Ocu da povezem burazerov komp sa mojim na najkvalitetniji i sto jeftiniji nacin.. ZNaci imam kablovski net, i zelim da i moj burazer moze da ga koristi, pa me zanima sta je sve tu potrebno od opreme, a da ne bude nesto preskupo... Takodje me zanima koliko se gubi od brzine neta na drugom kompu koj nema kablovsku?? Hvala unapred
Najjeftinije resenje ti ja da razvuces kabl izmedju dva kompa (naravno ako oba imaju integrisanu mreznu), a spajanje dva kompa ad hock (dve wireless kartice bez access pointa) je krs...ja sam na poslu imao tako umrezena 2 kompa na 3 metra jedan od drugog i mreza je pucala non-stop (internet je skoro nepodnosljivo koristiti- pogotovo ako download-ujes nesto). Za to ti trebaju dve bezicne kartice (jeftinije oko 1200 dinara po komadu) i nista vise...a skuplja varijanta ti je da nabavis i kartice i access point (sto je jos +5000 din)
Axa..kapiram, a jel mozes da mi das neke konkretne proizvodjace za kartice, neki odredjeni model i ako mozes isto tako da mi kazes koj je dobar access point..
E da, imam jos jednu stvar da te pitam.. da li ja mogu da nakacim ruter direktno na komp i da onda kupim samo jednu mreznu karticu koja bi se povezivala sa ovim ruterom..tj. da li ruter moze da se ponasa kao mrezna karta za ovaj komp sa netom...??
Mozes bez problema da povezes komp sa ruterom preko lan-kabla, a drugi preko wireless i cak isto preko lan-a. Mada neke modeme mozes da zabodes direktno u switch pa da povezes dva kompa preko lan kabla, sto je jeftinija ali manje elegantna varijanta.
Uzeo sam ruter (koji kosta oko 800-900 din, ako hoces skuplji i to moze) ubacio ADSL u slot1, i 2 kompa u druga dva.Umrezio sam i kompove i dobio Internet na oba.Prosto i jednostavno.A prvi put sam se umrezavao :)
:: Uzeo sam ruter (koji kosta oko 800-900 din, ako hoces skuplji i to moze) ubacio ADSL u slot1, i 2 kompa u druga dva.Umrezio sam i kompove i dobio Internet na oba.Prosto i jednostavno.A prvi put sam se umrezavao :)
Da, ali je to verovatno pomocu kabla.. Evo sta mene konkretno zanima..ja sam pogledao neke kartice i rutere, tacnije karticu D Link DWL-G510 i ruter TP-LINK TL-WR340G 10/100 4 ports, 1 WAN port. E sada, da li ja moram da kupim ruter i dve kartice da bi povezao dva kompa, ili mi je dovoljan ruter na kompu sa kablovskim netom i jedna kartica za komp na kome zelim da dobijem net?? I da, interesuje me kakvi su ovaj ruter i kartica ili vi imate neki bolji pregled.. Hvala
Dobra ti to kartica i solidan ruter, mada mozes se povezati na sto nacina...mozes i sa ruterom mozes i sa switch-om ili samo dva kompa i dve kartice(ili tri kartice-sto mislim da ti je ipak najjeftinije resenje). U jedan komp ubacis 2 mrezne(vecina ploca ima integrisanu mreznu pa ti onda treba samo jedna za ceo projekat), sa jednom se povezes na internet a sa drugom na drugi komp i u `Network Connections` uradis bridge connections i eto ga...oba kompa ce ti imati net i oba ce se videti u mrezi bas kao da si ih zakacio na ruter ili switch...Moje misljenje je ipak da ako kacis samo dva kompa izostavis ruter(jeftinije je) jer bez problema radi i bez njega a ruter koristi ako mrezis vise od 2 racunara...
:: Dobra ti to kartica i solidan ruter, mada mozes se povezati na sto nacina...mozes i sa ruterom mozes i sa switch-om ili samo dva kompa i dve kartice(ili tri kartice-sto mislim da ti je ipak najjeftinije resenje). U jedan komp ubacis 2 mrezne(vecina ploca ima integrisanu mreznu pa ti onda treba samo jedna za ceo projekat), sa jednom se povezes na internet a sa drugom na drugi komp i u `Network Connections` uradis bridge connections i eto ga...oba kompa ce ti imati net i oba ce se videti u mrezi bas kao da si ih zakacio na ruter ili switch...Moje misljenje je ipak da ako kacis samo dva kompa izostavis ruter(jeftinije je) jer bez problema radi i bez njega a ruter koristi ako mrezis vise od 2 racunara.. :: :: PoZ
E hvala puno, ovakav odgovor mi je trebao.. E sada, znam da davim ali da ipak budem siguran: Da kupim dve ove wireless kartice, ili tri?? I ako kupim dve da li cu moci da sa mog kompa sa netom da prebacim net na ovaj drugi komp bez nekih problema?? I nisam te bas najbolje razumeo zasto mi je neophodna ova treca kartica, posto ja treba da povezem dva kompa, a ne tri.. i da, ja imam kablovski net, ako nisam napomenuo..pozz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.