Pozdrav svima, evo ovako,zeleo bih da na dva racunara imam internet,nezavisno,znaci ili jedan ili drugi,ili oba recimo.Imam sbb modem.Sta je najbolje kupiti,evo otvoricu se 10,15,mozda i celih 20 evrica.I da,imam po jednu mreznu kartu na oba racunara. Switch,router,..........predlozite, hvala u svakom slucaju
Jel nemoram nista da ucim,stvarno o mrezama neznam skoro nista,i ne bih da ucim,samo da bocnem konektore i da radi,ako moze tako uopste,ili .........knjigu u sake...
Nema tu mnogo ucenja. Podesava se samo mali broj logicnih parametara i to je to.
Mada nije mi jasno gde ces da nadjes KVALITETAN kablovski router za cifru od 20e... Mozda te ukenja da neko prodaje polovan ali sumljivo mi je to. Srecno u svakom slucaju.
Zovi sbb imaju oni rutere za iznajmljivanje ... i to se uklapa u tvoj budzet provereno....a ako nemaju rutere na iznajmljivanje.....POPISA* se u firmu! ...............................................................
E,a stvarno,sta bi bilo kada bi umesto rutera stavio switch.Ne zamerite,nemam iskustva,pa se malo raspitujem.Razmisljam=switch je jeftiniji od router-a,da li bi nesto izgubio,da li bi prvo to uopste i radilo? hvala !!!
Asus RX3041 Gateway Broadband Router with 4-Port Switch - 2000 din
Iz modema u WAN port, kompove na DHCP ili ti Obtain IP address automatically
E, sad - kod prijatelja sam morao da ubacim ARP adresu sa USB konekcije u taj rutercic (clone IP) buduci da samo toj adresi DHCP server daje adresu...
Sto se SBB-a tice, mozes i sa obicnim svicem ali samo jedan komp u trenutku, a posto prima sve ARP-e (bar kod drugog prijatelja) verujem da bi sa gornjim rutercicem sve proradilo iz prve i bez podesavanja - samo na boc...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.