Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Problem podizanja windowsa
STRANA 1 OD 1
Boko333 Problem podizanja windowsa 28.05.2008. 20:26 T10059

status: user
broj poruka: 106

Problem nastaje kada se windows xp podize,znaci sve lepo krene,pojavi se ekran sa logonom widows xp i tako oko 1 minut i kada treba da udje u windows ekran monitora se ugasi a racunar i dalje radi.Racunar je vrlo star oko 8 godina i na njemu je bio prije windows 98,ne znam tacne komponente ali predpostavlajm da su neki minimum posto je nadogradjivan a instalacija xp je izvrsena u servisu.
Posto je racunar od mog prijatelja koji mi je to objasnio preko telefona,stoga nisam video racunar,a moja prva pretpostavka da se windows instalacija sje..la ili neki drajveri molio bi vase misljenje da li je do toga ili je mozda neki veci problem.

Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZgY ..hhhmm 28.05.2008. 20:39 #56146

broj poruka: 195

..Pa ovako `na slepo` misljenja sam da konfa nemoze da gura xp.....ako mosh napishi koja je sprava..:))))) U zdravlje!
gepard safe mode 28.05.2008. 20:39 #56147

broj poruka: 270
podigni win u safe mode (F8 prilikom dizanja windows-a), i obori rezoluciju na najmanje i refresh rate na 60Hz...
MaliAbner Ehhh... 28.05.2008. 21:25 #56155

broj poruka: 7769
To je tvoj drugar nesto bas skenjao istrazujuci oblasti o kojima nema pojma i na kraju je tebi zavapio za pomoc. Verovatno je problem sto je podesio rezolucije koje ne moze da istera, ali to ne mora da ga brine previse ima nas vise koji smo iskusili slican problem.

Kad ispucas sve mekane (soft) cake predji na cetkicu i krpicu pa iscupaj kartice ocisti kontakte i vrati sve nazad, patina poneka zna da pravi takve problemcice pogotovu u prostorijama gde se konzumiraju duvanski proizvodi.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Vaskev re 28.05.2008. 22:33 #56172

broj poruka: 1673
Pa ovako na slepo, hm da probamo, za Safe mode ti je receno pa ako nije to onda probaj da deinstaliras drajvere pa restartuj Win i pusti da sam instalira genericke za VGA. Ako i posle toga isto nece onda bi trebalo probati sa reinstalacijom Win-a. Ako se posle reinstalacije Win-a problem ponovo javi onda na red dolazi zamena pojedinih komponenata.

Equinoxe Re: 28.05.2008. 23:23 #56179

broj poruka: 12057

Ili se car igrao sa nekim budjavim drajverima ili sa rezolucijom i osvazavanjima sa kojima monitor ne moze da radi. Znaci safe mod uninstaliraj tamo drajvere za graficku, udji u Win normalno, pusti da ti pronadje kompatibilnu zvucnu, i onda instaliraj drajvere ponovo.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Equinoxe Al sam prso 28.05.2008. 23:41 #56181

broj poruka: 12057

ne kompatibilnu zvucnu neko standard VGA adapter. I ja imam probleme sa mojim kompom pa mi se sve izmeshalo.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Boko333 Hvala narode 28.05.2008. 23:47 #56183

broj poruka: 106
pocecu sa drajverima pa ako nisu redom sistem, hardver.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs