Interesuje me da li prilikom ubacivanja nove verzije firmware-a se ruter vraca na fabricka podesavanja? (tj da li se brisu podesavanja, iskljucuje wifi, ili samo sifra a wifi ostaje ukljucen)
Da li postoji neki postupak, ili jednostavno pristupim ruteru, odaberem firmware i idem upgrade?
Najbitnije mi je da se wifi ne iskljuci, posto bih odradio preko wifi-a upgrade.
:: ali zato imas bekap podataka bekapujes i kad odradis update vratis podesavanja na restore i to je to :: :: AMD FX 8350 Eight Core 4.0GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 12GB (2X4GB 2x2GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB 1x Toshiba 1TB RAID0 / Cooler Master GX 550 :: ::
Ja sam juce vratio jedan sa DDWRT na Factory preko WLANa
17.12.2013. 07:35
status: user broj poruka: 9420
I to flesovao dva puta, prvo na webrevert pa onda na najnoviju sa sajta. To mi, naravno, nije bio prvi put i nikada ni jedan ruter nisam brickovao (sto ne znaci da mozda nekada necu) Dakle moze, ali sto jes jes, nije preporucljivo :-) Ako imas mogucnost, bocni kabl, ako nemas flesuj preko WLANa. Za podesavanja si vec dobio odgovor.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Juče sam prijateljici ubacio najnoviji FW na TL-WR740N, prilikom upgrade-a se potpuno resetuju sva podešavanja.
WiFi je bio uključen po update-u, ali se SSID promenio na TPLINK******, vratio je Auto select za kanale, ako se dobro sećam nije ni bio uključen security, tj. nije bilo password-a za WiFi.
:: Ali na najbitnije pitanje mi niste dali odgovori, DA LI SE WIFI ISKLJUCUJE NA FABRICKIM PODESAVANJIMA ILI OSTAJE UKLJUCEN :: :: Ako se iskljuci necu imati mogucnost da pristupim ruteru :: :: Na ovaj ruter je neka stara verzija : 3.12.11 Build 110915 Rel.40896n, i mnogo zapada wifi :: ::
Ok. Bitno mi je da Wifi ostane ukljucen, i posle samo da promenim ssid i sifru da ubacim staru. Nije kod mene ruter inace bih lako.
:: Juče sam prijateljici ubacio najnoviji FW na TL-WR740N, prilikom upgrade-a se potpuno resetuju sva podešavanja :: :: WiFi je bio uključen po update-u, ali se SSID promenio na TPLINK******, vratio je Auto select za kanale, ako se dobro sećam nije ni bio uključen security, tj. nije bilo password-a za WiFi :: :: :: :: :: Ali na najbitnije pitanje mi niste dali odgovori, DA LI SE WIFI ISKLJUCUJE NA FABRICKIM PODESAVANJIMA ILI OSTAJE UKLJUCEN :: :: :: :: Ako se iskljuci necu imati mogucnost da pristupim ruteru :: :: :: :: Na ovaj ruter je neka stara verzija : 3.12.11 Build 110915 Rel.40896n, i mnogo zapada wifi :: :: :: ::
Ok. Bitno mi je da Wifi ostane ukljucen, i posle samo da promenim ssid i sifru da ubacim staru. Nije kod mene ruter inace bih lako.
:: Juče sam prijateljici ubacio najnoviji FW na TL-WR740N, prilikom upgrade-a se potpuno resetuju sva podešavanja :: :: WiFi je bio uključen po update-u, ali se SSID promenio na TPLINK******, vratio je Auto select za kanale, ako se dobro sećam nije ni bio uključen security, tj. nije bilo password-a za WiFi :: :: :: :: :: Ali na najbitnije pitanje mi niste dali odgovori, DA LI SE WIFI ISKLJUCUJE NA FABRICKIM PODESAVANJIMA ILI OSTAJE UKLJUCEN :: :: :: :: Ako se iskljuci necu imati mogucnost da pristupim ruteru :: :: :: :: Na ovaj ruter je neka stara verzija : 3.12.11 Build 110915 Rel.40896n, i mnogo zapada wifi :: :: :: ::
Bash tako. Ma komsija uopste ne zivi ovde, dodje jednom u mesec dana, a nemam ni broj od coveka, a uradio bhi ovo na svoju ruku, posto ruter baguje nenormalno, da vidim kako ce da bude.
