Kao sto naslov kaze, treba mi pljosnati LAN kabl da mogu da ga provucem ispod krila vrata a da ne moram da turpijam prag. Video sam ja mislim u WW ili E da imaju od 5m a meni treba oko 10m duzine. Ako neko ima informaciju gde se ovo moze nabaviti neka baci reply xD
izbuši rupicu na štoku(dijagonalno) i tu provuci kabl, pa prekrimpuj, ili uklješti na ugao, eventualno uzmi telefonski kabl pa napravi sa 4 žice, ali najbolje je da koristiš mrežni kabl. Taj pljosnati sam samo video za Cisco uređaje.
:: Kao sto naslov kaze, treba mi pljosnati LAN kabl da mogu da ga provucem ispod krila vrata a da ne moram da turpijam prag. Video sam ja mislim u WW ili E da imaju od 5m a meni treba oko 10m duzine. Ako neko ima informaciju gde se ovo moze nabaviti neka baci reply xD
IM, na 10 mentara telefonski vec moze praviti problem, jer parice nisu upredene. Probao ja, trebalo mi hitno da povezem 2 MT-a, a nisam imao 10-ak metara LAN kabela i non stop se gubila konekcija, kao da iscupas kabel. Kada sam portove ogranicio na 10MB half duplex, problem se nije javljao, na vecim brzinama corak.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: izbuši rupicu na štoku(dijagonalno) i tu provuci kabl, pa prekrimpuj, ili uklješti na ugao, eventualno uzmi telefonski kabl pa napravi sa 4 žice, ali najbolje je da koristiš mrežni kabl. Taj pljosnati sam samo video za Cisco uređaje :: :: :: :: Kao sto naslov kaze, treba mi pljosnati LAN kabl da mogu da ga provucem ispod krila vrata a da ne moram da turpijam prag. Video sam ja mislim u WW ili E da imaju od 5m a meni treba oko 10m duzine. Ako neko ima informaciju gde se ovo moze nabaviti neka baci reply xD
Nema šanse, nije dobro ukrimpovan 100%. Ja drugaru napravio 30m dugačak sa najgorim telefonskim kablom, radi extra.. ali morao sam da na konektorima ojačam sa teflonom, kako ne bi ispadao iz RJ45 žabica. Kad tako gubi konekciju, uvek je negde u prekidu kabl, time što nema širm(a za UTP i ne treba) i što nisu upredene parice može samo da slabi signal na velikoj dužini, a to se manifestuje drugačije.
Deluje da su ovo skupi kablovi, u najgorem slučaju bih rasporio taj deo ispod vrata, ostavio i rasporedio žice i navukao termobužir, zagrejao kao pljosnati deo i ostavio tako, to mi je sad palo na pamet.
:: IM, na 10 mentara telefonski vec moze praviti problem, jer parice nisu upredene. Probao ja, trebalo mi hitno da povezem 2 MT-a, a nisam imao 10-ak metara LAN kabela i non stop se gubila konekcija, kao da iscupas kabel. Kada sam portove ogranicio na 10MB half duplex, problem se nije javljao, na vecim brzinama corak :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: izbuši rupicu na štoku(dijagonalno) i tu provuci kabl, pa prekrimpuj, ili uklješti na ugao, eventualno uzmi telefonski kabl pa napravi sa 4 žice, ali najbolje je da koristiš mrežni kabl. Taj pljosnati sam samo video za Cisco uređaje :: :: :: :: :: :: :: Kao sto naslov kaze, treba mi pljosnati LAN kabl da mogu da ga provucem ispod krila vrata a da ne moram da turpijam prag. Video sam ja mislim u WW ili E da imaju od 5m a meni treba oko 10m duzine. Ako neko ima informaciju gde se ovo moze nabaviti neka baci reply xD
Ne znam, ali takvo je moje iskustvo. Na 10mb half duplex radi bez problema, a na auto radi 10 min, nekad sat, pa diskonect, pa se opet konektuje i tako u nedogled. Kabel 100% bez prekida...
Mozda si imao neki ultra kvalitetan tel kabel, ko ce ga znati. ili je ovaj moj bio krs. Gresim, bio je 15 metara +- 1m.
Naravno, kad sam zamenio sa LAN kablom, svi problemi nestali.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
1000 din??? Razumem da je fenseraj ali mislim da je previse, mada i H**a sama po sebi dere sa cenam ali dobro... Obican utp 10 metara max 150din i busenje stoka sa burgijom (max 7mm) je max 5 dinara struje..
Razumem da nije sve u parama ali sto je previse, previse je...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.