E ljudi imam DIR635 pa rekoh da vidim da li mogu sa njim da primam i daljem signal dalje po kuci. Uzimao bih od komsije i rasirio dalje nego rekoh da vidim jel to moze ovaj ruter ili mi treba repeater?
Ruteri su ti jako loša varijanta kad je u pitanju prijem signala.
Svi oni manje više dobro šalju, ali prijem je katastrofa. ( Probao sam sa raznim antenama od omni, preko yagi, preko grida )
Moj ti je savet da nabaviš neku polovnu mašinu koja može Windows 7 da potera i da je postaviš kao server računar.
Kupiš usb wifi adapter ( airlive 1700 usb - najbolje na našem tržištu ), gomila će savetovati neki TP-link, gledaj samo da je čipset RTL8781 - najbolji je za sve operativne sisteme.
Instaliraš `Connectify HotSpot` i podesiš da prima i šalje siganl sa istog wifi adaptera. Ili moj ti je savet ako je laptop u pitanju da prima sa - usb wifi, a šalje preko svoje interne wifi kartice, najmanje će da tripuje connectify, a veruj mi zna da tripuje za desetku...
DIR 635 nema repeater mode,tako da ne možeš.A ne može ni dd-wrt u njega,koji bi mu omogućio tu opciju.Jedino kupovina drugog rutera...Varijantu sa kompom,ja lično,ne bih uzimao u obzir.
Treba ti AP, uzmi najjeftiniji TP-Link za 20ak € i super ce ti odraditi posao. Nikakvi ruteri sa WDS i slicnim glupostima, kao ni komp `server` ne dolaze u obzir. WDS baguje sa enkripcijama a `server` sa WLAN karticom od 15-20€ tek nema nikakvog smisla pored APa od 20€, koji se steluje za 2 minuta.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Uz svo duzno postovanje, ali da sklapa ceo server(PC) samo zarad primanje/slanje signala uz dodatno cimanje oko instalacije i konfigurisanja..? Zato je tu AP i nije sav posao samo u anteni.. cemu jednostavno kad moze komplikovano
:: Ruteri su ti jako loša varijanta kad je u pitanju prijem signala :: :: Svi oni manje više dobro šalju, ali prijem je katastrofa. ( Probao sam sa raznim antenama od omni, preko yagi, preko grida :: :: Moj ti je savet da nabaviš neku polovnu mašinu koja može Windows 7 da potera i da je postaviš kao server računar :: :: Kupiš usb wifi adapter ( airlive 1700 usb - najbolje na našem tržištu ), gomila će savetovati neki TP-link, gledaj samo da je čipset RTL8781 - najbolji je za sve operativne sisteme :: :: Instaliraš `Connectify HotSpot` i podesiš da prima i šalje siganl sa istog wifi adaptera. Ili moj ti je savet ako je laptop u pitanju da prima sa - usb wifi, a šalje preko svoje interne wifi kartice, najmanje će da tripuje connectify, a veruj mi zna da tripuje za desetku...
Sve to lepo zvuči ako može da nahvata signal, iz mog iskustva, je izvodljivo, ako i samo ako, deli zid sa komšijom. Ako je kuća ili zgrada prekoputa u pitanju može da se slika, što će da nahvata išta kroz zatvoren prostor i bez jače `grid` antene izbačene napolje.
wlan kartica jeste da, zna da baguje, ali ima trik u celoj priči:
connectify hotsopt mora da je u `stopp-ed` modu kada se digne windows 7 i kartica sa kojom hvata internet da je `disable`.
Potom se kartica odradi `enable` i startuje `hotspot`. Time je šerovanje u full-u, koji god uređeaj da se veže i čuvene grešeke pri `incijalizaciji` su zaobiđene. I da treba mu connectify 4.0 verzija, jedina koja radi kako treba.
Naravno treba biti malo `pismeniji` da bi se sve ovo automatizovalo i radilo perfektno. Za obične smrtnike je i dodatni ap i više nego ok. Toliko o `glupostima`...