Nesto je poludeo u zadnje vreme, izbacuje me na svakih 5min sa mreze, ili samo nestane net, a niko nije konektovan osim mene. Signal je ok, od -80db do -75db.
:: Jel to hoćeš da update-uješ firmware kod komšije od koga `pozajmljuješ` net, a da on to ne sazna?
hahaha, provalio sam te na keca, greota da se baci :)
Kod moje prijateljice ovaj WR740N nije mogao da izdrži par sati da ne zabode.
Juče sam stavio poslednji FW, okačio na WiFi i laptop i tablet, istovremeno pustio sa oba YT, sa laptopa gomilu beskonačnih pingova i par lan testova da što više optere isti i posle 4 sati sve je još uvek besprekorno radilo.
Videću kako će biti kod nje, pošto je tamo sve Apple (Macbook, iPhone i iPod), moj laptop je lepo radio, ali sa jabukama je zabadao najstrašnije.
:: Bash tako. Ma komsija uopste ne zivi ovde, dodje jednom u mesec dana, a nemam ni broj od coveka, a uradio bi ovo na svoju ruku, posto ruter baguje nenormalno, da vidim kako ce da bude :: :: :: :: Jel to hoćeš da update-uješ firmware kod komšije od koga `pozajmljuješ` net, a da on to ne sazna?
Koliko vremenski je trebalo da se apgrejduje? Posto evo vidim sad me izbacuje na svakih 2min, pa da ne zeznem ruter.
Jel je bitno samo da on krene apgrejd, pa u slucaju da mene diskonektuje da li ce nastaviti da se apgrejduje i posle ukljuciti ponovo?
:: hahaha, provalio sam te na keca, greota da se baci : :: :: Kod moje prijateljice ovaj WR740N nije mogao da izdrži par sati da ne zabode :: :: Juče sam stavio poslednji FW, okačio na WiFi i laptop i tablet, istovremeno pustio sa oba YT, sa laptopa gomilu beskonačnih pingova i par lan testova da što više optere isti i posle 4 sati sve je još uvek besprekorno radilo :: :: Videću kako će biti kod nje, pošto je tamo sve Apple (Macbook, iPhone i iPod), moj laptop je lepo radio, ali sa jabukama je zabadao najstrašnije. :: :: :: :: Bash tako. Ma komsija uopste ne zivi ovde, dodje jednom u mesec dana, a nemam ni broj od coveka, a uradio bi ovo na svoju ruku, posto ruter baguje nenormalno, da vidim kako ce da bude :: :: :: :: :: :: :: Jel to hoćeš da update-uješ firmware kod komšije od koga `pozajmljuješ` net, a da on to ne sazna?
Meni je sam upload firmware-a jako kratko trajao, nekoliko sekundi, posle toga samo ispiše da sačekam dok se ruter ne resetuje.
Samo ja sam to radio preko LAN-a. WiFi nisam hteo da koristim pošto je jako često znao da zabode već par minuta po uključivanju rutera, pa nisam hteo da ga brick-ujem.
:: Koliko vremenski je trebalo da se apgrejduje? Posto evo vidim sad me izbacuje na svakih 2min, pa da ne zeznem ruter :: :: Jel je bitno samo da on krene apgrejd, pa u slucaju da mene diskonektuje da li ce nastaviti da se apgrejduje i posle ukljuciti ponovo :: :: :: :: hahaha, provalio sam te na keca, greota da se baci : :: :: :: :: Kod moje prijateljice ovaj WR740N nije mogao da izdrži par sati da ne zabode :: :: :: :: Juče sam stavio poslednji FW, okačio na WiFi i laptop i tablet, istovremeno pustio sa oba YT, sa laptopa gomilu beskonačnih pingova i par lan testova da što više optere isti i posle 4 sati sve je još uvek besprekorno radilo :: :: :: :: Videću kako će biti kod nje, pošto je tamo sve Apple (Macbook, iPhone i iPod), moj laptop je lepo radio, ali sa jabukama je zabadao najstrašnije. :: :: :: :: :: :: :: Bash tako. Ma komsija uopste ne zivi ovde, dodje jednom u mesec dana, a nemam ni broj od coveka, a uradio bi ovo na svoju ruku, posto ruter baguje nenormalno, da vidim kako ce da bude :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Jel to hoćeš da update-uješ firmware kod komšije od koga `pozajmljuješ` net, a da on to ne sazna?
