Juče sam kupio D-Linkov switch DGS-1005D i povezao dva računara u mrežu i oba izlaze na net preko Sagem 1201 rutera koji je nakačen na isti switch. U jednom računaru imam integrisanu LAN karticu koja podržava 1 gigabit, a u drugom PCI karticu D-Link DFE 530TX koja radi na 100 megabita. Veza između njih funkcioniše normalno, protok je nekih 11 megabajta/sec. Zanima me koliko bih realno dobio na brzini (znači ne teoretski) u vezi između dva računara kada bih zamenio D-Linkovu karticu sa jednom koja podržava 1 gigabit. Inače switch podržava gigabitnu vezu (10/100/1000)
U direktnoj lokalnoj mreži između dva kompa sa integrisanim GBlan karticama sa velikim fajlovima brzina je dostizala pa 45 MB/s. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Sa 1Gb se dobija dosta u poredjenju sa 100Mbit-a. Otprilike za vreme prebacivanja 1CD-a ces prebaciti 1DVD, dakle oko 6x brze, ali zavisi i od kvaliteta i kompatibilnosti kartica kao i od kvaliteta upotrebljenog kabla. Kako rece Bax2003 45MB/s sto je veliko ubrzanje u poredjenju sa tvojih sadasnjih 11-12, probaj sa dobrim kablom i izvuci ces sigurno vise.
Teoretski 10x ubrzanje u odnosu na trenutno stanje, ali posto su i drube strvari limitirajuci faktori onda je to nesto manje u kopiranju sadrzaja diskova ces dobiti maksimalni protok diska, ako radis neke mrezne proracune (recimo rendering) trebalo bi da dobijes prilicno ubrzanje itd...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.