win xp sp3 sveza instalacija,mrezna je integrisana realtek 8139d,provajder je sbb,net radi skroz ok na drugoj masini sa win 7 x64,ali na ovoj sa win xp ne mogu da otvorim ni jednu stranu na netu,kaze dns lookup failed.
Podesio rucno mreznu,ali i dalje isto,probao open dns servere kao i da zakacim na adsl telekom(kucao njihove dns) i nista,uvek ista greska,ima li neko ideju sta da radim?
Probao pci mreznu karticu,ali imam samo bas istu rtl 8139d i naravno isto se ponasa,probao i razlicite verzije drajvera..
A sta kaze device manager? Je li tu sve u redu sa networkom?
17.07.2013. 22:27
status: user broj poruka: 10997
-Prekontrolisi i podesenost win firewall-a (security center)...
-Jesi li instalisao i sve drajvere koji ``dolaze uz`` maticnu plocu (kada postavljas ova i ovakva pitanja M.O.R.A.S. da navedes i tacnu oznaku maticne ploce - moze da pomogne)?
u device manageru sve ok,a firewall ugasio skroz i nema nikakvih promena,a kada idem desni klik pa status na mreznoj vidim da pod received stoji 0 i ne mrda..
sta imas od opreme,sbb modem ili neki ruter ili i jedno i drugo? kako si povezivao te masine istim kablom? slozio boh se sa tortojedom oko podesavanja trebalo bi da ti dhcp dodeli automatski podesavanja za mrezu. vidim da se razumes pomalo cim si pokusavao i rucno,ali ti nesto ocigledno ne stima. ajde probaj sa automatskim setingom,pa udari cmd,ipconfig/all. da vidimo sta dobijas od sbb-a. moram da kazem da je oznaka ploce totalno ne bitna informacija. ali je bitno da znamo sta imas od opreme, recimo ako si na modem stavio svic pa dve masine eto problema...
Scientific Atlanta pa ruter asus wl500gP v2 i preko toga sljaka komp sa win7 x64 kao i gomila uredjaja nakacena preko WIFI isto tako taj problematicni komp sa win xp povezao na telekom adsl i neki njihov adsl modem i potpuno isto se ponasa kao i sada na sbb-u
probao sa drugim kablom,kao i sa onim sa kojim je nakacen komp sa win 7 koji znam da je sigurno ok
definitivno je problem sa kompom na kojem je win xp,ali ne mogu ukacim sta mu fali
Odakle ti sad connection#2. Ako je od one dodatne LAN karte...
18.07.2013. 01:10
izbrisi je iz divajs menadzera (ukljuci i hidden devices)...
Pazi: za LAN port konekciju ne treba ti nikakvo posebno podesavanje samog win-a (treba za PCI dial up modeme i USB modeme - PPPoE, sto kod tebe NIJE slucaj). Pokusaj da obrises sve konekcije (otvoris networking i brises), restartujes i to je to...
Da nisi instalisao nesto sto ``brani`` PC od konektovanja? Neki av ili firewall (narocito je tvrdoglav ZoneAlarm)...
IE takodje zna da zeza (narocito oni stariji od sedmice). Vidi da u podesavanjima IE nista nije stavljeno na ``high level of security`` i slicno.
trebalo bi da dobijes gete i dns sa dhcp-a koliko vidim dobijas samo ip otkaci mrezu,novi vin. pa kad se zakacis na net,prvo instaliraj vatrenu lisicu, i odmah zaboravi na ie.pa posle redom mnogo je bolje da reinstaliras vin, nego da ga svezeg krparis verujem da si probao da restartujes mreznu poremu,promenis port...
