Kupio sam tp linkov usb mrezni adapter tl-wn722nc da bi se povezivao na net preko njega. Imam dva problema:
1. cesto mi puca veza, pa moramo da se nakacim opet. 2. jos cesce mi se desava da me prebaci sa prozora na kom pisem, ili radim bilo sta. Ne ugasi ga, nego kao da kliknem misem na desktop, a ne radim to :D.
Da li neko ima predstavu kako da resim ove probleme i sta je uzrok. Vidim da hvata 6-7 bezicnih mreza pa da nije nesto zbog toga...
Pise da koristi WPA-Personal security i da je na channel 1 (2.4G) sta god to znacilo :)
Pitanje je kakav ti je kvalitet signala i kakav ti je ruter? Koliko je jos bezicnih uredjaja zakaceno na njega? Da nije mozda neko telekomovo HG5x0 cedo? Drugi problem verovatno nema nikakve veze sa USB Wlanom...
Enkripcija moze biti problem, pokusaj da je iskljucis na ruteru, tj. ostavi wireless neko vreme bez zastite, pa vidi da li ce onda da puca. Jesi li instalirao drajvere sa instalacionog CDa ili si pustio da Windows instalira sam, genericke, drivere?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
1. Probaj bez „postolja“ da vezes uredjaj direktno na racunar
2. Pretpostavka „ako je laptop u pitanju“, iskljuci bluetooth, narocito, ako je u pitanju „Bluetooth stack“ ( kod Toshiba se cesto srece ). Verovao ili ne, zna da pravi zesce smetnje internoj ili eksternoj wifi kartici.
3. Nalazenje „zlatne rupe“, gde je signal najbolji, vertikalno i horizontalno pomeranje sa ukljucenim programom http://bit.ly/1hDdBb5
Instalirano je sa CD a blizu je ruteru, neka 4 metra kroz neki polu zid i vrata. Pokazuje da je signal pun. Nisam jos probao bez postolja, probacu i to. A povezan je desktop racunar.
Pa dobro, onda je tu sve manje - vise kako treba. Ono sto bi eventualno mogao a i morao da uradis, to je da na ruteru stavis WPA2 Personal (TKIP/AES) enkripciju sa sifrom i da instaliras najnovije drajvere sa TP-Link sajta. Kada budes menjao enkricpiju na WPA2, moraces u Network and sharing center da obrises sadasnju wireless mrezu i da se ponovo zakacis, inace neces moci da se konektujes sa novom sifrom. Naravno, ovaj savet da produznim kablom (postoljem) je i te kako koristan.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Instalirano je sa CD a blizu je ruteru, neka 4 metra kroz neki polu zid i vrata. Pokazuje da je signal pun. Nisam jos probao bez postolja, probacu i to. A povezan je desktop racunar :: :: ::
U svakom slucaju obrisi aplikaciju koja je dosla uz TP link za kontrolisanje mreza. Zbog tog programa ti gubi fokus na drugim prozorima. To je meni radio moj i kad sam obrisao vise nije bilo problema. Cak mislim da mi se desavalo i da mi puca wifi, ali ne mogu zasigurno da tvrdim.
Tp-linkov softver radi sasvim ok, pod uslovom da se podesi kako treba. Sto bi ga inace proizvodjac i izbacivao, da to nije slucaj. Vecina windows korisnika ocekuje da ce sa nasumicnim kliktanjem i next, next, finish pricom, sve samo od sebe da proradi.
Napravi konekciju kako treba, verujem da postoji i uputstvo na cd-u ili manual-u kako se to radi i ne vidim razlog zasto bi bilo sta pravilo problem.
Meni njegov mladji brat 722N ( sto je ista stvar +-postolje) radi sasvim ok u kombinaciji sa http://bit.ly/1jg62IB, koji ima eksterno napajanje ( adapter ).
jeli somke, sta ti bi da ne trolujes. Vidi ti njega, oce grom u koprive. Doslo vreme da udeli i po neki koristan savet. Bravo, bravo, bice nesto od tebe ( za jedno 20 god ) :)
p.s.
probati sto da ne, driversi po nekad znaju da zeke iliti tako reci utripuju. Realno ja sve ovo pisem za lindze, tako da bas i nisam kompetentan za windows software. Ali nekad davno sam ga koristio :)
:: instaliraj samo ove TL-WN722NC_V1_Win7_Beta i uživaj :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.