Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
ISDN modem i tel.linija
STRANA 1 OD 1
PCoprema ISDN modem i tel.linija 18.03.2008. 14:16 T8822

status: user
broj poruka: 292
da li ja mogu da od prijateljice uzmem isdn modem i da ga nakacim na moju digitalnu liniju i da se preko njega kao ekst modema povezujem na web? ili za to treba neka posebna linija cuo sam nesto kanal a i b. ako moze sta sve treba da uradim. hvala dobrim osobama
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maki7 RE: 18.03.2008. 14:35 #48185

broj poruka: 35

Ti si verovatno na digitalnoj centrali i imas ispred broja dvojku ali imas i dalje analognu liniju
(ljudi to cesto brkaju).
ISDN je digitalna linija i ne mozes nikako taj modem da prikljucis na svoju liniju.
PCoprema fiksna linija 18.03.2008. 14:59 #48195

broj poruka: 292
imam klasicni telefonski prikljucak rekli su mi da je digitalna kada su menjali valjda alkatel ili simens i znam da mogu da koristim adsl jer nemam pcm na liniji. zasto ne mogu da koristim isdn? jel to isti prikljucak i kakva je razlika?

KaiserSoze Ima dosta razlika 18.03.2008. 17:07 #48212

broj poruka: 568
Pre svega moraju da ti u ptt-u promene portove i klasu, broj isdn portova je enormno mali u odnosu na klasične digitalne priključke, kada uzmeš isdn liniju, ona neće raditi bez modema, a samim tim niti jedan klasičan telefon bio digitalan ili ne, ukoliko nije uključen direktno u isdn modem.
Adsl nema mnogo veze sa isdn, suštinski, jer koristi druge frekvencije za prenos podataka, ali je u isto vreme limitiran upravo brojem slobodnih portova za adsl preko isdn i to u samoj centrali, takozvani annex b, može se lako desiti da nema slobodnih portova za adsl na isdn-u u centrali i da ne možeš da priključiš adsl iako ga sada koristiš na svojoj digitalnoj liniji - annex a (slučaj mog dobrog prijatelja).

Pozz
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs