Pozdrav forumasi.Da li je neko preobao/imao iskustva umrezavanja (interneta) u zgradi koriscenjem interne instalacije kablovskog sistema sbb,kopernikus,etc nebitno?Na prime ja sa 8 sprata da se povezem sa nekim na 2 spratu,kao sto se koriste u stanovima power adapteri preko struje.Da li moze da se kupe slicni adapteri za coax?
Kada utp kablovi i mrežne karte nisu bili u masovnoj upotrebi, za umrežavanje računara su se koristili koaksijalni kablovi i bnc konektori/t-račve/terminatori. Mislim da nije ista specifikacija kabla i ne znam kako spliteri i ostala čudesa po kutijama provajdera utiču na signal koji bi išao tim putem. Ono što znam da mreža tada nije bila brža od 10 Mb/s, barem mrežne karte koje sam ja koristio nisu mogle brže da izvuku na tom sistemu.
Kupi 2 powerline adaptera i mozete se umreziti preko zice u uticnici. Koaksijalni kabel nije jednostacno iskoristiti pogotovo kad je vec deo infrastrukture kablovske mreze
Ono kako sam ja iskorstio infrastrukturu kablovskog operatera je - uselio sam svoj utp kabal u njegove plasticne kanalice, jer su ih jako lepo namestli po zgradi da idu najkracim putem do stanova :) :) :)
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
:: Ono kako sam ja iskorstio infrastrukturu kablovskog operatera je - uselio sam svoj utp kabal u njegove plasticne kanalice, jer su ih jako lepo namestli po zgradi da idu najkracim putem do stanova :) :) :) :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.