:: Treba ti AP, uzmi najjeftiniji TP-Link za 20ak € i super ce ti odraditi posao. Nikakvi ruteri sa WDS i slicnim glupostima, kao ni komp `server` ne dolaze u obzir. WDS baguje sa enkripcijama a `server` sa WLAN karticom od 15-20€ tek nema nikakvog smisla pored APa od 20€, koji se steluje za 2 minuta :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
`GLUPOSTI` su se odnosile na rutere, citaj malo bolje
17.08.2013. 21:05
status: user broj poruka: 9420
Tvoj server je daleko od gluposti ali je izuzetno glupo resenje u ovom slucaju. Ja ne sumnjam u tvoju `potkovanost` znanjem oko distribucije WLAN signala, ali brate, spusti se na zemlju i nivo znanja prezentuj u adekvatnim temama, ovde je jednostavno suvisan i nema smisla. Ovo ti kazem prijateljski, tek da ne ispadnes smesan .-)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
ok. Jedna grid antena moze da se napravi za svega 600din, izbaci je napolje i hvata signal kako god hoce.. npr. jedan od jeftinijih opcija.
:: Sve to lepo zvuči ako može da nahvata signal, iz mog iskustva, je izvodljivo, ako i samo ako, deli zid sa komšijom. Ako je kuća ili zgrada prekoputa u pitanju može da se slika, što će da nahvata išta kroz zatvoren prostor i bez jače `grid` antene izbačene napolje :: :: wlan kartica jeste da, zna da baguje, ali ima trik u celoj priči :: :: connectify hotsopt mora da je u `stopp-ed` modu kada se digne windows 7 i kartica sa kojom hvata internet da je `disable` :: :: Potom se kartica odradi `enable` i startuje `hotspot`. Time je šerovanje u full-u, koji god uređeaj da se veže i čuvene grešeke pri `incijalizaciji` su zaobiđene. I da treba mu connectify 4.0 verzija, jedina koja radi kako treba :: :: Naravno treba biti malo `pismeniji` da bi se sve ovo automatizovalo i radilo perfektno. Za obične smrtnike je i dodatni ap i više nego ok. Toliko o `glupostima`.. :: :: :: :: Treba ti AP, uzmi najjeftiniji TP-Link za 20ak € i super ce ti odraditi posao. Nikakvi ruteri sa WDS i slicnim glupostima, kao ni komp `server` ne dolaze u obzir. WDS baguje sa enkripcijama a `server` sa WLAN karticom od 15-20€ tek nema nikakvog smisla pored APa od 20€, koji se steluje za 2 minuta :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: :: with Retina displa :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: :: Turbo Boost up to 3.1GH :: :: 8GB 1600MHz memor :: :: 128GB flash storag :: :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: ::
To da li sam smešan ili ne neka odluči sam kreator teme, meni je trebalo dosta vremena kroz `trial and error` pokušaje da provalim gore navedeno, i brdo iprobanih ap-ova, lokalnih, uvezenih itd. da bih provalio koja je najbolja varijanta za wifi.
Ma koliko so to nekome činilo preternao, najviše slobode i mogućnosti ti daje zaseban računar.
Da li je `najsocijalnije` isplativa varijanta, na kratke staze ne, na duge i te kako.
jbg, nisi morao toliko da se cimas da ispitujes toliko, jer vec je sve to provaljeno, za sve, ali apsolutno SVE postoji resenje na profesionalnom ili amaterskom nivou koje apsolutno zavrsava zahtev, i prodaje se rasprostranjeno veoma kod nas zbog potraznje.. adekvatna cena u zavisnosti od zelje/zahteva. Nemoj da shvatas kao neku kritiku ili ne daj boze nesto gore, samo konstatujem.
:: To da li sam smešan ili ne neka odluči sam kreator teme, meni je trebalo dosta vremena kroz `trial and error` pokušaje da provalim gore navedeno, i brdo iprobanih ap-ova, lokalnih, uvezenih itd. da bih provalio koja je najbolja varijanta za wifi :: :: Ma koliko so to nekome činilo preternao, najviše slobode i mogućnosti ti daje zaseban računar :: :: Da li je `najsocijalnije` isplativa varijanta, na kratke staze ne, na duge i te kako.
Vidim da ste ponudili vise resenja ali jbg ja sam pitao da li mogu to na ovaj ruter da odradim. Mene je konkretno to zanimalo ali svejedno hvala svima :D. Baj d vej imam jos jedan rutet WNR2000 v2 (koji ima ddrwrt ili vec kako se zove) ali mi on nije tu pa kad ga budem uzeo nazad pitacu opet za podesavanja :D..pozz...do sledece theme...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.