Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Switch 16 port 1 gb
STRANA 1 OD 1
ramzesIII Switch 16 port 1 gb 10.06.2013. 15:41 T53404

status: user
broj poruka: 1017

Par pitanja:

1. Da li bi ista dobio kada bi kupio 16 port 1gb switch, posto danasnje ploce i mrezne kartice podrzavajau 1000 mb protok. Namena je naravno LAN igranje.

2. Ako ima dobitka, gde u Beogradu (Srbiji) ima da se kupi takav switch.

Na internetu ima nekoliko jeftinih, ali cemu maltretiranje, ako ima u RS :)

http://alturl.com/5vzpv
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch Re: Switch 16 port 1 gb 10.06.2013. 16:19 #497601

broj poruka: 1260
1. Što se tiče samog LAN igranja nećeš primetiti ama baš nikakvu razliku u odnosu na 100mbps switch, jer je i on više nego dovoljan za bilo kakav LAN gejming.

2. Kao što rekoh kod igranja nećeš primetiti nikakav napredak ali može veoma dobro da posluži recimo kod kopiranja nekih velikih fajlova. Dobitak u brzini nažalost neće biti 10x veći kao što nazivna specifikacija kaže, ali računaj na 3 do 5x brži protok pri kopiranju u odnosu na 100mbps. Evo imaš recimo ovde ali proveri i ostala mesta:
http://www.pcberza.rs/detaljnije/nebo-its/48-663/

mighty Re: Re: Switch 16 port 1 gb 10.06.2013. 17:37 #497624

broj poruka: 1670
Zavisi, uz kvalitetne Cat6 kablove umerene dužine i uključenu podršku za JumboFrames meni redovno transfer između download mašine i glavnog računara ide 90-100MB/s.

Sa starim 100Mbps ruterom/switch-em nisam nikad išao preko 12MB/s.

BluRay film ~50GB mi se preko starog rutera kopirao oko sat i 15 minuta. Na 1Gb switch-u mi sad to završi za manje od 10 minuta.

Za velike fajlove Gb mreža puno znači. Bitno je samo da su JF podržani i uključeni.

Za LAN igranje nikakvog značaja da li je 100Mbps ili 1Gb mreža.

:: 2. Dobitak u brzini nažalost neće biti 10x veći kao što nazivna specifikacija kaže, ali računaj na 3 do 5x brži protok pri kopiranju u odnosu na 100mbps.
ramzesIII re.. 10.06.2013. 21:17 #497661

broj poruka: 1017

U mojoj mrezi bi ponekad kopirao velike fajlove, npr neku igricu.
Medjutim cilj mi je bio da sredim igru C&C Generals :)
Generale igramo nas nekoliko `matorih`, ali na svim generacijama kompjutera ta igra ima veciti `missmatch`. Posle par minuta igranja ispadne, onda moramo da menjamo kompjutere dok ne dodjemo do 4 komada koji mogu da teraju igru duze od 15-20 minuta.
Inace na prvim Asus plocama kt400 skoro nikad nije izbacio missmatch, igrali smo
3 vs 3 bez problema, a sada je i 2 vs 2 avantura.
No u svakom slucaju izgleda da necu kupiti 1gb po vasim savetima zato sto u igrama nema dobitka.
srdoch Re: re.. 11.06.2013. 13:14 #497782

broj poruka: 1260
@mighty
Hvala za dodatni info kolega. Eto, svaka nova informacija dobro dođe.
Pored svega što si naveo verovatno imaš i kvalitetan ruter/svič. Sa ovim budžet svičevima se teško ostvaruju takve brzine, pogotovo ako se ne ispoštuju i ostale stavke koje si naveo (cat6,dužina,JF). Ja sam sa najjeftinijim D-Link 8-port 1gbps svičem uspeo da izvučem transfer od 94MB/s ali su kablovi bili svega 2m dugački. Dok u kućnoj mreži gde mi je cat5 infrastruktura dužine oko 15-20m (pa negde i do 40m) transfer je bio u rasponu od 20-50MB/s, što je sasvim ok, a opet i značajno brže od 100mbps mreže, gde je teoretski maksimum 12.5 MB/s. Iz navedenih razloga sam okvirno i naveo čoveku šta da očekuje. Ipak, najveću brzinu sam ostvario između dve 1gbps LAN karte direktno vezane kablom bez (rutera/sviča), oko 110MB/s.

@ramzesIII
Isti problem smo i mi imali, s tim što nismo igrali generale već Red Alert 2. Dok nas je troje sve je ok, već na 4-5 igrača ispada iz igre posle 15-ak minuta do pola sata, tj dok se ne razvijemo. U 6 igrača nikad nismo sastavili duže od 10 min. Jednostavno svaki put prsne.
Inače, 1gbps switch nam služi upravo za kopiranje, jer dosta znači pogotovo ako je neka igra veća da ne gubimo puno vremena.

Pozdrav ljudi
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs