Uzeo sam ADSL kod Telekoma i dobio gore pomenuti modem... Prijatelj mi je doneo iz Nemacke Router Siemens SE551... Zelja : Osposobiti wireless kako bi i brat dobio izlaz na Internet preko ADSLa (kod njega je vec instaliran wireless prijemnik)... Jel ovo uopste moguce i kako?... Uzeti u obzir da se u ovo UOPSTE ne razumem pa objasniti sto jednostavnije... ZNaci od same instalacije kablova do eventualnog softwareskog stelovanja...
I ja sam pre par dana dobio isti model i polomih se razmisljajuci kako da ga povezem na planetov wrt 414 wireless ruter koji je do sada radio sa nekim acess pointom na bezicnom internetu i naravno tu je bilo dosta podesavanja. Uradio sam sledece.. uzeo cackalicu i resetovao ruter na default i kabl iz huawei-a port 1 ukljucih u wlan port na ruteru... Sve radi bez problema... Kontam da su svi ruteri po default-u isti tako da probaj isto... Jedino nasta bi trebalo da obratis paznju je na kabl koji ces da koristis za povezivanje ova dva rutera... Kod mene radi samo sa UKRSTENIM mreznim kablo (postoje one 1:1 i ukrstene veze) to je isti kabl samo drugaciji raspored zica... Kablic koji dobijes u telekomovom paketu je 1:1... probaj prvo sa tim pa ako nece onda probaj sa ukrstenim... Ako sam nekako pomogo... Pozdrav B.F.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.