Pozdrav forumasi. Kupio sam klin ima komp u januaru. Do sinoc sve radilo i jutros upale ga kad nema mreze. Kocka i crveni iks. Imam sbb proverim na drugom kompu interneta ima. Proverim taj kabl na drugom kompu radi. U biosu vidi lan ali u devaceu nevidi. Da li da oborim sistem inace win 7 je u pitanju.
da uradiš je da vratiš poslednji System Restore kada je sve to radilo.
Takođe, probaj direktno da SBB preko lan-a priključiš na taj računar sa `problematičnom` mrežnom. EDIT: zaboravi ovaj predlog, nema veze sa nepostojanjem u Device Manager.
Ako kocka, pa nestane iz device manager-a, onda je najverovatnije krenuo da crkava LAN chip. Ako ga uopste ne vidi u device manager-u, mozda ga AV izblokira. Imao sam slucaj da Avast napravi takvo sranje. Ubacivao sam 3 PCI LAN kartice i ni jedna da se pojavi u device manager-u, posle uninstala AV-a, sve se pojavile i proradile :D
Ako nemas Avast, pokusaj da podignes Live Linux, recimo, Mint i testiraj.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Nije prepoznavao mrežnu. Nije radila. Ispočetka si instalirao sistem. Ne pokazuje je u Device Manager-u. Shvatio sam.
Jedino što ne shvatam da li je sve vreme bila PCI mrežna karta koju si sad prebacio u drugi slot ili si stavio drugu diskretnu mrežnu kartu u PCI slot.
Radilo se o integrisanoj, jer je pominjao da se `vidi u BIOSu`.
macOS Sierra What can your Mac do now? Just ask.
:: Nije prepoznavao mrežnu. Nije radila. Ispočetka si instalirao sistem. Ne pokazuje je u Device Manager-u. Shvatio sam. :: :: Jedino što ne shvatam da li je sve vreme bila PCI mrežna karta koju si sad prebacio u drugi slot ili si stavio drugu diskretnu mrežnu kartu u PCI slot :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
EDIT: mada, možda se i videla u BIOS-u, ali je imao i diskretnu koja nije radila u tom PCI slotu.
Pozdrav!
Vlada
:: Radilo se o integrisanoj, jer je pominjao da se `vidi u BIOSu` :: :: macOS Sierr :: What can your Mac do now? Just ask :: :: :: Nije prepoznavao mrežnu. Nije radila. Ispočetka si instalirao sistem. Ne pokazuje je u Device Manager-u. Shvatio sam. :: :: :: :: Jedino što ne shvatam da li je sve vreme bila PCI mrežna karta koju si sad prebacio u drugi slot ili si stavio drugu diskretnu mrežnu kartu u PCI slot :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: ::
Nadam se da komp nije imao stiker, tj da ga niste ostelili prilikom otvaranja i instalacije mrezne karte. Ako niste pod misku i u ovlasceni servis na garanciju,Insistirajte na novoj ploci :: Oborio sam sistem i nista bez avasta i nepokazuje je u deviceu.stavio sam drugi u pc slot radi bez problem :: :: ::
Ima njihovih proizvoda koji su iz kutije mrtvi... Ima ih koji su iz kutije felericni... Kolega je takodje u Januaru 2016-te sklopio klincu novi racunar i mrezna nikako nije htela da se odazove pozivu na rad...
Ovoga mrzelo da sve ponovo vadi i nosi u servis pa je kupio mreznu karticu...
A ljudi se i dalje kunu u Asus...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.