Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Mikrotik pptp
STRANA 1 OD 1
Bundeva Mikrotik pptp 05.06.2013. 23:06 T53348

status: user
broj poruka: 408
Imam problem da mi konekcije pucaju na klijentu. Znaci probano na nekoliko razlicitih lokacija koje imaju ADSL i sa svih je isto ponasanje. Klijenti su XP i W7 i podeseni da koriste automatski ponudjeni protokol na Mikrotiku RB750 standardno kreirana VPN konekcija. Na Mirotiku je uredno podignut PPTP server sa default podesavanjima i podeseni secretsi. Da li neko zna zasto konekcija ne drzi na klijentu vec puca kako kad, nekad na nekoliko minuta a nekad drzi i ceo sat? Sam Mikrotik nije opterecen, mozda nekih 10% i sve ostalo na njemu radi odlicno. RB750 ima staticku adresu i okacen je na Targo optiku koja radi bez stucanja.

Ne znam ima li na to uticaja MTU i MRU na ppp serveru?

Molim za savete
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
AlexVIP Sta kaze... 06.06.2013. 09:06 #496660

broj poruka: 199
...log???

MOJA MAKINA:
Intel I7-2600k 3.4GHz,
ASUS Maximus IV Extreme,
Kingstona HyperX T1 8GB 1600MHz,
Corsair H70
MSI Nvidia GTX 580 TwinFrozn II/OC,
MSI Nvidia GTX 580 Lighting TwinFrozn III
KINGSTON 120GB SSD SATA600 HyperX,
KINGSTON 64GB SSD V100,
Samsung F3 1TB
Logitech K100
Logitech G700
Logitech G13
3x LG 23`

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saladin MTU... 06.06.2013. 12:14 #496685

broj poruka: 229

Kolike su ti vrednosti za mtu i mru.... na telekomovom adsl-u 1480.... proveri na Tiku... ako treba smanji na 1460 na adslu a na tiku ostavi na 1480...
ili probaj vise kombinacija..... uglavnom na dobrom si putu.... proveri logove.... vrednosti moraju biti iste ili sa maksimum 20 bajta razlike......

procitaj i ovo...mozda ti da neku ideju....http://pedja.supurovic.net/mikrotik-kao-pptp-server
Bundeva Hm 06.06.2013. 12:29 #496688

koje logove da vidim? Onaj jedan koji gledam nije nesto inforamtivan.

MTU i MRU su na miktoriku 1400 a na ADSL su mislim 1492 ili tako nesto. Adsl je EUnet

markopvict oces da ti otvorim nalog da se nakacis na moj, da vidis kako ne puca :) 06.06.2013. 15:28 #496750

broj poruka: 4515
Mozes da dobijes podatke na pm. Isto ADSL 10/1M

Ne treba nista da se podesava, sve default, samo podignes server i dodas usera. Ako oces da se vidi lan mreza dodas proxy ARP.

Bundeva Re: oces da ti otvorim nalog da se nakacis na moj, da vidis kako ne puca :) 06.06.2013. 17:30 #496776

Sve je podeseno na default. Stvar je u tome sto ne puca na kablovskom i na bezicnom netu kod par ljudi od kuce a oni koji imaju ADSL kod kuce imaju problem. LAN sam namestio da se vidi.

:: Mozes da dobijes podatke na pm. Isto ADSL 10/1
::
:: Ne treba nista da se podesava, sve default, samo podignes server i dodas usera. Ako oces da se vidi lan mreza dodas proxy ARP
MACHINE keepalive timeout? 06.06.2013. 19:55 #496807

broj poruka: 5704

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije

offline71 re 07.06.2013. 21:34 #497049

broj poruka: 462
Po mojim saznanjima mtu i mru tu ne igraju nikakvu ulogu.E sad,jeste čudno da puca samo na adsl-u a na drugim konekcijama ne.Korisnicima koji su na adsl-u inače sve drugo radi najnormalnije?Takođe mogu da potvrdim da kod mene na adsl-u,default podešavanja,sve radi savršeno.Ja bih rekao da je problem kod korisnika...

markopvict da li puca PPPoE ka internetu 07.06.2013. 21:54 #497062

broj poruka: 4515
proveri LOG.

Probaj drugog provajdera - upisi drugi user/pass, kako bi konekcija zavrsila recimo kod Telekoma. Moguce je da YUNet zahteva gold paket ili da imas ADSL kao firma kako bi mogao da koristis PPTP protokol.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs