Gledanje Youtube gusi internet konekciju(nastavak)
STRANA 1 OD 1
obradmi
Gledanje Youtube gusi internet konekciju(nastavak)
13.10.2013. 19:28
T55064
status: user broj poruka: 7720
Problem je poceo da se javlja i posle upgrade firmware na ruteru ,pa sam posumnjao na DSL modem ,sto je cudno ,kada se ugusi net konekcija zbog gledanja videa ,ledovi na DSL modemu nastavljaju da blinkaju send i receive ,a ping prema sajtovima pada .t.j time out. Kod ovih situacija mi je pomagao restart racunara.Promenio sam sve moguce drivere ,od graficke,zvucne pa nadalje misleci da je to problem.Iskljucivao servise ,isto. Da skratim pricu prvo optuzeni je bio Adobe fucking flash player , i to sam morao da destikliram u Mozilla opciju enable hardware acceleration i kod gledanja videa desni klik pa opet disable hardware acceleration.Posle toga sve je bilo OK..OS Win7 64 .Imam utisak da ta opcija enable hardware acceleration ne pomaze ni u cemu ,jer isto je zauzece CPU-a kada se destiklira i kvalitet slike je isti.
Sto je najgore imam na HDD racku XP 32 ,kada butnem na njega radi bez problema. Znaci problem je resen sa ukantavanjem hardware acceleration i kod Mozilla i kod Adoba. Bez posledica po kvalitet slike ili zauzeca CPU.To je takav jedan fenomen sa tim Adobe flash playerom koji ja nisam video od kako se bavim racunarima ,u jednom momentu ping prema sajtovima je OK ,a nece da otvori web stranu :)
1.Idi na Mozilla >tools>options>use hardware acceleration when aviable ,to destikliraj ,znaci ne sme da bude ukljuceno. 2.Idi na Youtube klikni na neki video ,kada se pojavi video klikni desni klik misa >settings>enable hardware acceleration iskljuci .t.j destikliraj >restart komp. Ovo pomaze i kad ti deluje da je video usporen ili puno secka,jer adobe flash player izgleda ima uticaja na kvalitet net konekcije.Naravno za HD rezolucije treba brza konekcija , u Youtube samom imas podesavanja za tvoju vrstu konekcije.
:: Kako si ugasio Hardware Acceleration? Kako se zove u about:config :: :: EDIT: Nema veze, nasao sam ga u Options> Advanced> General
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.