Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Stari komp problem
STRANA 1 OD 1
banep Stari komp problem 14.06.2008. 03:51 T10407

status: user
broj poruka: 537
Komp je prijateljev Neka Shuttle ploca N2801, Atlon na 1.8 Socket A, memorija kingston DDR 1x256+1x512,Maxtor 80Gb+40GB,Pioneer 110. Problem je sledeci: Ne moze da se instalira OS(xp pro) radi dok ne dodje do trenutka kad treba da se pojavi onaj plavi ekran pri instalaciji znaci kad zavrsi kopiranje fajlova. Tada se pojavi plavi ekran sa porukom STOP:c000021 fatal system error. The session menager initialization system process terminated unexpectedly with status of Oxc000003a(Ox00000000Ox00000000).The system has been shut down. Neutralisali smo hard i memoriju jer smo probali ispravne koji rade na drugim racunarima. Sta mislite ploca? Napajanje...I jedno i drugo? Ili nesto trece?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Neba A? 14.06.2008. 04:08 #58733

broj poruka: 1197
Da li si probao da staviš druge (nove) IDE kablove? Može i to nekad (opasno) da zeza. Mada, mnogo je veća verovatnoća da je ploča problem, tako da se tu slažem s tobom. Možeš probati i (da budeš 100% siguran) da komponente prikačiš na neko drugo napajanje.
saa re 14.06.2008. 05:21 #58734

broj poruka: 124
Zameni mesta memorijama
andrejnp Imao sam slican problem!! 14.06.2008. 07:08 #58735

broj poruka: 486

Kod mene se ispostavilo da je HDD imao losih sektora! A moze da bude svasta od HDD, memorije, kablova, napajanja, Citaca i CD sa winowdsom. Sve moze da ti uzrokuje plav ekran. Probaj prvo zamenis CD sa windosom, ako ni to ne pomogne promeni citac, probaj da zaemnis IDE kablove, onda probaj da izvadis jedan slot memorije, ako ni tad ne uspes ako nemas bitnih podatka na tom HDD izvadi ga i zakaci an drugi komp i probaj da na tom HDD pocnes da da dignes sistem ali smao da ga formatiras taj HDD i vrati ga na komp i probaj a ako ni tad ne upes probaj napajanje to ti je zadnje. Meni je konkretno virus nparavio lose sekotre na HDD. Sve ovo sto sam ti nabrojao sam uradio prekjuce i tek kad sam mako HDD na drugi komp i fomratiora ga i proverio iz windowsa da porpavi ako ima lose sektore tek tad je proradio!!!!!!
andrejnp Imao sam slican problem!! 14.06.2008. 07:09 #58736

broj poruka: 486

Kod mene se ispostavilo da je HDD imao losih sektora! A moze da bude svasta od HDD, memorije, kablova, napajanja, Citaca i CD sa winowdsom. Sve moze da ti uzrokuje plav ekran. Probaj prvo zamenis CD sa windosom, ako ni to ne pomogne promeni citac, probaj da zaemnis IDE kablove, onda probaj da izvadis jedan slot memorije, ako ni tad ne uspes ako nemas bitnih podatka na tom HDD izvadi ga i zakaci an drugi komp i probaj da na tom HDD pocnes da da dignes sistem ali smao da ga formatiras taj HDD i vrati ga na komp i probaj a ako ni tad ne upes probaj napajanje to ti je zadnje. Meni je konkretno virus nparavio lose sekotre na HDD. Sve ovo sto sam ti nabrojao sam uradio prekjuce i tek kad sam mako HDD na drugi komp i fomratiora ga i proverio iz windowsa da porpavi ako ima lose sektore tek tad je proradio!!!!!!
Equinoxe Re: 14.06.2008. 07:10 #58737

broj poruka: 12057

Priveri takođe da li je korektno hlađenje CPU-a, možda se kuler napunio prašine. Moguće je da se upucao taj Shuttle.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

drzacomp napajanje! 14.06.2008. 08:58 #58738

broj poruka: 359
glavu dajem!
pogotovu ako je overklokovan komp. Ako nije (a i ako jeste) uradi sledece: skini napajanje, otvori ga i dobro ocisti od prasine (produvaj, cetkicom pokupi onu finu prasinu), sklopi i probaj opet. Mozes opciono da privremeno uklonis jedan HDD i memorijski modul.
Javi da li sam pogresio.

p.s. ustvari postoji jednostavnija varijanta da to proveris: DOWNCLOCKuju komp (znaci stavi fsb na 100 umesto 133 ako se dobro secam i smanji mnozilac ako mozes) i probaj instalaciju opet. Ako je napajanje problem - onda bi u ovom slucaju trebalo da radi.
MaliAbner Ista prica... 14.06.2008. 11:24 #58744

broj poruka: 7769
Juce sam kupio novo kuciste za stari racunar ne bih li decu za raspust izbacio sa mog racunara.
Isto Athlon 1800+, 512+256mb rama i maxtor 120, koji je pre nekoliko godina riknuo zamenio mu elektroniku i zamisli nisam morao da instaliram WinXP samo sam morao da instaliram drajvere za neke nove delove, pci usb2.0, Agere modem, i graficku koja je u medjuvremenu promenjena.

E sad spakujem ja sve to u kuciste pokrenem racunar da radi kad pocne da bipce (mamicu mu njegovu), izvadim disk iz kucista stavim ga sa strane ponovo pokrenem radi, vratim u kuciste ne radi = zakljucak = kablovi, a trebalo da bi da su kvalitetni CM rounded nikad ih nisam cupao za zice uvek za onu trakicu ali eto zub vremena je ucinio svoje.

Ne mora da znaci da je i kod tebe ovaj slucaj jer kod tebe sve radi i zakuca kad dodje do negde pred kraj, vrlo moguce da je u pitanju neki los blok na disku (sto nije nemoguce s obzirom na starost racunara), ali napominjem meni je HDD tj elektonika na njemu potpuno izgorela na moje oci posto je nesto zezao ali nije bilo do maxtora nego do najgoreg kineza od svih ANS 400w, kako sam bio tuzan shvativsi da je napajanje od 15€ skenjalo HDD od 95€ = zakljucak = kuca se od temelja gradi a temelj kod racunara su kvalitetno kuciste + kvalitetno napajanje.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

stevs986 Re: 14.06.2008. 11:35 #58746

broj poruka: 100

Ja najvise sumnjam na citac, jer takodje imam Pioneer 110d i sa njega vise ne mogu da instaliram windows jer zbacuje plavi ekran kad kopira nesto.(inace u windows-u sve radi normalno kopira, reze... tako da ne mozes da posumnjas) Uvek moram da pozajmim citac od druga kad instaliram windows...
Equinoxe Re: 14.06.2008. 12:09 #58750

broj poruka: 12057

Tačno taj Pioneer 110D je najgori od svih od 107-ice pa sve do 215D, crna ovca, zlo loš.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

banep RE 14.06.2008. 12:11 #58751

Rekao sam da smo neutralisali hard i memoriju. Vadili smo i probali jedno po jedno i na kraju doneli iz kompa koji radi da bi bili sigurni. Instalacioni cd takodje nije jer smo probali vise diskova sa razlicitim verzija os-a. Komp se redovno cisti (izduvavanje vazduhom sa kompresora) tako da nije prljav. Probacemo danas napajanje pa cemo videti.

zandarm Re... 14.06.2008. 12:14 #58752

broj poruka: 1454

0x0000003A: SYSTEM_UNWIND_PREVIOUS_USER
It indicates an attempt was made to unwind through the system service dispatcher into user mode.
Našao sam i na jednom forumu, da se liku pojavila ova c000021 fatal system error kada je pokušao da promeni ime na kompu.

banep Re: Re: 14.06.2008. 12:19 #58754

:: Ja najvise sumnjam na citac, jer takodje imam Pioneer 110d i sa njega vise ne mogu da instaliram windows jer zbacuje plavi ekran kad kopira nesto.(inace u windows-u sve radi normalno kopira, reze... tako da ne mozes da posumnjas) Uvek moram da pozajmim citac od druga kad instaliram windows..

Uh to mi nije palo napamet. Inace to je moj stari rezac koji sam dao da se sluzi. Na njemu je sjeban jedan od pinova (kad sam menjao kablove jedared sam gurao kontra) na IDE konektoru. Skroz sam zaboravio za to, moracu da proverim. Mada me brine ponasanje racunara pre pokusaja reinstalacije. Usb konektori su zezali. Nebitno u koji ubodes nekad kopira ok a nekad ne. Onda tv izlaz sa graficke nikako nismo mogli da namestimo (nekako bleda slika). Pa nestanu sve ikonice sa desktopa osim onih regularnih sa pocetka...itd. ne mogu sad svega da se setim.
banep Re: Re... 14.06.2008. 12:33 #58755

Mislis da je povezano sa ovim problemom? Nisam najbolje razumeo sta to znaci jer je poruka posle greske drugacija.

::
:: 0x0000003A: SYSTEM_UNWIND_PREVIOUS_USE
:: It indicates an attempt was made to unwind through the system service dispatcher into user mode.
:: Našao sam i na jednom forumu, da se liku pojavila ova c000021 fatal system error kada je pokušao da promeni ime na kompu
zandarm Re: Re: Re... 14.06.2008. 12:46 #58757

broj poruka: 1454
Nisam ni ja siguran šta je pisac hteo da kaže, ali to je kod tebe problem, zar ne? 0x0000003A? E ono bi trebalo ukratko da je opis problema. Nisam očekivao da će pomoći, ali rek`o, možda neko drugi zna.

:: Mislis da je povezano sa ovim problemom? Nisam najbolje razumeo sta to znaci jer je poruka posle greske drugacija
:: ::
:: :: 0x0000003A: SYSTEM_UNWIND_PREVIOUS_USE
:: :: It indicates an attempt was made to unwind through the system service dispatcher into user mode.
:: :: Našao sam i na jednom forumu, da se liku pojavila ova c000021 fatal system error kada je pokušao da promeni ime na kompu
MACHINE Ploca 14.06.2008. 12:57 #58759

broj poruka: 5710
Koje napajanje imas??? Proveri mu izvode 12/5 volti. Ostavi jedan modul DDR koji znas da je OK. Ostavi samo HDD, recac i grafiku, bez FDD, modema...probaj tako

FATAL error ukazuje na hardverski problem uzrokovan najpre plocom (los enapajanje chipseta) ili korumpiranim registrima procesora. I jedno i drugo je posve musicavo. Pakovanja XP procesora (posle Thunderbird-a) tj. baza nije keramicko/silicijumska vec neka vrsta PVC mase (nesagoriva kao bakelit) i to prilicno losa i cesto se desi da od prenapregnutosti coolerom i snalom vremenom popuste vodovi, elektricni kontakt se prekine ili oslabi i onda dobijes saroliku lepezu simptoma, na taj nacin nakon montaze ili promene coolera vise od 10x su procesori riknjalavali. Drugo, Shuttle je nakon ere 486/586 ploca vazio za najproblematicnojeg branda, sve njegove ploce su imale najrazlicitije probleme kojima se nije moglo uci u trag. Ubaci Knoppix 5 u rezac i pokusaj ga dici. Ako nece gotovo je sigurno problem u komunikaciji CPU-MB. Trebalo bi da ti na neki nacin debugguje gresku

- A N G E L -

VMARC Re: Ploca 14.06.2008. 13:10 #58763

broj poruka: 9429
Jedini upotrebljiv savet koji je dat. Ako ti posle ovoga ne bude prolazila instalacija, menjaj jednu po jednu komponentu dok ne prodje. Kada prodje, poslednja zamenjena komponenta je uzrocnik. Ako pordje odmah, vracaj lagano sve uredjaje, jedan po jedan i posle svakog vracenog upali kompjuter, da ti slucajno ne zaglavi. Ako zaglavi, eliminisi poslednju zakacenu komponentu. To je jedini nacin za otklanjanje `fantomskih kvarova`. Bilo kojia druga sugestija je cista luutrija i lutanje - gubljenje vremena...

Dodao bih samo da pre nego sto pocnes da menjas komponente pokusas jos jednom sa clear CMOSom.

:: Koje napajanje imas??? Proveri mu izvode 12/5 volti. Ostavi jedan modul DDR koji znas da je OK. Ostavi samo HDD, recac i grafiku, bez FDD, modema...probaj tak

:: - A N G E L -
banep Re 14.06.2008. 19:37 #58805

Hvala na savetima...Veceras cemo se pozabaviti sa tim pa cu vam javiti ako resimo. Treba da uzmemo racunar moje sestre koji je iz slicnog vremenskog razdoblja (Ploca je ista ali je Procesaor Duron) pa cemo probati da menjamo komponente. Hvala jos jednom...

obradmi Ata 133 flat obavezno zameni 14.06.2008. 20:09 #58813

broj poruka: 7725
Zna taj ata 133 flat kabl da pravi show ,meni se desavalo da i sam od sebe rikne ,nit sam ga pomerao nit bilo sta i fala bogu da se preslo na sata.

banep RE 18.06.2008. 06:29 #59350

Ostao sam duzan odgovor...Ploča je bila problem (mislim jos uvek je), trenutno radi sa pozajmljenom pločom. Kasnije smo zamenili i napajanje za svaki slučaj da ne bi zeznulo i ovu ploču (ako je loše u šta nismo sigurno, ali je dovoljno staro da može na odmor). Mada zbog svega ovoga izgleda da ce novi komp uskoro zameniti ovaj....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs