Intel wifi kartica u laptopu - glavobolja sa drajverima
STRANA 1 OD 1
markozutic
Intel wifi kartica u laptopu - glavobolja sa drajverima
18.06.2013. 01:59
T53517
status: user broj poruka: 1463
Imam N 1030 intel vajrles u laptopu, i uz fabricke drajvere sam imao neki program MY INTEL WIFI Technology, koji podrzava da mi se laptop ponasa kao wifi hotspot i da ujedno delim wifi internet drugim urejajima preko wifi-a i da se sa njima umrezavam, ovo je odlicna opcija ali fora je sto mi sa tim starim drajverom konekcija nije bas stabilna i dosta puca. tako da sam instaiirao najnoviju 15.8 verziju sa intelovog sajta, u medjuvremenu ta tehnologija je preimenovana i sad se zove intel myWIFI Dashboard, i fora je sto nikako ne mogu to da instaliram da mi radi lepo, tj instaliram i instalira mi kao LITE verziju - program se ne placa ali lite verzija oznacava da ne koristim podrzanu wifi karticu, i u lite verziji nema hotspota. moja kartica je po svim specifikacijama na intelovom sajtu podrzana ovim drajverom.
sa tim novim 15.8 wifi radi odlicno, signal je odlican i veza fantasticno dobro radi,samo mi fali taj dashboard. ima li ko iskustva ,kako da to instaliram i nateram da mi radi u FULL verziji.
Ukratko, vrati stari drajver, odradi disable Blueooth device i iskljuci 802.11n mode u Device manager-u, jer dolazi do klanja ta dva čipa i zato ti puca veza.
I naravno javi sta si uradio i da li ti je ovo pomoglo.
uspeo sam da resim problem tako sto sam instalirao 15.8 verziju Pro Set drajvera za intel i onda naknadno posle toga instlirao Dashboard 10.6 verziju.
malo je intelov sajt polupan sto se tice verzija drajvera, jer za svaki pise `latest` i onda treba ceprkati i po verzijama traziti najsveziji.
pre sam imao 14.1.3 verziju i ona je bila dobra ali signal sa ruterom je dosta slab i nestabilan, pa sam presao na ovaj noviji u nadi da ce se to poboljsati, i sad radi sve kako treba,
novi dashboard ima i podrsku za `wifi direct` ali kako ja vidim nesto slabasno to radi, hotspot sljaka fino
kada je intel u pitanju, uglavnom ti nikad ne treba poslednji drajver, jer sve funkcionise onako kako treba, tj. bez greske
:: uspeo sam da resim problem tako sto sam instalirao 15.8 verziju Pro Set drajvera za intel i onda naknadno posle toga instlirao Dashboard 10.6 verziju. :: :: malo je intelov sajt polupan sto se tice verzija drajvera, jer za svaki pise `latest` i onda treba ceprkati i po verzijama traziti najsveziji. :: :: pre sam imao 14.1.3 verziju i ona je bila dobra ali signal sa ruterom je dosta slab i nestabilan, pa sam presao na ovaj noviji u nadi da ce se to poboljsati, i sad radi sve kako treba, :: :: novi dashboard ima i podrsku za `wifi direct` ali kako ja vidim nesto slabasno to radi, hotspot sljaka fin :: :: hvala na odgovoru : :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.