Internet bih koristio uglavnom za torrente, ali nije mi jasno koji paket da odaberem s obzirom na istu cenu: 1. 1024/128 Kb/s 2. 512/256 Kb/s dinamicka IP I kakva je razlika izmedju dinamicke IP adrese i obicne? Provajder je Kbcnet, a mesto Vrcin pa ako moze neki utisak o njima...
pa to je skupa varijanta, ali pretpostavljam da nemas nikakve mogucnosti osim wireless-a, dynamic address je direktno mapiranje, odnosno bolje resavanje ip adresa, nego kod static, ali nebitno, ja bih ti preporucio paket 512/512, ako nude, ili 512/256 sa statickom adresom, pretpostavljam da je ponudjeni paket skuplji... kbcnet nije los, ali malo deru..
1024/128 ti je odnos download/upload, ako se ne varam. Posto vidim da ces da downloadujes preko torrenta, preporucio bih ti 1024. Dinamicka IP je IP adresa koja se menja kao god se konektujes na net, sto je korisno za Rapidshare, npr.
mozda je oprema skupa ali je pretplata ok( ima fora platis u napred i dobijes extra popust)! Probaj da nadjes opremu po povoljnijoj ceni! Svakako 1024 paket ... to sa adresama te ne iteresuje! Static adresa se dodatno placa svuda! Rapid premium nalog nije skup a za torente sto veci upload! ___________________________________
@alexi pa radije bih uzeo 1024/128, ali mozda mi to uslovi mali download na torrentima zbog uploada, stvarno neznam...
@markopvict jeste popust 50% ali nesto razmisljam ako im uplatim 6meseci neta, mogu da mi daju dva meseca neku sporu vezu, a pred kraj 6-og meseca (jer ocekuju novu uplatu) vrate u normalu...
Inace da bi skidao 51 kb/s koliki bi upload bio dovoljan?
Pošto koristim i torente i bežični net već duže vreme, moja preporuka je da uzmeš 512/256, definitivno. Nikad nećeš moći da iskoristiš maksimalni download ove 1024 konekcije. Takođe, ova druga ima i dimački IP, tako da možeš lako da skidaš i sa rapida, samo resetuješ konekciju. Znači, definitivno 512!
:: Internet bih koristio uglavnom za torrente, ali nije mi jasno koji paket da odaberem s obzirom na istu cenu :: 1. 1024/128 Kb/s :: 2. 512/256 Kb/
ako vec razmisljas o ovom drugom paketu kod njih imas i paket 512/512 za 9600 dinara/6 meseci (sto je 300 din. skuplje od gore navedenog paketa 9300 din.), pa mozes da torentujes i sa privatnih trekera gde moras da odrzavas ratio, a ujedno dobijas i lokal duple brzine koji ne ulazi u spoljni net znaci 1024/1024 lokal gde nema puno korisnika a moze se naci dosta stvari.
Inace koliko su dobri to ces sam morati da prosudis, ja kod kuce koristim kbcnet (Miljakovac) i povremeno dolazi do pucanja ili oni nesto cackaju po sat-dva nemas net ali uglavnom radi, a na poslu (bubanj potok), situacija je mnogo bolja tamo skoro da nema problema. To zavisi i od broja korisnika koji su nakaceni na baznu stanicu, posto je Vrcin skoro pusten predpostavljam da neces imati problema, a ako ih bude obavezno je zvanje njihove podrske i insistiranja da se sto pre sve sredi.
Za 51KB/s ti je dovoljno 512kbps sto je teoretski 64KB/s sto ces vrlo retko i na kratko postici...
512 spoljni saobracaj i imas lokal koji radi nezavisno od spoljnog saobracaja! Na tom hubu njihovom ima dosta stvari! skidas s neta 512(64KB/s) kbps a u lokalu 1024kbps(128KB/s) istovremeno! To je sve u idealnim uslovima.... Naravno da ne mogu da ti uzmu pare za 6 meseci a int. ne radi 3 meseca! ___________________________________
Hvala na odgovorima, za sad cu uzeti mesec 512/256, pa ako sve bude lepo radilo uzecu na 6 meseci 512/512.
