Ne znam kako i da li moze sledece: Na asus oplay je zakacen USB HDD, vidi ga i pusta sa njega, asus zakacen na ruter na kome je zakacen i pc (win7 home premium). Na pc ne vidim ovaj USB HDD... hteo bih filmove sa pc da prebacim na asus usb hdd , da ih mogu gledati bez racunara. Ako zakacim NAS na ruter svi ga vide i sve je ok, ali NAS nije moj...
Ukratko, to sto hoces ne moze. O!Play je napravljen da reprodukuje deljeni, ali ne i deli multimedijalni sadrzaj.
Koji NAS je u pitanju? Kako mislis `svi ga vide`? Kako ga vidi O!Play? Kao klasican `storage` ili preko DLNA (ne znam ni da li `mini` ima DLNA opciju, ili je to rezervisano samo za veliku bracu...)?
-Ako ga vidi kao `storage`, onda bi trebalo da mozes da pristupis i podacima sa racunara (jednostavno ih `share-ujes` na PC-u). -Ako ga vidi preko DLNA, znaci da je na samom NAS-u podignuta neka media server aplikacija (zato i pitam koji). U tom slucaju mozes i na racunaru da instaliras neki media server (XBMC, Plex, Serviio...) i tako pustas sve sa njega, bez kopiranja na USB HDD.
Racunar u oba slucaja mora biti ukljucen ali to su ti jedine opcije ako neces da kupujes NAS i sl.
Hvala na odgovoru, dosao sam do istog zakljucka da to ne moze, ili bar ja nisam u stanju da to sprovedem. Kako bilo nasao sam okolo naokolo resenje, tj vratio sam neki stari firmware za oplay koji je imao opciju COPY u njegom file manageru i sa njega mogu pristupiti racunaru i prekopirati sta mi treba na njegov USB HDD. Nije lepo, ali radi...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.