Malo sam uplovio u ove vode odnosno malo bih uplovio...... evo sta sam uradio,samo mnozlac podigao na 15x i dobio @3GHz,to bi valjda trebalo da je to??? nista naponi,sve na auto,tako sam nesto citao,mada svakavi pisu po svakakvim forumima.... E malo me buni ova memorija,zasto mi je 5-5-5-18,ona bi valjda trebala da je 4-4-4-12,a i kada vratim na def 13x200 memorija ostaje ista.I zasto @375,pa nije ni fabrickih @400, ako sam u pravu,ako je to pola od 800 koje sam bre kupio! Mozda lupetam ali tako ja nekako razmisljam, i molio bih prekaljene i iskusne clockere sa ovog foruma da me malo posavetuju,gde,sta,na koliko,puta sta,sa koje strane,ovo ono.... Cpu znate + i nije neki,cooler master neki dream x,ali i nebih divljao ploca asus m3a, geil ulta 2x1 @800 cooler master 430W valja ce da gura
i ima par ljudi primetio sam koji znaju znanje,pratim ovaj forum,nebih ih imenovao,voleo bih da me posavetuju,hvala ljudi!!!
Stavi jedan od stapova memorije u drugi slot na ploci ( neka stoje u 1 i 3 ili 2 i 4 ), posto ti ne rade u dual channel-u Inace deklokovao si memoriju na 750MHz.
Ah da, posto ti je memorija 5-5-5-15 kazes i na default. stavi DRAM ili VDIMM voltage kako god imas ( znaci za memoriju ) na 2.1v pa onda stavi sam 4-4-4-12.
Moras naci u biosu gde ti se namestaju latencije za memoriju, no ja ti ne mogu puno pomoci jer ne poznajem bios tvoje ploce kao ni sam princim AMD-a.
Ili evo ti MemSet, skini ovo, pa stavi preko njega, onda u CPUz pogledaj da li je ok Samo mislim da ti nece sacuvati posle reboot-a setovanja ali nisam siguran...
Moja greska..ne moze da se namesti CAS iz windows-a mora u bios-u ostale tajminzi mogu. Je si li trazio u biosu opcije za memoriju ? moras da imas ovo za latencije ? Inace 750MHz ti je jer ti se tako poklopilo, moras da nadjes isto u biosu opcije gde mozes namestati memoriju, verovatno i tu ima neki multiplier za memoriju ili kako se god vec zvao.. Je si li probao neku drugu kombinaciju ? 215*14 mozda ili tako nesto ?
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.