IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL pa sada idu neke adrese i tako to a dole stoji drajver
ndis.sys
Da li je ovo greska zbog drajvera i neke nekompatabilnosti ili mozda do hardova? To izbacuje pri bilo cemu: kucanju, surfanju, igranju...ranije nije to izbacivao
nego taj kompjuter je sa dobrim delovima i nov dok se nije stavio internet radio je dobro i igre i neki jaci programi i posle 15 dana koriscenja i instaliranja krenulo je ovo na modemu kablovskom a kompjuter ima raid mirror a bsod se desava kako kad i nezavisno od opterecnosti winxp. Ako su delovi zaista dobri (svi) da li ova greska znaci hardverski ili neki softverski problem i kako je resiti ako neko ima konkretna iskustva sta i kako. hvala!!!!!!!
Pa izgleda da je harverski problem koliko sam ja video na brzaka... NIC zeza. Pogledaj na onom linku malo bolje ili izguglaj u medjuvremenu ima dosta tema vezanih za taj problem.
NIC - Network Interface Card iliti mrezna. Imas je integrisanu verovatno i ona zjbva.
Pa negde pominju tu mrezu kao izvor ali modem webstar ide preko usb veze dok su ostali ugaseni. Ako je mreza to nije toliki problem samo da nije ploca, diskovi i tako to. Sta mislis da li bi se to resilo ako bi se preslo na lan preko kabla? Posto je na usb a neko rece da to zeza
:: Pa izgleda da je harverski problem koliko sam ja video na brzaka... NIC zeza :: Pogledaj na onom linku malo bolje ili izguglaj u medjuvremenu ima dosta tema vezanih za taj problem :: :: NIC - Network Interface Card iliti mrezna. Imas je integrisanu verovatno i ona zjbva.
Ako ti je pc overklokovan hoce RAID da pravi problem. Probaj da vratis na normalu pa probaj tako. Ja sam imao problem sa overklokovanim racunarom i RAID rezimom na vise racunara. Pozzzzzzz
Možda je razlog najbanalniji - zbunio se Windows. Nešto je upisao na adresu u memoriji koja je potrebna i ćao. Ništa novo, osim ako se naravno to iznova ne ponavlja. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
ali ovde je ocigledno problem ili do drajvera mrezne karte ili do samog hardvera mrezne karte/mat.ploce ako je integrisana mrezna... ndis.sys nema veze sa RAID-om.. a tebi je nesto drugo pravilo problem, nije do RAID-a, verovatno prevelik OC uz male voltaze..
:: Ako ti je pc overklokovan hoce RAID da pravi problem. Probaj da vratis na normalu pa probaj tako. Ja sam imao problem sa overklokovanim racunarom i RAID rezimom na vise racunara :: Pozzzzzz :: :: ::
sve je na difolt. masina je intel c2 procesor 2.4, asus p35, wdc diskovi raid1, ocz ram, antec napajanje, ati 3850, pionir 215 a poruka se uvek pojavaljuje nekada posle 1 sat nekada i vise ali svaki dan. i to bez obzira da li se igra ili stoji posto je net uvek online. ali se nikada ne zamrzne ili resetuje vec izbaci tu poruku i onda moze samo reset na dugme. da li ce se resiti preko lana i da li moze biti jos sta osim veze sa netom , modemom, usb i lanom?
The IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL bug check has a value of 0x0000000A. This indicates that Microsoft Windows or a kernel-mode driver accessed paged memory at DISPATCH_LEVEL or above. This bug check is issued if paged memory (or invalid memory) is accessed when the IRQL is too high. The error that generates this bug check usually occurs after the installation of a faulty device driver, system service, or BIOS.
Gandarme hoće da ti kaže da bi trebao ili renistal windowsa ili instalacija directx-a, drajvera matične, lan-a, grafičke, zvuka.... ispočetka. Pre svega toga Load Bios default setup i skidanje novog BIOS-a uz flash-ovanje. Naravno, drajveri svi novi i updateovani jer neki od njih se kolje sa OS-om (kernel-om) ili nekim drugim parčetom hardvera. Dešava se to sa novim stvarima. Jednog dana kada sve to sedne na svoje, već imaš stari hardver...
Meni se isto desavalo sa drajverom za USB ADSL Modem. Ne mogu sad da se setim kako sam resio problem, ali znam da su mi pomogli saveti sa Microsoft sajta. U svakom alucaju, kad sam presao na ruter povezan na Lan (Ethernet) ulaz sve je prestalo.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.