Ovo je odgovor kojem sam se i mogao nadati od tebe:
18.07.2013. 13:24
``ie ne koristim uopste,iskljucivo operu mnogo godina i ne planiram da je menjam``
Koliko si samo daleko od razumevanja sustine funkcionisanja window$a... u kojoj meri si nesvestan kakve i kolike implikacije za CEO sistem ima podesenost (koristio ih, ne koristio) IE-a, .netFramework-a, firewall-a...
druze tvoj odgovor mi nije ni od kakve pomoci,hajde ti kao veliki poznavalac windowsa mi lepo objasni kako da podesim sve to da mi net proradi,napisao sam vec kako se ponasa komp i sta je problem.
sve je na default-u,i moralo bi da radi odmah po instalaciji win-a,ovakav problem nisam nikada video i ne znam kako da ga resim,zato i napravih temu,sve sto ste pisali ovde sam probao,kao i neke stvari na koje sam naleteo na netu i nista nije pomoglo.
evo,kazi sta bi od tih podesavanja moglo da prouzrokuje ovakav problem i napisacu ti kako je podeseno kod mene,kao i da li je resilo problem..
Prvo: poiskljucuj (ako vec nisi) SVE sto ima veze sa automatic
18.07.2013. 19:31
updating-om. Drugo: u IE, sve ``security`` stavke podesi na ``low`` + ``never connect``. Trece: UKLJUCI win firewall i vidi sta je (ako neceg ima) blokirano a sta ne (portovi, aplikacije, servisi)... Cetvrto: temeljno deinstalisi NOD-a (iz registry-ja obrisi ostatke). Peto: ako vec nisi, postani jedini korisnik/administrator...
probao obe varijante,gasio u biosu integrisanu,ma sve sto mi palo na pamet..
@tortojed to prvo uradim,iskljucim auto update,probao to sto si napisao za IE,ukljucio firewall proverio portove i app,instalirao poslednju verziju anti malware skenirao i nema nicega,potom obrisao i to i nod,jedini sam korisnik i admin
nista nije pomoglo i nista,ali apsolutno nista se nije promenilo,potpuno isto se ponasa.
reinstalirao win i to sp2 pa ubacih samo drivere i nista se nije promenilo,probao potom i win xp sp1, isto,problem ostao..
zvao tehnicku podrsku SBBa,bili su skroz korektni i proverili sve sto je do njih + pokusali da mi pomognu da resim misteriozni problem,ali nismo nasli resenje..
nabavih drugu plocu i cpu i evo sada zamenio i instaliram win upravo pa se nadam da ce raditi kako treba..
Niskoprofilni lupeta, po obicaju, nadajuci se da ce time izleciti..
20.07.2013. 00:17
komplekse. Ne zna, sirotan, da se pitanje ploce postavlja zbog drajvera - necu valjda preporuciti coveku instalisanje najnovijeg Intel-ovog ``.inf-a``, ako se radi o ploci koja podrzava AMD procesore. Takodje, nije nimalo svejedno koliko je ploca stara. I bio sam u pravu kada sam insistirao: rec je o MATOROJ ploci, za koju mozemo i ocekivati da otkaze. Sto se u ovom slucaju upravo i dogodilo. Radije zapisuj ono sto ovde saznas, da ne bi dolazio ovamo, kao do sada, da pitas koje dugme na kucistu treba pritisnuti da bi se komp ukljucio...
@zfun: nesto je bilo problematicno sa ``resursima`` na ploci. Da li BIOS, da li sama ``elektronika``, to bi tek trebalo utvrditi...
covek je napisao tacan model,mrezne karte realtek 8139d integrisane i tacan model pci opet realtek 8139d.ali ti se opet pravis pametan. ako zna koj je cip na mreznoj zna i drajver da instalira to je za tebe velika majstorija,ti odrzavas 3-4 kopijutera i od toga zivis tako si nam ovde rekao... da bi nakrpio 20000 din mesecno od tog tvog rada,svaki komp treba 5 puta mesecno da opravis(prosek 1000 din za dolazak) kukala majka tvojim musterijama. aj bih rekao tvoj jedini posao je prepisivanje sa interneta to i nije lose,pametni kazu `nista ne izmisljam samo prepisujem` ajde javi se veceras kad zahladni posto ti se preko dana pregreva graficka bese 460-ta,pa nastavi sad tvojim duboko umnim uvredama. svako dobro i puno uspeha u daljem radu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.