Vec duze vreme razmisljam o ovome i smatram da je krajnje vreme da se aktiviram. Pokusavao sam i sam da ucim iz knjiga al` jednostavno ne ide dok me neko drugi ne natera (bar sam iskren). Zanima me gde je u Beogradu najbolje pohadjati CCNA kurs. Cena, uslovno receno, ne igra veliku ulogu. Najbitnije je da su predavaci kvalitetni i odgovorni, kao i da centar za obuku poseduje kvalitetnu opremu. Gledao sam u CET-u (cena za kes je 800€) i deluje mi ok, samo mi 4 nedelje deluje nekako zbrzano. Kakva je situacija na Beogradskom univerzitetu (RCUB)? Na sta se odnosi ono `4 semestra`? Ne mogu da prokljuvim da li su to 4 dela kursa, koje su samo nazvali `semestrima` a krace traju ili su stvarno u pitanju 4 univerzitetska semestra, sto me uopste ne bi zacudilo (prilagodjeno aktivnim studentima). Institut Vinca? Ovde stoji isto pitanje kao za RCUB... T3? Prosle, predprosle god. mi je neko preporucio doticnog Dejana, koji je tamo predavac/instruktor (ako se dobro secam).
Zasto niko ne napise koliko vremenski traje obuka? Bar okvirno - mesec, dva, pet, godinu...
Najbolje bi bilo da dobijem info iz prve ruke. Nadam se da ovde ima bar neko sa odslusanim CCNA.
Svaki predlog je dobrodosao. Trenutno sam nezaposlen i negde do kraja god. mogu da zivim `od vazduha` pa sam slobodan ko pticica. Bilo bi dobro da za to vreme zavrsim kurs. S druge strane, ovog puta nigde ne zurim posto nemam ni najmanju nameru da se zeznem kao pre nekoliko godina, kada sam upisao ovo: http://www.fkn.edu.rs/ - bacene pare (blago receno) .
Nuggets + Boson netsim, + cisco packet tracer ti je dovoljno da mozes kuci savladati CCNA bez problema. Ja sam prosle godine skoro bio spreman za ispit posle 2 meseca rada sa gore pomenutim, ali sam poceo da radim pa posle nisam imao vremena. Za skolu stvarno ne znam, jednom sam bacio pare za MCITP i posle toga mi ne pada vise na pamet da placam kurseve kad imam literaturu dzabe na netu.
Nije stvar dostupnosti literature vec da li mozes da nateras sebe da se bacis na izucavanje iste. Ja vec spomenuh da ne mogu pa trazim najbolju alternativu (a to je ozbiljan profa sa hitlerovskim rezimom). S tim na umu, nikako nije u pitanju bacanje novca vec pametna investicija.
Koliko ga tesko naucis, toliko ga i lako zaboravis, ako ti to nije profesija...
To je jedan od retkih ispita koje mozes samostalno da spremas. Zasto bi davao pare nasim predavacima kad imas INE, CBT Nuggets... To su americiki predavaci - skraceni video kurs, nesto tipa tog od 4 nedelje. Spremi kokice i gledaj svako vece po jedan-dva video predavanja. Posle toga radi testove za tu oblast. Najbolje je da gledas paralelno 2 predavaca. Ima mnogo rupa, i moras da imas odredjeno predznanje da bi razumeo u potpunosti... Ako si bas noob, idi na RCUB net akademiju.
Da bi polozio i razumeo, potrebno ti je 2-3 meseca, svaki dan po 2 sata.
video ucenje, tj. ta online predavanja i seminari meni bar ne drze paznju duze od pola sata.. dosadni su u pm i sa uvek previse strucnih termina, u tome i jeste poenta ali ti je potrebno extremno predznanje, dakle to je samo dopuna ili podsetnik, a da te nauci necemu, sto kazes udje-izadje.. i zaboravlja se lako ako ti nije profesija, apsolutno tacno
:: Koliko ga tesko naucis, toliko ga i lako zaboravis, ako ti to nije profesija.. :: :: To je jedan od retkih ispita koje mozes samostalno da spremas :: Zasto bi davao pare nasim predavacima kad imas INE, CBT Nuggets... To su americiki predavaci - skraceni video kurs, nesto tipa tog od 4 nedelje. Spremi kokice i gledaj svako vece po jedan-dva video predavanja. Posle toga radi testove za tu oblast. Najbolje je da gledas paralelno 2 predavaca. Ima mnogo rupa, i moras da imas odredjeno predznanje da bi razumeo u potpunosti... Ako si bas noob, idi na RCUB net akademiju :: :: Da bi polozio i razumeo, potrebno ti je 2-3 meseca, svaki dan po 2 sata :: ::
Za sve, ne samo za Cisco. Mada je pozeljno da predjes multimediju, makar ovlas. Delujes kao pametan momak, pa ti za posao, osim struke, treba i diplomatija, nazalost. Znam mnogo kvalitetnih inzenjera sa prakticnim znanjima koja su retka ali ne umeju sebe adekvatno `da prodaju`, dok drugi, koji ne znaju ni blizu kao ovi, ubijaju 2x vece plate i menjaju poslove k`o gace.
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
Hvala svima na odgovorima! Od ponedeljka zovem redom da proverim kada krecu novi kursevi, koliko traju, koji je fond casova, koliko od toga je praksa, koliko kostaju i sl.
Kao sto kolega Markovic rece, i mene oni snimci malo dave, a jos jedna prednost kursa je sto cu biti u prilici da uzivo vidim bar nesto od Cisco uredjaja - meni ovo znaci jer videti nesto na slici/snimku i to opipati nije isto...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.