Nemogu nikako da pristupim serveru u Makedoniji a to mi je bitno zbog posla. Koristio sam vise programa- FTPVojager, CFTP, WComander i Zilu ali ne ide. Moje kolege iz drugih drzava bez problema pristupaju ovom serveru, a ja kada pokusam sa npr. siframa iz RH opet nemogu ni njihovim delu servera da pristupim. Pokušavao sam sa tri računara, na svim njima je W7 i pristupam sa svin hjih svim drugim serverima u SLO i MK.
Niti si dao podatke o kojoj vrsti protokola pristupa se radi, niti o tome koji OS ima server niti znamo da li brkas server sa ruterom...niti sta ti treba na serveru...niti koja mu je adresa...
Ja se na ovako malo podataka ne bih usudio da dam bilo kakav odgovor a da uz to ne bude GLUP :D
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
Svi programi pokazuju grešku 530 ali neynam [ta raditi?
05.07.2013. 20:47
status: user broj poruka: 293
Ne znam koji je protokol u pitanju. Neznam ni koji OS ima server. Komuniciram u poslu sa više erazličitih servera i svuda su mi bila dovboljna samo tri podatka:
HOST: studio7.dyndns.tv User: ...... Pasvord: ........ Postavljao sam i skidao emisije na drugim serverima ali ovde ne mogu da pristupim Kaže mi GREŠKA> Pokušaj konekcije neuspešan. Pokušajte za 3 sekundi... STATUS> Ponovni pokušaj konekcije (pokušaj 5)... STATUS> Host razrešenja ` studio7.dyndns.tv`... GREŠKA> nemoguće razrešiti ` studio7.dyndns.tv` [11004]. GREŠKA> Pokušaj konekcije neuspešan. Pokušajte za 3 sekundi... ili us: Resolving address of studio7.dyndns.tv Status: Connecting to 46.217.123.31:21... Status: Connection established, waiting for welcome message... Response: 220 Zdravo-radio FTP server ready. Command: USER Srbija Response: 331 Password required for Srbija. Command: PASS **************************** Response: 530 Login incorrect. Error: Could not connect to server
Jos kad bi se znalo kako pokusavas konekciju? HTTP, FTP, TFTP, RDP...
Ovo su ti statusi portova servera, od poznatih, medjutim oni mogu biti translirani.
Port 21 is open on studio7.dyndns.tv. Port 22 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 23 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 25 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 53 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 80 is open on studio7.dyndns.tv. Port 110 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 115 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 135 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 139 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 143 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 194 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 443 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 445 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 1433 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 3306 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 3389 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 5632 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 5900 is closed on studio7.dyndns.tv. Port 6112 is closed on studio7.dyndns.tv.
Drugim recima pristup je ovako `naslepo` moguc preko FTP i HTTP protokola. Ti ocito pokusavas da se ukacis preko web interface-a tj. browser-a na studio7.dyndns.tv Airtime sourcefabric a to je jedan od obicnij CMS-ova, tj. kontrolni panel za manipulaciju sadrzaja sajta.
Znaci, ako ti odbija lozinku neka ti naprave lepo nov nalog u bazi sa novom sifrom i neka ti je posalju.
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
Re: Svi programi pokazuju grešku 530 ali neynam [ta raditi?
05.07.2013. 21:27
status: user broj poruka: 18996
ova adresa je otvorena, transakcije uspesno idu ka njoj, kao i port, proveri sa IT-em destinacije da li ti je ispravan username & pass sa kojim pristupas, jer ocigledno tu nesto nije u redu
:: Ne znam koji je protokol u pitanju. Neznam ni koji OS ima server. Komuniciram u poslu sa više erazličitih servera i svuda su mi bila dovboljna samo tri podatka :: :: HOST: studio7.dyndns.t :: User: ..... :: Pasvord: ....... :: Postavljao sam i skidao emisije na drugim serverima ali ovde ne mogu da pristupim Kaže mi GREŠKA> Pokušaj konekcije neuspešan. Pokušajte za 3 sekundi.. :: STATUS> Ponovni pokušaj konekcije (pokušaj 5).. :: STATUS> Host razrešenja ` studio7.dyndns.tv`.. :: GREŠKA> nemoguće razrešiti ` studio7.dyndns.tv` [11004] :: GREŠKA> Pokušaj konekcije neuspešan. Pokušajte za 3 sekundi.. :: ili :: us: Resolving address of studio7.dyndns.t :: Status: Connecting to 46.217.123.31:21.. :: Status: Connection established, waiting for welcome message.. :: Response: 220 Zdravo-radio FTP server ready :: Command: USER Srbij :: Response: 331 Password required for Srbija :: Command: PASS *************************** :: Response: 530 Login incorrect :: Error: Could not connect to serve :: :: Odsogovi :: Dragan0 ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.