Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Wireless-raspored zica
STRANA 1 OD 1
peterpan Wireless-raspored zica 23.04.2013. 16:26 T52811

status: user
broj poruka: 786

Prikacen sam na wireless, ne znam koji tacno, antena je na krovu zgrade a do mene ide UTP kabl. Kako god, nehoticom sam unistio vrh kabla (na kome je konektor, mislim da je rj45) tako da sada ne znam koji je raspored zica za krimpovanje. Ako neko zna bio bih mu zahvalan da to podeli ovde
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
0508958 Wireless 23.04.2013. 16:33 #489054

broj poruka: 29

Sa leva na desno : narandzastobela - narandzasta - zelenobela - plava - plavobela - zelena - braonbela - braon
peterpan extra 23.04.2013. 16:36 #489055

Hvala puno, jos mi samo reci da li je to raspored kad gledam u kontakte na zabici ili kada gledamu stipaljku zabice?
zoks-ks Re: Wireless 23.04.2013. 16:37 #489056

broj poruka: 22
http://prntscr.com/11tm88
Ne dolazim niotkuda, i neidem nikuda, a evo me ovde !!!

::
:: Sa leva na desno : narandzastobela - narandzasta - zelenobela - plava - plavobela - zelena - braonbela - braon
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
0508958 23.04.2013. 16:38 #489059

broj poruka: 29

Raspored se gleda tako sto uzmete konektor, okrenete kraj u koji ulazi kabal prema sebi (to jest, kraj koji se ubada u uticnicu od sebe), a ka gore okrenete ravan deo konektora koji nema polugicu za zabravljivanje u utičnicu. Vodovi se slažu po boji sa leve strane na desno. Zapamtite pravilo da uvek idu naizmenično vod koji je šaren i vod koji je jednobojan. Kod ukrštenog kabla mesta zamenjuju zeleno-beli i zeleno-narandžasti vod kao i zeleni i narandžasti vod.
dbqp Re: 23.04.2013. 16:42 #489062

broj poruka: 1368
Je`o lud zbunjenog... Samo reci jel takav raspored zica sa one strane duge kada gleda u ZABICU (stipaljku, sta god) ili sa one strane duge gde padaju zvezde gde nema nazad pomenute zabice? Simple as bean, jelly bean! .)

:: Raspored se gleda tako sto uzmete konektor, okrenete kraj u koji ulazi kabal prema sebi (to jest, kraj koji se ubada u uticnicu od sebe), a ka gore okrenete ravan deo konektora koji nema polugicu za zabravljivanje u utičnicu. Vodovi se slažu po boji sa leve strane na desno. Zapamtite pravilo da uvek idu naizmenično vod koji je šaren i vod koji je jednobojan. Kod ukrštenog kabla mesta zamenjuju zeleno-beli i zeleno-narandžasti vod kao i zeleni i narandžasti vod.
dbqp ...@Peterpan 23.04.2013. 16:43 #489063

broj poruka: 1368
Dechko, idi bre u neki servis da ti to krimpuju lepo kleshtima gospodski za 50 dinara, mani se blind biznessa, garantujem ti da ako to radish prvi put da neces uspeti... A servisa koji to rade ima na svakoj ozbiljnijoj pijaci u svakom ozbiljnijem gradu.

peterpan re 23.04.2013. 16:51 #489065

Skontao sam coveka .)
I ne mogu da pomeram kabl, jer je vezan spolja za zid na par mesta, pa moram ovako sam
gilopile ... 23.04.2013. 16:55 #489067

broj poruka: 9459
Za TX i RX treba ti samo narandjaste i zelene (dakle 4 zicke). Smedja i plava se najcesce koriste za PoE.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

codeus ... 23.04.2013. 18:59 #489085

broj poruka: 4054

s`obzirom da nije fabricki pravljen utp ! .. i s`obzirom da vecina nezna tacan raspored kako koja zica ide .. na zalost ..

najj sigurnije ti je da odes gore do antene i uslikas ili zapises raspored kako je namesten na tavanu .. pa takav namestis i kod sebe .. mislim tebe

peterpan re 23.04.2013. 23:26 #489143

Hvala na savetu, provericu cim stignem
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs