Jedino mrezenje je neka simulirana virtuelna online mreza, hamachi i slicno. Ako ste sa iste strane zgrade razvucite kabal i cao, uzmete mnogo veci paket i kad podelite na pola oboje ste prosli extra za male pare.
Ja sam na drugom spratu srednji ulaz, drugar je na potkrovlju dakle osmi sprat a ulaz pored, razvukli smo kabal do gore, pa onda preko krova do njega, nikome ne smeta a oboje srecni :)
pa da, hamachi treba da probamo i radice verovatno ali sam pomislio da li moze ovako, da kazem elegantnije :) Kabl je najbolje resenje naravno ali nikako ne moze (sem da ga prebacujemo preko zgrade sto je nezamislivo)...
p.s. odgovor na tvoje pitanje: zato sto se Duron vise ne pravi? :)
:: Ja sam na drugom spratu srednji ulaz, drugar je na potkrovlju dakle osmi spra :: a ulaz pored, razvukli smo kabal do gore, pa onda preko krova do njega, nikome ne smeta a oboje srecni : ::
Cek,cek, znaci samo ste bacili kabl preko, i niko se ne buni, nikome ne smeta i to je to?!? Mislim, i on i ja smo na 3. spratu ali sa razlicitih strana zgrade. Iznad nas ima jos 1 sprat i potkrovlje. Teoretski, 30-40m kabla bi nas `pokrilo` al nekako ne znam dal je ok da samo tako prebacimo kabl preko zgrade...
verovatno glupo ali: Da li ste probali mozda kroz hodnik zgrade `mozda koz postojece instalacije od nekog kablovskog` ili sami da stavite kanalicu. Ovo je samo ako sam dobro razumeo: obojca ste u istom ulazu na istom spratu ali jedan iza drugog sa mogucstvom nekog stana izmedju.
P.S.
Svaka zagrada ima neki tehnicki kanal pa mozda kroz njega da prodje. Tako sam ja povezao 6, 9 i 12 sprat (moje komse sa kojima sam nekada davno delio net) nije bilo potrebe da se baca kabal napolje ili bilo sta.
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N760 TF 2GD5 SLi 2x1TB WD Black at RAID 0 CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair 750W
:: verovatno glupo ali :: Da li ste probali mozda kroz hodnik zgrade `mozda koz postojece instalacije od nekog kablovskog` ili sami da stavite kanalicu. Ovo je samo ako sam dobro razumeo: obojca ste u istom ulazu na istom spratu ali jedan iza drugog sa mogucstvom nekog stana izmedju
ista zgrada, deli je zid, to je kao 2 zgrade da su se naslonile jedna na drugu a nema prave veze. Jeina veza izmedju nas je lift koji ima dvoja vrata (da i to posotji) pa mozes da ides izmedju moje i njegove zgrade. Pogledacu za tehnicke kanale ali i ako postoje onda eventualno idu do podruma/garaze ali opet je isti problem kao i kod nas. E a da busimo taj zid ne smemo nikako a i to su skoro 2 zida :) to ne bi da radim...
Kabal za mrezu je uzasno smesan, nije skup, pogotovo sto ce samo da ga frljnente preko krova i nikome ne smetate, umrezeni ste u lanu, sve igre ima da lete ako se time zanimate sa 0 laga. Nas kabal se przi par godina na krovu i smrzava zimi, nista mu uopste ne fali. Ako sam ja sa drugog sprata, a komsija sa osmog i to ulaz pored (ista zgrada) odradili kabal/net, vama je jos manji problem, a kad podelite internet izadje vas smesno i jeftinije nego da solo imate te brzine.
M+ 2200 din svako po 1100 din mesecno a ima svako 12.5 mbi (kada ste oboje online u isto vreme) A cesto onaj drugi nije tu pa imas ceo protok za sebe kad nesto skidas, ili samo kazes uzecu 90% protoka treba mi trenutno il moze, moze i udri. Ogranicite se net limiterom da onaj drugi moze bar da surfuje ili gleda youtube i slicno.
Odradite tako i cao. Imam ja jednog ukrajinca radi sa tim kablovima duplo jeftinije me izaslo nego u radnji da sam uzeo, jer nasi nisu normalni sa cenama.
Ako se odlucis za tu varijantu pusti mi mejl pa se lako dogovorimo.
Ali vas cena verovatno odvraca... no koliko znam ko god je u poslednjih pola godine potpisao novi ugovor je dobio kablovski modem sa WiFi opcijom...
Tako da imate sledece opcije na raspolaganju: 1. oba na kablu, 2. jedan na kablu drugi na WiFi 3. oba na WiFi...
Na vama i duzetu je da se odlucite sta vam vise odgovara...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Pozdrav :: :: da li je moguce umreziti 2 racunara, oba na SBB-u (flat 10/1Mb) oba u istoj zgradi samo razliciti stanovi? Kabl ne moze nikako.. :: :: Vlada ::
Nismo stigli da testiramo Hamachi sinoc ali cemo veceras, nego, ako se ipak odlucimo za kabl, kako i gde se on posle povezuje? Mislim, LAN na kompu je sada zauzet, naravno, kablom koji ide od SBB-ovog rutera... Jel mi treba druga LAN kartica, posebna, pa da enable/disapble po potrebi ili ima neko drugo resenje? Takodje, da li ce da dodje do potencijalno `zaglupljivanja` ako se mi povezemo i ako oba imaju net i onda svaki komp vidi 2 neta i ...