Brate, onda nemoj da se zaj@bavas... Elem, upload traje kratko, koliko mu treba da obrise ROM i da uploaduje 3.9MB. Znaci ako je veza dobra, ne vise od 5 sec, ali ako je losa, moze da potraje ili da ne uspe, a onda odlazi u brick, i jedino preko kabla i alata moze da se povrati. Ja sam ovo prekjuce radio preko WLANa, jer nisam bio poneo USB LAN za MBP a ruter mi je bio pri ruci, dakle dobra veza. A i imam tih rutera na lageru, pa mogu da se zezam, dok si ti u realnoj situaciji da nesto sj@bes, pa da posle nemas nista, dok komsija ne dodje i ne zameni ruter. Inace, ne znam bas da ti ruteri baguju, osim da im ocajno radi WDS. Moguce da je nesto HW neispravan, najcesce ih zezaju adapteri, a po tome sta te muci, rekao bih da je i tu adapter zveknuo.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Bash tako. Ma komsija uopste ne zivi ovde, dodje jednom u mesec dana, a nemam ni broj od coveka, a uradio bhi ovo na svoju ruku, posto ruter baguje nenormalno, da vidim kako ce da bude :: :: Nesto je poludeo u zadnje vreme, izbacuje me na svakih 5min sa mreze, ili samo nestane net, a niko nije konektovan osim mene. Signal je ok, od -80db do -75db :: :: :: Jel to hoćeš da update-uješ firmware kod komšije od koga `pozajmljuješ` net, a da on to ne sazna?
Generalno ne bi trebao da se vrati na factory defaults
17.12.2013. 15:18
status: user broj poruka: 4515
tako je kod vecine rutera. Moguce da je ovaj model izuzetak.
Za svaki slucaj uradi backup config. Pa posle ako ode na def. ti uradi restore.
Gruvaj preko wifi, ionako je to smece od 1500din.
Na normalnijim uredjajima, tipa Ubiquity, upgrade radim sa interneta, jos posto je u pitanju wifi link, ima i dropova paketa... Ali tamo je postupak sledeci, - prvo se uploaduje novi fw na memoriju uredjaja - uporedi se verzija sa trenutnom - ako je sve ok kliknes upgrade, gde nije moguce da se brickuje masina posto je fajl lokalno na memoriji uredjaja.
Re: Generalno ne bi trebao da se vrati na factory defaults
17.12.2013. 16:17
status: user broj poruka: 9420
Jeste izuzetak :) Ovde se ne vracaju fabricka podesavanja. Nisam nio lenj, pa sam upravo jedan reflesovao preko WI-FI, vec je imao najnoviji FW 3.16.6 Build 130529 Rel.47286n. pa sam ga samo ucitao jos jednom. Nije mi resetovao podesavanja.
Po istom principu radi i ovde, prvo se aplouduje u rom, pa tek onda se flesuje. S tim sto ako je verzija FW u redu, on zavrsava flesovanje i prelazi u fazu restarta, a ako nije onda te sutne i kaze da upgrejd nije uspeo. Sanse da zajebe su male, skoro nikakve. Problem nije u ceni od 1500 din, problem je u tome sto mu nije pri ruci, pa (hihi) ostaje bez neta, dok komsija ne resi problem...
Svejedno ga 99% ne j@be SW, vec HW.
:: tako je kod vecine rutera. Moguce da je ovaj model izuzetak Ali tamo je postupak sledeci, :: - prvo se uploaduje novi fw na memoriju uredjaj :: - uporedi se verzija sa trenutno :: - ako je sve ok kliknes upgrade, gde nije moguce da se brickuje masina posto je fajl lokalno na memoriji uredjaja :: ::
FW ne pravi pitanje podverzije, vazno je samo da je osnovna verzija tacna (v1.xx, v2.xx, 3.xx, 4.xx itd)
:: Cesto neki njihovi modeli u web podesavanju ispisu da su v5. :: :: A pravu verziju vidis tek na nalepnici na samom uredjaju :: :: Velike su ti sanse da coveku ugrobaris uredjaj :: :: :: najidealnije :: idealno :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.