Bratu u stanu treba da napravim wi fi mrezu da bi mogao po celom stanu da se nakaci sa lap topopm koji ima verovatno 802.11 karticu (fujitsu siemenes)
MOja ideja je, da uvede ADSL, kod telefonske uticnice da ide odmah spliter, da mu ostane 1 kabl zaADSL za kucni komp, ako ga bude bilo jednog dana, i da odmah kod spiltera postavim neki wifi ruter koji moze samostalno da radi(znaci non stop u stanu da postoji wi fi i da je prilicno kvalitetan i zasitcen)
Ovo je ADSL modem, Wireless AP, FTP server, print server i pre svega ruter. Sa njim mozesh da povezesh laptop, desktop i da idu na net, dele shtampach, i mozesh da isprogramirash neki download na flash disk ili ekterni hard disk i iskljuchish sve kompove dok on skida preko noci.....vrlo zgodna stvarchica a i cena je ok kada vidish koliko bi te sve to odvojeno koshtalo...
Ima i Dlink slichne uredjaje ( ADSL modem, ruter i Wifi AP), TPlink takodje...Linksys pogledaj Imtelu-u ...
Kupi lepo Linksys WAG 200G i resis sve svoje probleme. Znaci dobijas adsl modem, ruter, AP, i koristis net po celoj kuci i dvoristu Savrsen uredjaj,ne razmislja o nicem drugoj. Kosta oko 90e.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
kad budeš nabavljao ADSL ruter da li je annex A ili B, tj. da li je za POTS (običnu, analgonu) ili ISDN (digitalnu) liniju, što, naravno, zavisi od vrste telefonske linije koju ti imaš.
Ja koristim ruter Linksys WRT54GC koji je prikacen na telekomov modem (rekli su da NE MOGU da koristim svoj modem, mada sam hteo da uzmem Linksys WAG 200G), koji se nalazi na 2. spratu, gde je direktno u modem (pored rutera) mreznim kablom prikacen jedan komp, a u prizelju imam laptop i jos jedan komp sa Linksys WUSB54GC adapterom. Veza je vrlo dobra kroz dva poda/plafona i dva zida.
Ko ti rekao da ne mozes da koristis svoj modem :D::D:D:D:D:D:D::DD:
:: :: Ja koristim ruter Linksys WRT54GC koji je prikacen na telekomov modem (rekli su da NE MOGU da koristim svoj modem, mada sam hteo da uzmem Linksys WAG 200G), koji se nalazi na 2. spratu, gde je direktno u modem (pored rutera) mreznim kablom prikacen jedan komp, a u prizelju imam laptop i jos jedan komp sa Linksys WUSB54GC adapterom. Veza je vrlo dobra kroz dva poda/plafona i dva zida ::
Pa podrska iz telekoma. Zapravo cekao sam prikljucak mesec i po, a kad su stvoreni tehnicki uslovi, navodno nisu imali modem, pa sam cekao jos desetak dana. U medjuvremenu sam hteo da uzmem pomenuti modem, ali je ispalo kako sam opisao.
Uzeo sam ga pre par dana. Malo je jeftiniji od LinkSys-a WAG200. To je ADSL modem i WiFi ruter. Nosio sam laptop 400m od zgrade u kojoj zivim. Signal je bio fantastican. Na https://www.tp-link.com postoji novi firmware koji omogucuje disconnect i connect na mrezu tako da nema cekanja na download sa rapidshare-a, na primer. Dovoljno za pocetak.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.