Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
kradja interneta i potrebna oprema
STRANA 1 OD 1
temp kradja interneta i potrebna oprema 11.03.2008. 14:09 T8692

status: user
broj poruka: 197
Ovako, drugu su na kuci postavili ap i on je dobio 512mb flat, sada bi mi hteli da napravimo malu mrezu izmedju nas ali se ne vidimo. Sledeci potez je da ja izvucem neki ap na 50m od moje kuce gde imam opt. vidlivost a kod njega da postavim komp na koji cu lan-om dovesti internet a odatle da se povezemo on obicnom lan a ja wifi karticom .
Tada bi razdaljina izmedju ap-a i tog kompa bila oko 150 m i imam mogucnosti da dovedem struju ap-u, nije potreban POE. Razmisljao sam uzeti WLAN PCI Canyon CN-WF511 1,080.00din i WLAN Ruter Canyon CN-WF514 3,260.00din a pitanje je da li bi to radilo, ako ne bi molio bih predlog.
P.S. drug je kupio ap tp link TL-WR340G i kaze da na 70 m kroz par zidova ima wifi konekciju mit ili ...
Unapred hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Babylon re 11.03.2008. 14:30 #47434

broj poruka: 29
Ako misltie da igrate igre jedan protiv drugog a moze jos ko hoce imas program zove se Xfire !!!

http://www.xfire.com/ Ako malo engleski to je to !!!
Besplatan

temp igre 11.03.2008. 14:38 #47435

Mi smo vec igrali preko pna lan kartica ali na tom potezu nam neko secka kabal i zato nam treba wifi.

Babylon re 11.03.2008. 15:02 #47436

broj poruka: 29
Ti mene ne razumes kazem ti ja imam isto wifi uzeo pre nedalju dan i istaliro sam program!
Mi igramo CoD 2 ja budem server a drugar me nade preko tog programa i samo udje !
Sve je prosto netrebas bacati pare dovoljno ti je 64/64 kbps !
Ima da radi

xenox Ehm... 11.03.2008. 16:21 #47445

broj poruka: 1400
moja bi ti preporuka bili uredjaji sa atheros chipom.

Ovaj TL-WR340G ima isti, i posto vec ima jedan u mrezi, ne bi bilo zgorega i da nastavite sa istim - 29E+pdv

Ono o cemu bi mozda trebalo da razmislis su antene - jedan stapic, i par panelcica na toj udaljenosti. To naravno mozes i kasnije, ako ovo ne proradi lepo iz cuga, pa bi bilo pozeljno da ti uredjaji imaju RP_SMA konektor za spoljnu antenu (sto ne vidim na ovom modelu)...
recimo TL-WR542G 38E+pdv

temp re 12.03.2008. 09:28 #47526

Sorry,nisam razumemeo lepo sta si mi hteo da mi kazes ali pored igri treba mi i transfer fajlova. hvala

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs