Koliko dobro rade fizicki stampaci koji su sa klijentske masine preslikani na udaljenu konekciju preko remote desktop conection pa kad recimo iz programa hocu da stampam nesto iz remote desktopa na lokalnom stampacu koji je vezan na racunar?
Ako me razumete hocu da na racunaru koji ima windows i kome pristupim sa nekog drugog windows racunara stampam iz poslovnog softvera na fiskalnom stampacu. Na udaljenom racunaru je baza i aplikacija koja ima obrasce, fakture, forme koje treba da se stampaju na malom printeru koji je na drugoj lokaciji. Znam da u okviru remote desktopa ima da se podesi prenosenje stampaca pa me zanima koliko je ovo stabilno resenje i da li baguje?
Ne vidim razlog zasto ne bi radilo, ali samo ako je vec sve podeseno i namesteno, tesko ces ti moci da drndas i podesavas sa remota sve zivo.
Nikad se nisam susreo sa ovom situacijom , a realno nista te ne kosta da probas, cimni tamo nekog na telefon i nek ti govori sta se desava, a javi i ovde nama.
pa to ti je isto kao kad bi otisao tamo fizicki i stampao, preko remota se nakacis, odradis print i to je isto kao da si lokalno uradio print sa tog racunara pod uslovom naravno da je lokalno podesen i instaliran printer, ako radi lokalno, radice i preko remote-a, logicno
:: Koliko dobro rade fizicki stampaci koji su sa klijentske masine preslikani na udaljenu konekciju preko remote desktop conection pa kad recimo iz programa hocu da stampam nesto iz remote desktopa na lokalnom stampacu koji je vezan na racunar? :: :: Ako me razumete hocu da na racunaru koji ima windows i kome pristupim sa nekog drugog windows racunara stampam iz poslovnog softvera na fiskalnom stampacu. Na udaljenom racunaru je baza i aplikacija koja ima obrasce, fakture, forme koje treba da se stampaju na malom printeru koji je na drugoj lokaciji. Znam da u okviru remote desktopa ima da se podesi prenosenje stampaca pa me zanima koliko je ovo stabilno resenje i da li baguje :: :: Hvala
Mislim da je mislio da preko remota pristupi recimo nekom software-u na udaljenom racunaru, a on to odstampa na lokalnom stampacu, a ne tom pored udaljenog racunara.
Kod mene u firmi koristimo hamatchi za simuliranje lokalnog lana na vise lokacija, remote desktopom se pristupa serverima, a stampanje je najnormalnije jer preko hamatchia se stampaci najnormalnije share-uju kao da su u lokalnom lanu.
Mozes li mi dati malo vise detalja vezano za hamachi? Da li je to fraj, kako se podesava i kako radi? Koja su ogranicenja?
:: Mislim da je mislio da preko remota pristupi recimo nekom software-u na udaljenom racunaru, a on to odstampa na lokalnom stampacu, a ne tom pored udaljenog racunara :: :: Kod mene u firmi koristimo hamatchi za simuliranje lokalnog lana na vise lokacija, remote desktopom se pristupa serverima, a stampanje je najnormalnije jer preko hamatchia se stampaci najnormalnije share-uju kao da su u lokalnom lanu :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 :: ::
Mi ga placamo i cifra je mizerna par hiljada godisnje ali i neregistrovana free verzija radi najnormalnije samo je ogranicenje na 10 ili 5 racunara u mrezi, nisam tacno siguran koji je tacan broj, da se lako proveriti na njihovom sajtu. Sam software je vrlo jednostavan za koriscenje tako da necu nista o tome da ti pricam, nakon inicijalnog startovanja pojavi se nova klasicna lan mreza u windowsu i to je to, na dalje se ponasa kao bilo koja lokalna mreza.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.