Moze li neko da mi da pristupne podatke sa kratkim uputstvom sta gde treba da kucam :)
Imam neki huawei 3g usb modem od telenora i rt-n56u asusov ruter.
Nikad nisam povezivao 3g modem na ruter pa ako neko ima iskustva, bio bih mu zahvalan na par sugestija, ili ako nekoga ne mrzi da mi otkuca korake i na sta treba da obratim paznju :)
**************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
Prvo, 3g modem ne.mozes da bodes u ruter, ta spravca je sano za jedan uredjaj/komp... a sto se podesavanja tice, nema tu mnogo sta, odes u podesavanja, connection, new connection i ima cela 3 parametra :D A koji su, to nadjes na sajtu provajdera, mene sad malo mrzi jer kucam sa mobile, malo gugl ovo ono... I AM the God of war.. Nothing defies me!!
Tebi bi mozda trebalo nesto ovako,http://www.itsvet.com/proizvod/tp-link-tl-mr3220-10-100-lan-4-port,-10-100-wan-1-port/comp_comp_router/317/385- s tim da je stavljena pogresna sllika,ako sam te shvatio. E sad vidi cemu sluze ti usb portovi,pitanje je da li mozes da ubodes 3g modem,odnosno da li ti usb portovi sluze za to...
Ja ne vidim mogucnost za to na modelu 56 koji on ima vec na modelu 65
USB portovi kod ovakvih uredjaja su u 90% namenjeni za storage, printer i slicno kako bi bez postojanja upaljenog PC-a sa OSom mogli da omoguce sharing, zapravo povezuju USB i ETH port komunikaciju putem svog softvera
TP linkn MR serija je imala tu mogucnost share ja mislim medju prvima zajedno sa Mikrotik-om..
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: Po specifikaciji Asus rt-n56u podržava 3G modeme, ne treba mu Tp-link mr3220 (koji je i dosta slabiji od konkretnog Asus-a :: :: :: i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600 :: Gigabyte GTX750 Ti 2GB, Samsung 840 EVO 250GB, Toshiba 500GB :: CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-B :: Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS650 :: ::
@vepromon: gledaj prvo da staviš poslednji firmware za svoj ruter, poslednja verzija je 3.0.0.4.376.3879, vidim da su dosta peglali podršku za 3G modeme kroz razne verzije FW-a.
Doduše, ovde Asus pokazuje da je brini o svojim network proizvodima kao i uvek - potpuno su menjali web interfejs i podršku za uređaje sa novijim FW, a uputsva nigde (originalno uputstvo na engleskom je iz 2012-te).
@ Mighty hvala na savetima. Na zalost jos uvek nemam nacina da proverim tacan model modema jer fizicki nije kod mene vec kod ljuidi kojima to treba da namestim. Znate li mozda na telenorovim modemcicima gde bih to mogao da saznam tacno? Pise li na njima ili moze nekako softverski?
Takodje, trebaju mi parametri za telenorov modem koji treba da ukucam u asus ruter. Da li je moguce da je ovo sve sto mi je potrebno?
APN: internet Username: telenor Password: gprs Proxy address: (ostaviti prazno
Jos jednom hvala svima na odgovoru **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.