Pomoc oko povezivanja adsl modema sa wi fi ruterom.
STRANA 1 OD 1
maxpayne
Pomoc oko povezivanja adsl modema sa wi fi ruterom.
30.03.2014. 11:53
T57246
status: user broj poruka: 220
Cao,imam neki problem koji ne mogu da resim.Naime,net mi ide preko adsl modema td-8817,iz tog modema ide m ki lan kabal mreznu Realtek Rtl 8139,koja je ubacane u pci slot,imam na kompu i jednu integrisanu mreznu,koja radi takodje,ali koristim ovu drugu jer mi brze ide download preko nje. Problem mi je sledeci,imam dva wireles rutera:TpLink TL-WR741Nd i Asus RtN10e,oba dva rade,i ja ne mogu nikako da ih povezem,i da mi ide internet preko njih.A samo da kazem da mi je dugo internet radio preko ovog Asusa,i onda se nesto zeznulo,i ni makac. Moze li mi neko pomoci,pa da krenem korak po korak.
Re: Pomoc oko povezivanja adsl modema sa wi fi ruterom.
30.03.2014. 12:26
status: user broj poruka: 1081
Ako se dobro secam sve je prakticno isto bilo ADSL bilo kablovski net
modem ADSL lan kablom povezes sa Ruterom na WAN port i drugim lan kablom (bilo koja od 4 porta na ruteru) povezes komp.nakon toga pristupi ruteru(u 99% slucajeva oni sami vec sve podese) tebi ostaje da stavi password na WiFi da ti ne bi krali net i to je to...ako te nesto zeza probaj da resetujes i modem i ruter(mozda se nesto zaglupelo)
Intel I7 4770K@Alpenfohn K2 ASUS Z87-A 2x8GB Kingston HyperX 1600Mhz GA 270X WF3 Fractal Design Define R4+window@Seasonic 660XP Samsung 840 EVO 250GB,2x2TB WD Green Xonar DX Logitech Z906 5.1 MX Performanse G105 MW3
:: Cao,imam neki problem koji ne mogu da resim.Naime,net mi ide preko adsl modema td-8817,iz tog modema ide m ki lan kabal mreznu Realtek Rtl 8139,koja je ubacane u pci slot,imam na kompu i jednu integrisanu mreznu,koja radi takodje,ali koristim ovu drugu jer mi brze ide download preko nje :: Problem mi je sledeci,imam dva wireles rutera:TpLink TL-WR741Nd i Asus RtN10e,oba dva rade,i ja ne mogu nikako da ih povezem,i da mi ide internet preko njih.A samo da kazem da mi je dugo internet radio preko ovog Asusa,i onda se nesto zeznulo,i ni makac :: Moze li mi neko pomoci,pa da krenem korak po korak ::
Da povezem sve tako,i onda nista.Sve sam probao,ne znam sto nece.Evo danas povezem sa tp-linkovim bezicnim wireles ruterom,i ne mogu da udjem u ruter,pise na zadnjoj strani rutera adresa http//:tplinklogin.net,ja to kucam i nece uopste da udje u ruter,a ne znam zasto.
probaj da resetujes i ruter i modem(na dugme iza) pa probaj ispocetka da se login-ujes
Intel I7 4770K@Alpenfohn K2 ASUS Z87-A 2x8GB Kingston HyperX 1600Mhz GA 270X WF3 Fractal Design Define R4+window@Seasonic 660XP Samsung 840 EVO 250GB,2x2TB WD Green Xonar DX Logitech Z906 5.1 MX Performanse G105 MW3
:: Da povezem sve tako,i onda nista.Sve sam probao,ne znam sto nece.Evo danas povezem sa tp-linkovim bezicnim wireles ruterom,i ne mogu da udjem u ruter,pise na zadnjoj strani rutera adresa http//:tplinklogin.net,ja to kucam i nece uopste da udje u ruter,a ne znam zasto :: :: ::
Evo pristupam sa mobilnog,evo resetovao sam asusov wireles ruter,i sada udjem u asusa,njemu sam promenio ip adresu,bila je 192.168.1.1,a ja sam stavio 192.168.0.1,da se ne bi poklapala sa ip adresom ovog tp link rutera,kome je adresa 192.168.1.1,i pokrenem carobnjaka,kada udjem u browser ovog asusa,i kaze mi na kraju kao da internet kabal,da li je dobro povezan na wan port,a kabal je dobro povezan,promenio sam 3 kabla.i kad taj kabla izvadim iz wan porta,i ubacim u mreznu karticu,net mi radi sasvim ok.
Povezes ADSL na ruter LAN kablom u WAN port. Povezi komp sa LAN kablom iz rutera. Ukljucis modem, sacekaj da se inicijalizuje, ukljuci ruter, sacekaj da se on inicijalizuje. Udji u setovanja rutera i iskljuci WPS OBAVEZNO. Namesti sifru koju hoces i naziv SSID. Namesti na kanal 11 ili 13 (ako postavis region Croatia) Iskljuci sve nepotrebno, tipa Firewall itd... u security. Svaku stavku snimaj, i ako posle snimanja ponudi da uradis reboot, uradi.
___________________________________________________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus / CM TX3 EVO
Da li ti racunar koristi dhcp ili fiksnu adresu. mozda ti je ugasen dhcp na ruteru (mada ne vidim razlog) pa asus ne dobije ip pa kuka na kabl. a mozda se i ne slazu pa probaj wan na asusu sa fiksnom ip...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.