imam sledeci problem, kod kolege koji je uveo internet preko KDS (PTT), internet radi po uputstvu koje je dobio za kacenje na jedan racunar. Posto su zahtevi porasli kupio je ruter TP-Link R460 da bi mogao da koristi internet na vise racunara, posto nije uspeo da ostvari vezu sa netom vec samo sa racunarima u kucnoj mrezi preko rutera, meni su potrebni podaci za podesavanja kod KDS-a da bi sto lakse resili problem...
Ako neko koristi KDS bio bi zahvalan na uputstvu za podesavanje posto na zvanicnoj stranici nema doticnih vec samo telefon za `podrsku`...
Ako je bezicni, onda mu treba AP klijent ruter, ili AP da stoji izmedju rutera i interneta. U svekom drugom sluceju, sve mora da radi, bez ikakvih dodatnih podesavanja. I ako ima bilo kakavih fiksnih podesavanja, ona se samo prepisu onog kompjutera na kome internet radi... Eventualno treba da se prijavi KDSu promena MAC adrese, ako postoji MAC filtering...
Znaci li to da je dovoljan samo switch kao kod SBB-a ili je za KDS potrrebno jos nesto?
Kolega je probao sa podesavanjima koja su bila na racunaru i nije uspeo, ja jos nisam nista probao, a nisam imao prilike da se povezujem na KDS. Kao sto rekoh ruter je TP-R460 1xWAN, 4xLAN.
Bez uvrede prijatelju, ali što bre kablovski kod pošte ? 2000 din za 256/256 paket ?....iz zasede ? Jesi mogao neki wireless ili ADSL....ako ti je jedina opcija onda ništa, ali su im cene max bezobrazne... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......
Kao sto rekoh kolega (sa posla) je uveo kablovski internet (KDS = PTT), nije imao izbora, ja imam wireless kod kbcnet-a i adsl kod yubc, ranije pre preseljenja sam imao sbb. Znam da je KDS los, bar je bio kada sam se ja raspitivao sta da uvedem, ali kolega nije imao izbora. Jedino me interesuje da znam unapred sta treba da podesavam kad stignem kod njega. Evo sad sam ruter prikacio kod mene na kbcnet i proradilo je iz prve sve sto znaci da ruter valja. Jedino sto mi sad pada na pamet je da kablovski modem koji je dobio od KDS-a i ovaj ruter TL-R460 (gore sam i model pogresno napisao, znaci TL-R460) koriste istu def. adresu tj. 192.168.1.1 pa da on zbog toga nije mogao da ostvari konekciju, jer je ruter kacio na WAN port, ne znam koji bi drugi razlog bio da ne uspe da poveze sve kako treba...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.