Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
acces point umesto wifi kartice
STRANA 1 OD 1
JOSILENKO acces point umesto wifi kartice 16.04.2013. 23:48 T52734

status: user
broj poruka: 1013
Wifi kartica stuca, gubi stalno signal i verovatno crkava. A imam acces point koji ne koristim trenutno, pa reko da ga iskoristim kao externu wifi karticu (znam da moze da radi tako). Povezao sam, i podesio kako mislim da treba, dole prikazuje da kompjuter ima internet acces, mogu da pristupim modemu, ali nece da otvara sajtove. Ako moze neko da mi pomogne, bio bih zahvalan. Modem je Jet Speed (box paket IPTV).

Sve podatke imate na ovoj slici:
http://postimg.org/image/ci3js8v07/
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict lose setovan lan adapter na kompu 16.04.2013. 23:59 #488158

broj poruka: 4515
setuj ovako lan kartu na kompu
192.168.1.50
255.255.255.0
192.168.1.1
212.200.190.160
212.200.191.160

AP ti nije u ruting modu i njegova ip adresa se samo koristi za setovanje uredjaja i nebitna je u celom procesu.
Da si ostavio Lan karticu na Obtain Auto... dobio bi ispravne parametre...
Logicki gledano, AP koji koristis, mozes da razumes kao da si sa te lan kartice ubo kabal u adsl ruter.

:: Mreže/Internet/Security/Tutorijali - -> https://www.umrezen.in.rs ::
JOSILENKO ... 17.04.2013. 00:25 #488162

broj poruka: 1013
ubedjen sam da sam probao i auto i da nije htelo, a sad sam izvuko kabl za net (koji trazi automatik podesavanja) i uboo kabl od AP (da bi podesio onako kao sto si mi napisao), i net je nastavio da radi bez ikakvih podesavanja. Izvini sto sam ti oduzeo vreme, i hvala na pomoci!

markopvict Re: ... 17.04.2013. 01:07 #488170

broj poruka: 4515
Nope

:: Mreže/Internet/Security/Tutorijali - -> https://www.umrezen.in.rs :

:: ubedjen sam da sam probao i auto i da nije htelo, a sad sam izvuko kabl za net (koji trazi automatik podesavanja) i uboo kabl od AP (da bi podesio onako kao sto si mi napisao), i net je nastavio da radi bez ikakvih podesavanja. Izvini sto sam ti oduzeo vreme, i hvala na pomoci
::
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs