Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Belkin wireless glavobolja
STRANA 1 OD 1
krstak Belkin wireless glavobolja 06.05.2013. 22:06 T52959

status: user
broj poruka: 71
Pozdrav forumasi,

imam veoma iritirajuci problem sa svojim Belkin ruterom (model F5D7234-4 V5). Na ruter je zakacen desktop putem kabla i putem wireless-a se kacim laptop-om i telefonom. 2 godine je sve radilo savrseno i od pre par dana vise ne mogu da se nakacim na wireless dok je desktop ukljucen (wireless postaje nevidljiv i nikako se ne mogu nakaciti ni sa jednim uredjajem).

Kada iskljucim desktop, mreza mi postaje vidljiva i sve radi savrseno. Resetovao sam modem nekoliko puta, proverio sve postavke i sve je OK ali kada ukljucim desktop, wireless prestaje sa radom. Dosao sam do zakljucka da mi mozda Win pravi problem (Win 7 64 bit) ali u podesavanju OS-a nista neobicno nisam primetio. Iskljucio sam i firewall, update i antivirus (Panda cloud) ali nista ne pomaze. Radio sam cak i system restore ali bez uspeha.

Da li se neko susreo sa slicnim problemom?

Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 06.05.2013. 22:12 #491306

broj poruka: 4054

odnesi u neki servis da zamene sve kondenzatore !

krstak Sa laptop-om sve radi 06.05.2013. 23:08 #491318

kada prikljucim laptop preko kabla (na njemu je Win XP), onda sve radi kako bi i trebalo, tako da sumnjam da je ruter neispravan.

imarkovic Re: Sa laptop-om sve radi 06.05.2013. 23:13 #491320

broj poruka: 18996
znaci kada ukljucis na xp, onda radi i wireless i sve ostalo bez problema? Onda nista drugo ne moze da bude nego windows7.. mada se nisam susreo sa slicnim problemom.. eventualno da ga odneses kod nekog drugog ko ima win7 pa da vidis da li i kod njega postoji isti problem..

::
:: kada prikljucim laptop preko kabla (na njemu je Win XP), onda sve radi kako bi i trebalo, tako da sumnjam da je ruter neispravan
codeus ... 06.05.2013. 23:18 #491323

broj poruka: 4054

zovi servis i reci da ne menjaju kondenzatore .. problem je izgleda u OS-u :)

imarkovic Re: ... 06.05.2013. 23:24 #491327

broj poruka: 18996
hehe, nikako servis na prvu loptu

:: zovi servis i reci da ne menjaju kondenzatore .. problem je izgleda u OS-u :
MACHINE Polling 06.05.2013. 23:42 #491330

broj poruka: 5704
Probaj da nakacis drugu Win7 masinu na LAN pa prati WLAN da li nestaje. Moguce je da neko parce softvera, servisa i sl. interaguje sa nekim od mreznih protokola/niti tipa DHCP i sl. i da prilikom handshakinga odradi nesto nepredvidjeno sto rezultuje gasenjem WiFi servisa sto nalikuje na neku vrstu DoS napada (mozda i virus?!). Ni ja nisam video ovakav problem u praksi, ali teorijski je moguce obizorom na slozenost sistemskog softvera

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije

krstak Problem resen :) 12.05.2013. 13:57 #492217

Pozdrav svima,

samo da vas obavestim da sam otkrio sta je uzrok problema i kako sam ga resio.

Naime, problem nije bio u OS-u niti u samom ruteru vec, mozda ce zvucati bizarno, u nekakvoj interakciji izmedju racunara i rutera. Posto su bile velike vrucine, resio sam da skinem stranicu kucista zbog boljeg hladjenja i posto mi je ruter smesten blizu otvorene stranice, najverovatnije je zracenje komponenti nekako uticalo na rad samog rutera.

Posto sam iscrpeo sve moguce uzroke, poceo sam da razmisljam u stilu Serloka Holmsa ``When you have eliminated the impossible,whatever remains, however improbable, must be the truth ``, vratio sam stranicu i sada sve radi kako treba.

Hvala na savetima i nadam se da ce moj slucaj pomoci drugima sa slicnim problemom.

Hvala
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs