Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
umrežavanje laptopa i desktopa
STRANA 1 OD 1
durbak umrežavanje laptopa i desktopa 28.12.2013. 15:36 T56123

status: user
broj poruka: 221
Ne mogu nikako da ih umrežim. Na lapu je win8 a na desku win7. Hoću da ih umrežim preko rutera, lap bežično a desk žično. Sve sam probao. Sve prođe, kreiram homegroup, join homegroup, unesem password i onda kaže unable to conect to homegroup. Probao sam u oba smera join group. Ruter je neki Belkin. Više sam poludeo. Ako neko ima ideju dobro bi mi došla.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markozutic re 28.12.2013. 15:49 #534488

broj poruka: 1463
probaj fiksne ip adrese

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

Dexter013 @durbak 28.12.2013. 15:54 #534489

broj poruka: 17093
Ako hocete da se igrate to je to, radi ce u lanu svaka igra.
Ako hoces da sherujes fajlove i da svaki ima pristup svemu,
verovatno ima nekih jos podesavanja kao sto je to bilo i za xp sa win7.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
durbak Probao 28.12.2013. 16:25 #534499

broj poruka: 221
i manuelni unos ip adresa i neće. Verovatno pravim neku sistemsku grešku sa mjim skromnim znanjem iz umrežavanja.

slashdance Moje iskustvo 28.12.2013. 16:50 #534504

broj poruka: 429
TP-LINK TL-WR740N je moj ruter

2 kompa desk preko lan-a i lap preko wifi-a oba win 8.1 licencirani i medju njima serovanje tece kao po loju, serujes folder, das mu sve permisije i svi u mrezi ga vide...
treci komp (komsija isto preko lan-a) win 7 narodna verzija, sta sve nisam probao da podesim da mogu da vidim njegove serovanje fajlove, a on moje (na oba kompa) vidi sve, ko na dlanu, isto se to dogadja i kad neko dodje kod mene laptopom, paja pokusam da pristupi njegovim serovanim fajlovima.
Ima tu nekih gremlina ali barem radi jednosmerno.

ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 / SPS-630M / V3 BLACK

imarkovic Re: umrežavanje laptopa i desktopa 28.12.2013. 18:11 #534521

broj poruka: 18996
Pogasi one advanced opcije u `networking`-u, ugasi firewall (nije da mora) i probaj da ping-ujes adrese, ako to radi, u redu je, objasni kako pokusavas da pristupis? \?

:: Ne mogu nikako da ih umrežim. Na lapu je win8 a na desku win7. Hoću da ih umrežim preko rutera, lap bežično a desk žično. Sve sam probao. Sve prođe, kreiram homegroup, join homegroup, unesem password i onda kaže unable to conect to homegroup. Probao sam u oba smera join group. Ruter je neki Belkin. Više sam poludeo. Ako neko ima ideju dobro bi mi došla
::
Vodos TP-LINK TL-WR740N gremlini... 28.12.2013. 18:41 #534526

broj poruka: 864
Ima taj ruter (kupljen samo privremeno) neke gremline stvarno.
Na primer, podesim ga da radi bridge sa glavnog rutera (netgear) da bi `dobacio` gde mi treba.
Ma 10000 puta sam ga podesavao, isprobavao 300 konfiga, ne vredi...
Radi 2 minuta kako treba, i onda shebe Gateway i skuca i glavni ruter...

Ovo sto se durbaku desava sa tim Belkinom mi lici na neki bug. Mozda da se proba upgrade firmware-a ?

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BassivitY Sharovanje particija ili odredjenih foldera? 28.12.2013. 23:42 #534549

broj poruka: 911
Desni klik na particiju/folder i ides na properties, pa na tab sharing, pa na advanced sharing, uneses ime pa ispod na permissions, dozvolis sve ili samo read, ok. Posle pored taba sharing (u okviru properties) imas security, ides na edit pa na add, ukucas everyone pa na ok i dozvolis opet sta hoces, read/write ili kako god, ok. Setovace to na svim fajlovima i onda si gotov.

Odes na taj drugi komp sa koga hoces da pristupis ovom racunaru gde si sada podesavao deljenje fajlova, ides desni klik na my comp, map network drive, selektuj slovo koje hoces i nadji ga u mrezi ...kada nadjes ides samo na ok i to je to, ta particija ti se vidi u My comp kada god je drugi racunar ukljucen i konektovan, recimo ovako >

http://prntscr.com/2epwmq

Jedan komp je na lanu, drugi (ovaj sa slike, laptop) na wifiju

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CARPE DIEM

imarkovic Re: TP-LINK TL-WR740N gremlini... 28.12.2013. 23:46 #534550

broj poruka: 18996
Poslednji put kada se meni to desavalo, bio je ruter neispravan, sledeci TPlink sam konfigurisao bez problema, tj. radio je stabilno, naravno, podrazumeva se da si na jednom od ta dva rutera ugasio DHCP i nisi koristio WAN..? To je najbolje i jednostavnije resenje da sve radi.

:: Ima taj ruter (kupljen samo privremeno) neke gremline stvarno
:: Na primer, podesim ga da radi bridge sa glavnog rutera (netgear) da bi `dobacio` gde mi treba
:: Ma 10000 puta sam ga podesavao, isprobavao 300 konfiga, ne vredi..
:: Radi 2 minuta kako treba, i onda shebe Gateway i skuca i glavni ruter..
:: Ovo sto se durbaku desava sa tim Belkinom mi lici na neki bug. Mozda da se proba upgrade firmware-a
:: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs