Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Mikrotik - x86 install problem
STRANA 1 OD 1
gilopile Mikrotik - x86 install problem 27.12.2013. 20:52 T56113

status: user
broj poruka: 9459
Drustvo, da li mi neko moze reci sta se desava...

Posto mi je na RB riknula Wifi kartica, privremeno bih da osposobim neki x86 mikrotik dok se ne snadjem, ali me zesce ebava.

Pokusacu da budem sto kraci...

Pre sam to uspevao preko `netinstall` i na USB flesku instalisem, potom boot-ujem na jedan laptop ( sada ga vise nemam, nazalost ) i krene da instalise rother OS na istu tu flesku - sto mi je ok, tako da ga posle dizem najnormalinje sa te fleske i sve je to radilo.

Sada, pokusavam isto to i na tri razlicite ploce mi prijavu Fatal error: no hdd found. Kacio sam 5-6 HDDova, SATA, ATA, unformated, FAT, NTFS... i ni jedan mi ne prepoznaje, a ni tu i jos par fleski i, naravno nista od instalacije.

Pokusao i preko `netinstall` direktno na HDD i opet nista, ali sada ne moze ni da nadje Linux boot.

Nemam trenutno neki prazan CD pa da probam da narezem, ali cisto sumnjam da ce i tako da radi...

Gde gresim, ljudi?

Ne zelim nikakve krakove i cuda. Hocu bilo koju verziju skinutu sa mikrotik sajta, jer ce mi odraditi posao 23:59h, sto mi je sasvim dovoljno dok se ne snadjem za neku cm9 karticu, jer imam level4 na RB-u. A nije ni greda po isteku licence, ponovo ga instalirati i koristiti jedan dan ponovo - sto sam i radio ranije. Restore backup i za 2 min sve kako je i bilo :D

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zeljkoo8 ccc... 27.12.2013. 21:17 #534342

broj poruka: 126

Sjebo si ga! Ima li nesto da nisi upropastio?! :P

gilopile ... 27.12.2013. 21:23 #534346

Kartica, cas je vidi, cas ne. Popnem se na tavan, ocistim kontakte, isto se ponasa. Iscupam je i izgazim :D Druga radi bez problema, ali signal je skresan za 50% od kada je grom zveknuo...

Amo ljarbi?

zeljkoo8 hahaha 27.12.2013. 21:37 #534350

Da da.. grom.. 100%
zeljkoo8 ... 27.12.2013. 21:38 #534351

lepo se prikaci na lelekom, i bog da te vidi!
offline71 re 27.12.2013. 22:06 #534360

broj poruka: 462
Nikad nisam probao tu metodu,sa cd-a nikada nisam imao problema,na različitim pločama.Probaj ovako,skini odavde https://db.tt/A81aYCDy ,mikrotik 5.26(to ti je iimage instaliranog i registrovanog tika),i odavde http://dfiles.eu/files/14b0xt7lv ,terabyte unlimited.Sa njim vraćaš image na hard,jbg ne mogu sad da se setim boljeg izraza,pa ti možda pomogne.Ako ti treba na zajam neka kartica,dok ne nabaviš drugu,viči,ali mogu tek u ponedeljak da ti pošaljem.
Znači radiš kao restore bekapa,valjda me razumeš,ne mogu da se povežem sa mozgom :)
gilopile ... 27.12.2013. 22:28 #534370

E to brate... Nisam se setio nekog image-a :) Nadam se da ce da upali ova varijanta. Samo sto mi skida 2kbps, pa ce da potraje. Javljam sta sam uradio.

Hvala ti, ali ne bih da te cimam da saljes...Ako bas budem u frci, javicu ti se, ali se nadam da cu da nadjem nesto uskoro ili cu da osposobim ovu sto je riknula. Trebalo bi samo da se prekugla ili da se produva, jer sam primetio da je Atheros chip na pola odlemljen. Takvu sam je i kupio, jer me je zezala od samog starta. A kada je pritisnem/chip, radi...Nekad prijavi neku nebulozu pod system/resource/PCI...Ocito hladan lem

offline71 re 27.12.2013. 22:38 #534376

Radiće 100% jer nemaš instalaciju,kad prebaciš image na flash odmah podiže sistem.Nije mi nikakvo cimanje da pošaljem,kako god ti odgovara :) Naravno bolje da središ tu tvoju,greota da se baci.Što bre 2kbps,meni ide oko 150?
Edit:evo ti i 5.21 ako te slučajno taj bude zezao https://db.tt/B9MbI1ws

gilopile ... 28.12.2013. 02:05 #534422

Radiiiiii, druze! :)

Sve sljaka bez problema, pa cak i wifi kartica TP link WN551g, za koju sam mislio da mi nece raditi pod MT. Iimam i L6 licencu sa super kanalima :D Suuuuper!

Sutra, tj. danas sve to podici na tavan, konfigurisati i to je to. Nisam probao na HDD, vec na flesku sam prebacio image, ali sam siguran da ce raditi i na HDD.

Svaka ti dala i veliko hvala!! Spasio si me i postedio gubljenja zivaca i cupanja kose :)

Pozz!

P.S. Sporo je islo, jer sam morao od komsije da kraduckam malo, a ko za inat, signal -90. Doslo mi je da odem tamo i da mu izbacim ruter na prozor, ebo ga pas!

offline71 re 29.12.2013. 14:44 #534601

Nema na čemu,zato smo tu :) Sada imaš full tik.Ja sam ovaj način probao na hdd-u,flešu i cf kartici,nikada nije omanuo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs