godinama sam koristio samo Avast ali sam pre nekih 8 dana presao na KIS
imam sad par problema sa nekim programima koji se sporije otvaraju ili budu blokirani od strane KIS ali to sam sve uglavnom uspeo da resim
medjutim sledeca situacija se desava
pokrenem utorrent on pocne da skida fajl sve ide ok i bez problema ALI posle nekih
3min/10min/18min merio sam stopericom Chrome prestane da radi ne mogu da browse takodje ako u tom momentu pokusam da pokrenem origin ili steam nece da se konektuju
dakle jedino utorrent ima pristup internetu
e onda moram da izadjem iz utorrenta cekam jedno 3/5 min i onda sve ostalo proradi
WTF se desava ???
nista drugo u poslednjih 8 dana nije dirano podesavano menjano ili update u Windowsu utorrent nista dirano ista verzija sve isto znaci samo obrisao Avast i sve njegove foldere i obrisao ga svuda u registru i zatim instalirao KIS
dalje
pre dok sam imao Avast ako utorrent skida a ja na primer hocu da gledam neki film online utorrent bih usporio i to je ok ali sada utorrent preuzima absolutno sva prava i resurse konekcije na internet
trazio sam resenje na google i svi predlazu da se menja nesto u utorrentu TO NIJE PRIHVATLJIVO
dakle problem je ovde izgleda KIS i treba mi pomoc oko njega da se to sve resi
samo pauziranje KIS ne pomaze jedino exit i onda posle nekih 3 min sve bude odblokirano
KIS je `kupljen` licenca 355 dana :)
presao sam na KIS uglavnom zbog funkcija podesavanja itd...
takodje Avast mi je stalno blokirao total commander i nisam mogao da nadjem kako da ga stavim u exclusion listu cak i posle celog dana googlanja
dok sam u KIS lepo za 1 min otisao u settings/additional/threats and exclusions i gotovo
takodje u KIS mogu da vrsim navigaciju kroz GUI sa tasterima na misu palcem i svi otvoreni prozori mogu lepo da se poslazu i pamte poziciju i velicinu i KIS ima MNOGO i vise i bolje alate i funkcije koje Avast tek planira da MOZDA ubaci sledece godine i KIS ima samo 2 procesa dok Avast ima nekih 3/5/7 kako kada itd..... iz mnogo razloga
jedino sto sam za sada zapazio da Avast ima a KIS nema to je podesavanje vremena prokaza notifikacija i opcija na primer kad ubacis fles ili neki eksterni hdd notifikacija za scan ti daje opciju da ILI iskljucis notifikaciju za SVE external devices ili NISTA sto je teski smor umesto da mozes lepo da izaberes dont show scan notification for this device
1. anti banner mi blokira facebook znaci mogu samo da se ulogujem i ucita mi samo prva dva tri posta i to je to zakuca i nista ne pomaze ni refresh nista ( mislim zakuca samo fb ne chrome ) ali svi ostali sajtevi rade normalno dodao sam fb na websites with allowed banners i allowed banners listu i ne pomaze radi jedino kad iskljucim anti banner
2. ovo se desava samo jednom po sesiji da tako kazem dakle posle svakog restarta kad na neki fajl uradim desni klik sve ikonice cak i txt fajlovi blinknu kao da se windows explorer retartovao ali to traje max 1.5sec tako da se ne restartuje on samo tako izgleda i to je definitivno zbog svih oni opcija za kaspersky file scan u shellu jer kad iskljucim kaspersky iz shell kroz ccleaner nemam taj problem
jel imas ti neko resenje da se taj problem sa ikonicama i shellom i blinkanjem ne desava?
3. sta mislis o upgrade na total security razmisljam da to uradim zbog password managera ali ne znam da li bih podesavanja koja sam export iz KIS radila na KTS
primetio sam da se neki programi sporije otvaraju
i kad kopiram nesto sa/na flesh da ide dosta sporije ali to je vec do nekih scan podesavanja to cu ja sam provaliti koja je najbolja osetljivost itd...
Uglavnom je problem sa uploadom na bilo kom torrent klijentu. KIS mozes da ostavis aktivnim i bez Trusted apps. Samo smanji global upload na torrent klijentu.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
da li da mu virus mnogo usporava računar ili antivirus malo.
U svakom programu postoje opcije da se više ili manje, bolje ili lošije uštopuju neke radnje. Kao što primećuješ, postojanje Lasperskog ti više usporava računar od Avasta. Sve ima svoju cenu. Možeš ga uštopovati da sve `ide tečno i fluidno` ili ga ubaciti u neki paranoidni mod, pa da ništa ne ide.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.