Prikacen sam na wireless, ne znam koji tacno, antena je na krovu zgrade a do mene ide UTP kabl. Kako god, nehoticom sam unistio vrh kabla (na kome je konektor, mislim da je rj45) tako da sada ne znam koji je raspored zica za krimpovanje. Ako neko zna bio bih mu zahvalan da to podeli ovde
Raspored se gleda tako sto uzmete konektor, okrenete kraj u koji ulazi kabal prema sebi (to jest, kraj koji se ubada u uticnicu od sebe), a ka gore okrenete ravan deo konektora koji nema polugicu za zabravljivanje u utičnicu. Vodovi se slažu po boji sa leve strane na desno. Zapamtite pravilo da uvek idu naizmenično vod koji je šaren i vod koji je jednobojan. Kod ukrštenog kabla mesta zamenjuju zeleno-beli i zeleno-narandžasti vod kao i zeleni i narandžasti vod.
Je`o lud zbunjenog... Samo reci jel takav raspored zica sa one strane duge kada gleda u ZABICU (stipaljku, sta god) ili sa one strane duge gde padaju zvezde gde nema nazad pomenute zabice? Simple as bean, jelly bean! .)
:: :: :: :: Raspored se gleda tako sto uzmete konektor, okrenete kraj u koji ulazi kabal prema sebi (to jest, kraj koji se ubada u uticnicu od sebe), a ka gore okrenete ravan deo konektora koji nema polugicu za zabravljivanje u utičnicu. Vodovi se slažu po boji sa leve strane na desno. Zapamtite pravilo da uvek idu naizmenično vod koji je šaren i vod koji je jednobojan. Kod ukrštenog kabla mesta zamenjuju zeleno-beli i zeleno-narandžasti vod kao i zeleni i narandžasti vod.
Dechko, idi bre u neki servis da ti to krimpuju lepo kleshtima gospodski za 50 dinara, mani se blind biznessa, garantujem ti da ako to radish prvi put da neces uspeti... A servisa koji to rade ima na svakoj ozbiljnijoj pijaci u svakom ozbiljnijem gradu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.