Naime i ja sam se učlanio u klub ljudi koji imaju problem sa gore navedenim laptopom i njegom wifi i bluetooth karticom. Koliko vidim pun je internet tog istog problema ali ne mogu da nađem adekvatan odgovor jer je sve na engleskom pa reko da se obratim ovde. Problem je instalacija wifi na windows 8.1 x64bit. Neće pa neće, a drajvere sam probao svakave od onih sa njihovog sajta do neki drugih...uvek ista poruka `activate bluetooth using wireless switch` a to ne može da se uradi nikakako! I instalacija stane. I to je to...Nisam mogao da verujem da kada krenete da kucate tu poruku u google izlazi upravo za ovaj laptop i da to niko ne rešava iz dell-a Neko ima rešenje?
Ja nikad nisam morao da instaliram drajvere, uvek ih je windows sam nasao. Isto 3521 i win 8.1 64bit. Cek jel ti kombinacija Fn + F2 uopste upali wifi odnosno jel krene da ti svetli lampica?
Prvo instaliraj Dell Quickset Application za tvoj windows,posto ti oni ukljucuju Fn + F2 ili koja je vec kombinacija..sto rece kolega acayo pa onda install driver i kad dodje do activate bluetooth using wireless switch sa njima ukljuci.Dole u taskbaru bi
Dell Quickset Application trebao da bude na On (ukljucen)
Hvala svima koji su se uključili i pokušavaju da pomogu.... Evo ovako: sve je uključeno kako treba, sve radi, drajver je pravi i to nije problem ali ne može da se instalira zbog one poruke koju sam gore naveo. Da muka bude veća bluetooth ikonica se upali, kao i da radi, ali nema wifi konencije, ne prepoznaje karticu a neće da se instalira jer zakuca kod one poruke...lampica svetli, Dell Quickset Application neće da radi na ovom laptopu....sve u svemu mrka kapa kolko se meni čini....šta kažete?
ortak mi je skoro doneo dellov laptop sa slicnim problemom.
dell support za taj model izbacuje samo driver za dw 1705, koji ne radi. A kad sam probao sa driverom za dw 1704 instalirao je driver i prepoznao komp wireless kao 1704. sve sad sljaka kako treba
Identicni problem imam, ali na Dell 3541 modelu. Probao sam par verzija Wifi drajvera, ali bezuspesno.
Nisam vise pametan sta bih mogao da radim, probao sam I foru da uradim Uninstall preko Device Menagera, pa da prilikom restarta Win sam na neku foru instalira drajver, jer je nekima cak i to uspevalo, ali kod mene nece....
Problem je itekako ozbiljan I ne mislim da ce Dell to resiti, jer koliko vidim ovakav problem se pojavljuje samo na Win 8-ici.
Nekako sam iskopao jednu temu gde je autor iste imao isti problem i gde je pitao kako da ukljuci Bluetooth jer mu se pojavljavila famozna poruka `activate bluetooth...`...
Ništa ne pomaže, ni taj drajver....sad sam stavio sedmicu i nema ništa od drajvera da je prepoznao sam. Sve ću izgleda morati sam stavljati....ja ne mogu da je ovo s.. toliko veliko S...
Ako imaš solidan net skini Driverpack solution 14.11 8.65 GB i iskopiraj ga na fleš. Kada instaliraš win 8.1, odmah pokreni DRP 14.11 i instaliraj drajver za wireless, ali predhodno provjeri kako si podesio u BIOS-u, kao što su ti već rekli. Ne bi trebalo da ima problema, jer sam prije sat vremena instalirao 2 komada i sa različitim drajverima, jedan sa sajta, a drugi samo sa DRP 14.11 sa fleške i sve radi kao treba. Imaš stariji DRP 13-ku koja ne instalira BT drajver, ali instalira wirelless, pa po volji ti. Ako ti ne ide, napiši tačan model sa donje strane i serijski pa da nešto vidim na Dell-ovom servisnom dijelu.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Bravo kralju....DRP 14.11 rešio problem!!! Svaka čast i hvala i tebi a i svima koji su se uključili u problem
Pozdrav i svako dobro....
:: Ako imaš solidan net skini Driverpack solution 14.11 8.65 GB i iskopiraj ga na fleš :: Kada instaliraš win 8.1, odmah pokreni DRP 14.11 i instaliraj drajver za wireless, ali predhodno provjeri kako si podesio u BIOS-u, kao što su ti već rekli :: Ne bi trebalo da ima problema, jer sam prije sat vremena instalirao 2 komada i sa različitim drajverima, jedan sa sajta, a drugi samo sa DRP 14.11 sa fleške i sve radi kao treba :: Imaš stariji DRP 13-ku koja ne instalira BT drajver, ali instalira wirelless, pa po volji ti :: Ako ti ne ide, napiši tačan model sa donje strane i serijski pa da nešto vidim na Dell-ovom servisnom dijelu :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.