Opet vi sa kablovima... Cena kabla 30÷40 metara duzine i to ne obicnog nego ukrstenog ima da vas izadje taman koliko i jedan hebeni TP-Link taman da imate vezu... inace i najjeftiniji ima da vrsi svoju funkciju posto je 54Mbit-a sto ce reci da ide nekih 5÷6 MB/s...
Inace cisto sumnjam da umete sami da napravite ukrsteni kabel pa da ga kasnije testirate i sl...
E a onda posto je modem nakacen na jedan racunar taj mora stalno da radi kako bi i drugi imao net (mada nisam nigde procitao da zelite deljenje interneta)... sto moras se sloziti definitivno nije konforno resenje...
Inace svakome preporucujem da ne deli net sa komsijom posto ce kad tad da dodje do trzavice...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Nismo stigli da testiramo Hamachi sinoc ali cemo veceras, nego, ako se ipak odlucimo za kabl, kako i gde se on posle povezuje? Mislim, LAN na kompu je sada zauzet, naravno, kablom koji ide od SBB-ovog rutera... Jel mi treba druga LAN kartica, posebna, pa da enable/disapble po potrebi ili ima neko drugo resenje? Takodje, da li ce da dodje do potencijalno `zaglupljivanja` ako se mi povezemo i ako oba imaju net i onda svaki komp vidi 2 neta i .. :: :: Ukratko, Dexter, kako ste se tacno povezali? : :: :: ::
Oba rutera koja sam dobio od njih trazio sam da imaju 4 porta i konekcija je sledeca:
Ruter stoji kod mene u stanu i nakacen je u telefonskim kablom u zid (adsl) a sada na sbbu na riciver samo antenskim kablom.
Iz rutera u moja dva kompa ide kabal, a treci kabal koji ide napolje pa preko krova ide logicno u treci port pa se razvlaci do komsije.
Kabal dobijes na gotovo, dakle nema kockica na krajevima jer moas da ga provuces prvo (kroz prozor ili gde vec) pa kad je sve namesteno onda stavljas na kraju kockice. Shema je uzasno jednostavna tj kojim redom zice poredjas, pa samo kliknes sa onim kljestima za kockice i gotovo.
Ja sam to prvi put radio, a taj Ukrajinac mi dao shemu na papir i pozajmio kljesta na jedan dan i to je to, nikakav problem niti bilo sta komplikovano.
Ti instaliras net limiter kao i tvoj ortak i ogranicite se po pola. Mi imamo jos i vypres chat programcic gde odmah vidim da li je on tu ili ne (upaljena masina ili ne, nevezano da li neko sedi za kompom logicno), kad nije tu ugasim limiter i srcem ceo net, kad je tu vratim limit.
Uvezaste li vi to ili ste jos u fazi premisljanja...
16.01.2014. 11:25
status: user broj poruka: 7769
prvo, hvala svima na odgovorima. Elem, Hamachi radi ko doxa, znaci gaming je skroz OK ali ostaje da cemo se ipak povezati i kablom direktno samo ne odmah, nasao sam neke ljude iz zgrade sa kojima mogu da popricam na temu dal to moze da se provice negde a ako ne onda preko krova...
@MaliAbner: Imamo wifi rutere i ja i on ali se ne vide, ima bar 5-6 zidova izmedju nasih racunara od kojih je jedan veoma ozbiljan :) Inace, za krimpovanje ne brini, iskrimpovao sam koju stotinu raznih kablova u mom veku... :)
Znaci za sada samo Hamachi dok se ja ne raspitam o situaciji a posle toga definitivno kabl. Deljenje neta necemo jer ne zelim da dovodim sebe ili njega u neku potencijalnu neprijatnu situaciju tipa jedan plati drugi ne plati ili se ne plati na vreme pa ovo-ono...neka, cist racun duga ljubav.
Ako se ne vide onda treba jaca antena... i resen problem...
:: prvo, hvala svima na odgovorima. Elem, Hamachi radi ko doxa, znaci gaming je skroz OK ali ostaje da cemo se ipak povezati i kablom direktno samo ne odmah, nasao sam neke ljude iz zgrade sa kojima mogu da popricam na temu dal to moze da se provice negde a ako ne onda preko krova... :: :: @MaliAbner: Imamo wifi rutere i ja i on ali se ne vide, ima bar 5-6 zidova izmedju nasih racunara od kojih je jedan veoma ozbiljan :) Inace, za krimpovanje ne brini, iskrimpovao sam koju stotinu raznih kablova u mom veku... : :: :: Znaci za sada samo Hamachi dok se ja ne raspitam o situaciji a posle toga definitivno kabl. Deljenje neta necemo jer ne zelim da dovodim sebe ili njega u neku potencijalnu neprijatnu situaciju tipa jedan plati drugi ne plati ili se ne plati na vreme pa ovo-ono...neka, cist racun duga ljubav :: :: ::
Pa tako i uradi na kraju, a jak ti to prijatelj/ortak sta vec, kad ne moze da se ispostuje racun za internet i ogranicavanje sebe samog net limiterom a oboje dobijate ebelo brz net za oj ha manje para.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.