Ja se nadam da cu biti jasan sa ovim mojim pitanjem posto nisam mnogo vican u umrezavanju racunara. Znaci ne zelim da umrezim racunare nego samo hocu da koristim jedan modem za internet sa dva racunara!
U kuci imam dva racunara, jedan u prizemlju a jedan na spratu. Koristim ADSL internet i onaj klasicni ADSL modem (HUAWEI SmartAX MT882) koji sam dobio od Telekoma. Modem na sebi ima prikljucke za LAN i USB povezivanje sa racunarom. Moje pitanje je, ako jedan racunar povezem preko mrezne kartice na LAN ulaz, a drugi preko USB-a, kolika je maksimalna duzina USB kabla kojim mogu da povezem racunar sa ADSL modemom. Znaci planiram da racunar na spratu povezem preko USB-a, i neznam da li tu postoji neko ogranicenje u duzini kabla a da ne dodje do gubitaka!
max duzina usb kabla je oko 5m negde i oko 3m,zavisi sta povezujes,mislim da je najbolje da mt882 stavis pored jednog racunara i njega povezes na usb sa kablom od 1m,a drugi povezes preko utp kabla na daljinu koliku oces.mislim da je to jedino logicno resenje i ne znam odakle ti ideja da usb vezes na daljinu
Pošto taj modem ima svoje externo napajanje, a preko USB-a / LAN-a ide samo data, nećeš imati problema ni da bude 10m. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Pazite meni sasvim odgovara i duzina od 5 metara posto USB provlacim kroz plasticno crevo obaceno u zid pa po vertikali izlazi u sobu na drugom spratu. A ideja da drugi racunar povezem preko USBa je cisto da sebi ostavim konekciju preko mrezne (cisto zbog ekonomicnisti i pouzdanosti) a bratu saljem USB.
Hvala vam, ovo zavrsava posao, sto sam upravo i probao!!!! ZIVELI!!!
imam kablovski net. i modem samo radi preko usb-a, preko lana nece. pokazuje ono aquaring sistem network ili slicno. moj racunar kod drugara hoce preko lana na njegovom modemu.( ima adsl) u cemu je problem? kako da namestim da mi radi prekjo lana na mocnom webstar modemu(sbb-kablovski net)
kod tog modeme setovanja su zakljucana.Prvo proveri da ti kabal nije cros,a onda na Lan-u setovanja za internet protokol TCP/IP da je postavljeno sve na automatic.To je jedino sto ima da se podesi u tvom slucaju.
:: :: imam kablovski net. i modem samo radi preko usb-a, preko lana nece :: pokazuje ono aquaring sistem network ili slicno :: moj racunar kod drugara hoce preko lana na njegovom modemu.( ima adsl :: u cemu je problem :: kako da namestim da mi radi prekjo lana na mocnom webstar modemu(sbb-kablovski net :: ::
Kako to mislis da su setovanja zakljucana pa u sama podesavanja modema mozes da udjes kada u Internet Browseru ukucas IP adresu Default Gateway 192.168.1.1 i popunis polja za User Name= admin i Password=admin i eto te u podesavanjima!!!
Jel` imash doticni modem ili to kazesh onako proizvoljno.Mozes da vidis samo informacije o modemu ,podesavanja ti nisu omogucena.Na mom modemu konkretno je tako,a nema razloga da je kod drugih drugacije. P.S. Onaj gornji post se odnosio na loce-a ,a ne na tebe.
:: Kako to mislis da su setovanja zakljucana pa u sama podesavanja modema mozes da udjes kada u Internet Browseru ukucas IP adresu Default Gateway 192.168.1.1 i popunis polja za User Name= admin i Password=admin i eto te u podesavanjima!! :: :: ::
u internet protokolu TCP/IP sve je stavljeno na automatic i daje mi limited or no connectivity. probao sam sa repair connection, i izbacuje: windovs could not finish repairing the problem because the following action cannot be completed. renewing your IP addres contact the person who manages your network. inace u internet protokolu ima i da se rucno nesto steli, ali nemam predstavu sta bi tamo trebao da ukucam.
:: kod tog modeme setovanja su zakljucana.Prvo proveri da ti kabal nije cros,a onda na Lan-u setovanja za internet protokol TCP/IP da je postavljeno sve na automatic.To je jedino sto ima da se podesi u tvom slucaju :: :: :: :: :: :: imam kablovski net. i modem samo radi preko usb-a, preko lana nece :: :: pokazuje ono aquaring sistem network ili slicno :: :: moj racunar kod drugara hoce preko lana na njegovom modemu.( ima adsl :: :: u cemu je problem :: :: kako da namestim da mi radi prekjo lana na mocnom webstar modemu(sbb-kablovski net :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.