Imam neku wi fi opremu, moj bivsi prijatelj mi je ostavio, posto sam totalni laik po pitanju tih rutera, antena,itd. zamolila bih vas za pomoc . zanima me sta mogu da uradim sa sledecom opremom :
1. RuterBOARD 133/133c to pise na ploci, pozadi na nalepnici stoji RouterBoard 133c3 2. Wistron Neweb model: CM9 3. neko plasticno kuciste koje stoji ispod antene u koje mogu da stavim ovu ruter plocu i, 4. antena koja se kaci na to sve na njoj nista ne pise : ali ovako izgleda : http://pliki.interprojekt.pl/wiki/attach/GOLD-SADW-56026-ENG/GOLD-SADW-56027.jpg
da li ja mogu taj ruter i antenu nekako da iskoristim uz usb wifi modem(imam neki tp linkov usb modem sa malom antenicom koja moze da se skine) da poboljsam signal na laptopu predpostavljam da sa ovom ogromnom antenom mogu da uhvatim dosta wifi spot-ova.
ako ne moze da se iskoristi za to, kolika bi cena bila za ceo komplet, i da li neko od vas iskusnih moze da mi pomogne da sastavim oglas,ili barem ovde da mi napise tacne oznake ove opreme, ako ne budem nista znala neko ce mi platiti manje nego sto oprema vredi , napominjem da je oprema stajala na krovu pola godine. hvala !
Pošto taj RB ima po jedan lan i minipci slot,možeš od njega napraviti ili acess point ili klijenta.Pošto si rekla da hoćeš da hvataš druge wi fi mreže treba ti klijent mod,sa kojim ćeš net proslediti lan kablom do svog laptopa(mora lan kablom,ne može bežično). E sad šta su realne cene to je teško reći... CM 9 cene i do 2500 din ja je kupim za 700 din. Taj rb lik ceni 30e,stoji mu oglas mesec dana.Po meni 2500 maksimum,i to ako nije mnogo radio... Plastična kutija,nemam pojma koja je ali oko 300 din. Antene nemam pojma :(
P.S.koliko vidim antena je na 5ghz,sad da li u okruženju imaš takve mreže pitanje je,naravno nije nemoguće,nego su ipak manje zastupljene od 2,4ghz.
Dosta zastarela oprema koja je nekada verovatno sluzila za baznu stanicu, a sada ne moze ni 2 klijenta da opsluzi :D. Ili je neko koristio za net 5Ghz client/station - za sto je skroz ok ta oprema.
Cena rutera (ako je model sa jednim mPCI slotom) oko 20E, ako je 133 bez `C` znaci da ima 3 PCI slota i 3 LAN-a, mogao bi se zavaliti za 30E max.
Kartica CM9, zavisi, prodaju je od 700 do cak 3000din. Kutija, aluminijumska kosta celo bogatstvo, ali te plasticne su jako jeftine. Antena oko 2000.
Ako kojim slucajem resis da prodajes, ja sam zainteresovan za CM9. Bas me interesuje za koliko cemo se dogovoriti, ali ja bih iskreno volio da to bude najnize, tj. 700RSD :) - Sala, naravno.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Mene interesuje rb,a pošto je 133c to je sa jednim lan i jednim minipci.Ako hoćeš pusti mail pa da vidimo da li možemo da se dogovorimo :) Ovo za cm9 za 700 din se ne šalim,zaista sam je toliko platio,možda pre mesec dana. Compex wlm54g za 400 din.
@gilopile jel si zvao lika iz Šapca što sam ti dao broj za minipci kartice?
odlucila sam se za prodaju, jer ne mogu da se zezam oko tih podesavanja.nesto razmisljam, da li tu antenu mogu nekako da prikljucim na taj tp linkov modem umesto originalne antene ?
offline71 proveri mail gilopile proveri mail
offtopic: zar ovde nema cura koje se razumeju u hardver&softver?
Sto se tice antene, ne mozes da je prikljucis na USB WiFi stick, jer ona radi iskljucivo na frekvenciji od 5Ghz, a verovatno taj Wifi stick radi samo na 2,4Ghz. Ipak napisi ovde tacan model tog sticka.
Ima jedna devojka na forumu, nick joj je Anant, razbija IT. Eeee takvu zenu treba imati. Sve uredno, skuvano, oprano, usisano, poinstalirano :D. Bilo ih je ranije jos nekoliko, ali su izgleda napustile forum katastrofalnim ponasanjem pojedinih klinaca koji ne biraju reci. Uzas!
@offline71, ma nisam druze. Zaboravim, pa mi jedno vreme nije trebala...Jednom recju nemarnost :)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Bese jednom AtiPica, kakva cica, `vele`, devojka jednog forumasa, pa je obrisase, na njegov izricit zahtev, k`o i sve postice. Ubice me nostalgija... Naravno, ako to ne uradi, `prije`, neko drugi (a)...
Ah da, sada je Fukice Strankovic 6, `brez` A... Jesam li ja pomenuo A, a..?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.