Ovih dana sam premeštao nešto po stanu pa i računar. Poslednjih X godina imam TP-Link TN-721N i do sada je radio posao. Radi i sada samo što mi je opala snaga signala za 20-ak dB. Budžet što manji, recimo do 1500 dindži. PCI varijanta mi ne bi odgovarala jer je kućište sa totalno druge strane u odnosu na ruter, a wifi bi došao fizički na donju trećinu kućišta.
Svi navedeni su ti, sto se dometa tice, u klasi 721N. Uz 721 si dobio produzni kabl. Ako ga jos uvek imas, prikaci adapter na produzni kabl i izbaci ga negde gde nema puno prepreka. Ja ih uvek stavljam na produzni i zakacim obicno iza monitora.
Koliko se sećam produžni nisam dobio a i ako jesam nemam pojima gde je.
:: Svi navedeni su ti, sto se dometa tice, u klasi 721N :: Uz 721 si dobio produzni kabl. Ako ga jos uvek imas, prikaci adapter na produzni kabl i izbaci ga negde gde nema puno prepreka. Ja ih uvek stavljam na produzni i zakacim obicno iza monitora :: :: MBP Retina 13` Late 201 :: macOS Catalin :: :: I9-10900F/16GB/B460M/GTX1660/250GB/550W/Dell S2721DGFA :: ::
722N je ekstra uredjaj za b/g/n, ne postoji nista brze, bolje, a sto se produznog tice treba i tu imati na umu da jako veliku ulogu ume da igra kvalitet/izolacija produznog verovali ili ne jer su WiFi mreze osetljive i moze se desiti da nesto daleko nece da uhvati
ja sam na moj 722N cesto ranije stavljao 8db omni antenu, nikad mu problem pravilo nije, ``puni`` je ``strujom`` sto se kaze do vrha, imao sam ihahaj mreza vidljivih, nenormalno je dobar uredjaj
produzni sam uzimao neki malo deblji ne znam sad gde mi je, a ja za kucne potrebe koristim 725ticu, skroz ok radi posao ali je ruter na 5 metara od nje bez ikakvih prepreka
Ispod kartonskog nosaca koji drzi adapter na vrhu. Obicno kupci to i ne primete, pa ga bace zajedno sa kutijom. Ja ga obavezno montiram na produzni, iako kupac instira da npr. adapter stoji pozadi. Razlog je taj, sto je adapter sirok, pa preklopi i polovinu USB konektora pored, tako da bude neupotrebljiv. Kabl ima standardnu sirinu kod konektora i ne zatvara USB portove pored. Ako ga nemas, kupi. Kosta 200-300 din., mozda i manje, a moguce da ce ti resiti problem. Nemoj predugacak, uz karticu se dobija 1m, ti kupi do 2m maksimalno.
:: Ispod kartonskog nosaca koji drzi adapter na vrhu. Obicno kupci to i ne primete, pa ga bace zajedno sa kutijom :: Ja ga obavezno montiram na produzni, iako kupac instira da npr. adapter stoji pozadi. Razlog je taj, sto je adapter sirok, pa preklopi i polovinu USB konektora pored, tako da bude neupotrebljiv. Kabl ima standardnu sirinu kod konektora i ne zatvara USB portove pored :: Ako ga nemas, kupi. Kosta 200-300 din., mozda i manje, a moguce da ce ti resiti problem. Nemoj predugacak, uz karticu se dobija 1m, ti kupi do 2m maksimalno :: :: MBP Retina 13` Late 201 :: macOS Catalin :: :: I9-10900F/16GB/B460M/GTX1660/250GB/550W/Dell S2721DGFA :: ::
:: Misliš da kupim obični USB produžni :: :: https://www.winwin.rs/kabl-usb-2-0-m-z-hama-30619-1-8m-1150611.htm :: :: :: Ispod kartonskog nosaca koji drzi adapter na vrhu. Obicno kupci to i ne primete, pa ga bace zajedno sa kutijom :: :: Ja ga obavezno montiram na produzni, iako kupac instira da npr. adapter stoji pozadi. Razlog je taj, sto je adapter sirok, pa preklopi i polovinu USB konektora pored, tako da bude neupotrebljiv. Kabl ima standardnu sirinu kod konektora i ne zatvara USB portove pored :: :: Ako ga nemas, kupi. Kosta 200-300 din., mozda i manje, a moguce da ce ti resiti problem. Nemoj predugacak, uz karticu se dobija 1m, ti kupi do 2m maksimalno :: :: :: :: MBP Retina 13` Late 201 :: :: macOS Catalin :: :: :: :: I9-10900F/16GB/B460M/GTX1660/250GB/550W/Dell S2721DGFA :: :: :: ::
:: Da :: :: MBP Retina 13` Late 201 :: macOS Catalin :: :: I9-10900F/16GB/B460M/GTX1660/250GB/550W/Dell S2721DGFA :: :: :: Misliš da kupim obični USB produžni :: :: :: :: https://www.winwin.rs/kabl-usb-2-0-m-z-hama-30619-1-8m-1150611.htm :: :: :: :: :: Ispod kartonskog nosaca koji drzi adapter na vrhu. Obicno kupci to i ne primete, pa ga bace zajedno sa kutijom :: :: :: Ja ga obavezno montiram na produzni, iako kupac instira da npr. adapter stoji pozadi. Razlog je taj, sto je adapter sirok, pa preklopi i polovinu USB konektora pored, tako da bude neupotrebljiv. Kabl ima standardnu sirinu kod konektora i ne zatvara USB portove pored :: :: :: Ako ga nemas, kupi. Kosta 200-300 din., mozda i manje, a moguce da ce ti resiti problem. Nemoj predugacak, uz karticu se dobija 1m, ti kupi do 2m maksimalno :: :: :: :: :: :: MBP Retina 13` Late 201 :: :: :: macOS Catalin :: :: :: :: :: :: I9-10900F/16GB/B460M/GTX1660/250GB/550W/Dell S2721DGFA :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.