@gepard U vezi sa ovim privatnim tracekrima, prvi put cujem, a nije mi bas jasno kako se skidanje putem torrenta ne smatra spoljnim saobracajem. Koliko sam ja shvatio lokalni saobracaj koji je duplo brzi je u okviru nase zemlje
@markopvict ??ako sam dobro razumeo onda se lokal i spoljni sabiraju (128+51) sto mi je tesko da poverujem 179kb/s za 1600din??
:: @gepard U vezi sa ovim privatnim tracekrima, prvi put cujem, a nije mi bas jasno kako se skidanje putem torrenta ne smatra spoljnim saobracajem. Koliko sam ja shvatio lokalni saobracaj koji je duplo brzi je u okviru nase zemlje
Skidanje sa torrent trackera je uglavnom spoljni net, ima nekih trackera koji na SBB-u rade ili su radili u lokalu, a lokal je u okviru mreze provajdera (u ovom slucaju kbcnet-a), tj. njegovih korisnika, koji izmedju sebe dele fajlove, svako mora da sheruje deo svog diska (filmovi, muzika, programi) 5GB ili vise i otvori nekoliko slotova u okviru programa za razmenu fajlova (ja koristim ApexDC++)
:: @markopvict ??ako sam dobro razumeo onda se lokal i spoljni sabiraju (128+51) sto mi je tesko da poverujem 179kb/s za 1600din?
da prakticno se sabiraju tj. spoljni ti je do 64KB/s + lokal do 128KB/s = 192KB/s, naravno to je u idealnoj situaciji i za paket 512/512, drugi paketi imaju drugaciju raspodelu!!!
:: :: @gepard U vezi sa ovim privatnim tracekrima, prvi put cujem, a nije mi bas jasno kako se skidanje putem torrenta ne smatra spoljnim saobracajem. Koliko sam ja shvatio lokalni saobracaj koji je duplo brzi je u okviru nase zemlje :: :: Skidanje sa torrent trackera je uglavnom spoljni net, ima nekih trackera koji na SBB-u rade ili su radili u lokalu, a lokal je u okviru mreze provajdera (u ovom slucaju kbcnet-a), tj. njegovih korisnika, koji izmedju sebe dele fajlove, svako mora da sheruje deo svog diska (filmovi, muzika, programi) 5GB ili vise i otvori nekoliko slotova u okviru programa za razmenu fajlova (ja koristim ApexDC++) :: :: :: @markopvict ??ako sam dobro razumeo onda se lokal i spoljni sabiraju (128+51) sto mi je tesko da poverujem 179kb/s za 1600din? :: :: da prakticno se sabiraju tj. spoljni ti je do 64KB/s + lokal do 128KB/s = 192KB/s, naravno to je u idealnoj situaciji i za paket 512/512, drugi paketi imaju drugaciju raspodelu!!!
Ako to izvuces skidam kapu, dok sam koristio malo taj lokal, samo prvih nedelju dana je radio kako treba . A posle , uzas . Sad ne znam kako je al tad sam sa 512/256 jedva uspeo da izvucem 20-25kB/s download u lokalu. Mozda se u medjuvremenu popravila situacija. Ko zna :D
:: Ako to izvuces skidam kapu, dok sam koristio malo taj lokal, samo prvih nedelju dana je radio kako treba . A posle , uzas . Sad ne znam kako je al tad sam sa 512/256 jedva uspeo da izvucem 20-25kB/s download u lokalu. Mozda se u medjuvremenu popravila situacija. Ko zna :D
Retko se izvlaci maksimum ali moze da ide lokal 64-128KB/s (paket 512/512), ako je sve podeseno kako treba, naravno na obe strane (kod onog koji skida i kod onog od koga se skida). Glavni problem je mali broj korisnika koji koriste lokal, retko ima vise od 100 usera ali ljudi se trude da stavljaju interesantne stvari u share i spremni su da pomognu kad treba...
Uzmi adsl jeftinije Sa javnom ip adresom samo si ti na netu i radi p2p rapidshare itd. sa dinamickom ovo uglavnom brane kod rapidshara samo ti skidas fajlove pa nemoras da se boris sa ostalim korisnicima
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.