod 400. A za memaru zavisi na koliko ti je posle clock-a ? posto se i ona klokuje sa procesorom.
Pa moras je testirati da bi znao, MemTest ili Goldmemory su ti programi za to. Kingmax 667MHz kod mog ortaka ide 900MHz stabilno sa 2.1v Mislim da je to i neki prosek 850-900MHz. Mozda evenutalno da je stavis na 2.1v tj. + 0.300v
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.